Avocatura Com
Home Ştiri Academica Cursuri Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Ana Diculescu-Şova
facebook yahoo
Statistici Ana Diculescu-Şova

18 voturi 4.2222
7014 vizitatori10752 afisari

Avocat Ana Diculescu-Şova

Publicitate

Activitate profesionala:

 • 2001-prezent - Partener senior, coordoneaza activitatea departamentului de Litigii
 • Pana in 2001 - A coordonat propriul cabinet de avocatura, a fost consilier si membru al Comisiei Permanente a Uniunii Avocatilor din Romania si consilier al Baroului Bucuresti. A fost judecator Ad Hoc la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. 

Ana Diculescu-Sova este un avocat pledant cu o experienta exceptionala, care a acordat consultanta si a reprezentat clientii in instanta in legatura cu aspecte de drept civil, comercial, administrativ, aspecte de drept procesual, de dreptul muncii si de insolventa.

Tranzactii importante in care a fost implicata:

 • Reprezentarea cu succes a unei importante societati straine (Otto Wolff Handelgesellschaft GmbH) intr-un litigiu comercial de mare complexitate cu privire la un contract international de vanzare-cumparare incheiat de o fosta intreprindere de stat comunista. Este vorba despre litigiul dintre Metalexportimport (reclamanta), Otto Wolff America Inc., Thyssen Krupp Steel AG, Otto Wolff GmbH si Cideco SA (parate). A fost cea mai indelungata cauza care s-a solutionat in fata instantelor romane, aceasta incepand in anul 1983 si fiind castigata prin pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania.
 • Reprezentarea cu succes a companiei Bechtel Inc. intr-un numar de litigii in contradictoriu cu CNADNR si/sau alte autoritati.
 • Reprezentarea Jupiter, un mare dezvoltator imobiliar, membru al Grupului Plaza Center, in fata instantelor din Iasi, in legatura cu o revendicare privind cel mai mare mall ce va fi construit in centrul orasului.
 • Reprezentarea Lafarge intr-un numar mare de litigii cu obiecte complexe de disputa (piete de capital, drepturi de proprietate, dreptul mediului si drept societar).
 • Asistenta juridica acordata companiei Rosia Montana Gold Corporation in toate litigiile derulate, cu privire la una dintre cele mai contestate investitii realizate in vederea dezvoltarii unui proiect de exploatare aurifera pe teritoriul Romaniei.
 • Reprezentarea Tenaris intr-un important numar de litigii avand ca obiect executari silite si executare concursuala.

Lucrari, studii:

 • Ana Diculescu-Sova a contribuit la numeroase publicatii de profil, a sustinut lucrari in cadrul celor mai prestigioase conferinte de specialitate si a primit mai multe distinctii profesionale.

Studii:

 • Cursuri postuniversitare de Drept privat in cadrul Universitatii Bucuresti
 • Licentiata a Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti

Barouri si asociatii profesionale in care a fost admisa:

 • Membra a Baroului Bucuresti
 • Membra a Uniunii Internationale a Avocatilor
 • Face parte din grupurile de profil din cadrul Lex Mundi si World Services Group

Limbi straine: franceza

 

 


Contact

Telefon: 0212011200
Fax: 0212011210
Website: http://www.nndkp.ro

Cabinet

Cabinet/Societate: SCA Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
Sediu principal: Bucharest Business Park, Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 1A, intrarea A, etaj 4, sector 1 Bucuresti


In presă
19.11.2015 | Avocatura.com
Colocviul "Andrei Rădulescu" - 135 de ani de la nașterea renumitului jurist și istoric român, Andrei Rădulescu
Fundația "Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români", în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității București și Biblioteca Centrală Universitară "Carol I", va organiza un colocviu cu tema "Maeștrii Dreptului românesc", pe data de 3 decembrie, dedicat împlinirii a 135 de ani de la nașterea ma
21.10.2015 | Avocatura.com
Avocatul Ana Diculescu-Șova, apărătorul BCR la înfrângerea în faţa consumatorilor, susţine că victoria colectivă este echivalentă cu un eşec
Avocatul Băncii Comerciale Române în procesul colectiv deschis contra acesteia de către consumatori, Ana Diculescu-Șova, consideră că declarațiile lansate de artizanul victoriei, Gheorghe Piperea, pe pagina lui de Facebook sunt înșelătoare, iar clienții ar putea avea o surpriză.
30.09.2015 | Avocatura.com
EXCLUSIV - Ana Diculescu-Șova, despre noua conducere a avocaturii din Capitală: "Ion Dragne era previzibil să fie Decan. El reprezintă o continuitate și, în același timp, o nouă abordare"
În cadrul unei discuții cu Avocatura.com, Ana Diculescu-Șova, Senior Partner la NNDKP, a vorbit despre cum vede noua conducere a avocaturii - cea a UNBR și cea a Baroului București, dar și despre ce așteptări are de la aceste organe ale profesiei.
17.09.2015 | Avocatura.com
Mizerabili, luaţi aminte! Mădălin Niculeasa: "Pentru mine, cititul este ca mâncatul sau ca un pahar de vin. Dacă nu citesc, mă simt murdar"
Într-o lume murdărită de pestilenţa goanei după înavuţire, avocatul Mădălin Niculeasa ne reaminteşte, într-o discuţie cu Avocatura.com, de ce cărţile sunt panaceul contra decadenţei morale, şi de ce a fi membru al profesiei sale este o bucurie.
01.09.2015 | Avocatura.com
EXCLUSIV - Ana Diculescu-Şova, Senior Partner NNDKP: "Nu ştiu cât de informaţi sunt tinerii care dau admiterea în avocatură. Dacă intră 1000, le va fi greu!"
Luna septembrie a sosit, iar emoţiile candidaţilor la examenul de primire în profesie, programat în două săptămâni, cresc exponenţial. Ana Diculescu-Şova, Senior Partner la NNDKP, vorbeşte în exclusivitate pentru Avocatura.com despre ce îi aşteaptă pe tinerii aspiranţi la statutul de avocat, aducând ş
21.08.2015 | Avocatura.com
TEMA LUNII. Ana Diculescu-Şova, NNDKP: "Avocatul este, în raporturile cu clientul, şi cel care îl nemulţumeşte continuu. Chiar şi când câştigă, clientul este nemulţumit de avocat"
Tema Lunii pe Avocatura.com, Responsabilitatea socială a avocatului, este o temă aşa de generoasă încât nu poţi să spui decât de bine că cineva se ocupă de aplicarea ei, de dezvoltarea ei, de detaliile ei. În general, suntem tentaţi, când vorbim de responsabilitate socială, să ne punem globul pe umeri,
19.08.2015 | Avocatura.com
10.08.2015 | Avocatura.com
IN MEMORIAM Hurmuz Aznavorian (exclus din Barou în 1948, trimis la Canal în 1950, mort în temniţă în 1961): "Nu pot înţelege pe magistratul care are voluptatea sadică de a condamna cu orice preţ"
Festivalul Strada Armenească a celebrat, în week-end, cultura armeană şi personalităţile ei care au marcat istoria umanităţii. Avocatura.com celebrează azi, la rândul ei, o personalitate a culturii armene şi a Dreptului românesc: avocatul Hurmuz Aznavorian, exclus din Barou în 1948, trimis la Canal în 195
29.07.2015 | Avocatura.com
Avocatul Ana Diculescu-Şova: "În clasa I am fost învăţată să spun «bună ziua!» Învăţătoarei mele. Tot timpul mi-a venit să-i spun «sărut mâna»!"
Avocatul Ana Diculescu-Şova, Senior Partner la NNDKP, s-a raliat demersului Avocatura.com de condamnare a tratamentului umilitor la care Statul român îi supune pe profesori şi educatori în genere. Mai jos, mesajul emoţionant al reputatului avocat.
24.07.2015 | Avocatura.com
Profesorii au nevoie de avocaţi! UMILINŢA la care îi supune Statul român
Într-o perioadă în care atenţia opiniei publice e îndreptată către violul - monstruos - al unei tinere fete, zeci de mii de profesori sunt violaţi in corpore de un Stat care îi tratează cu dispreţ. Dispreţuindu-i pe ei, ne dispreţuim viitorul.
08.07.2015 | Avocatura.com
A făcut comunicare 9 ani pentru "Boştină & Asociaţii". Ovidiu Constantinescu: "Sunt case de avocatură româneşti care investesc 10.000 de euro lunar în comunicare"
Fostul PR Manager al "Boştină & Asociaţii", Ovidiu Constantinescu, a acordat un interviu în exclusivitate Avocatura.com, în care şi-a expus părerile despre comunicarea pe piaţa avocaturii româneşti, relatându-şi totodată experienţele trăite în aproape un deceniu alături de profesioniştii "breslei".
08.05.2015 | Avocatura.com
VIDEO - Ana Diculescu-Șova: "Avocatura.com este o expresie mai mult decât jurnalistică. Îmi place că nu sunteți ranchiunoși"
Avocatul Ana Diculescu-Șova, Senior Partner la NNDKP, a declarat, în cadrul unui videointerviu, că apreciază Avocatura.com pentru noblețea și lipsa de părtinire ce ne caracterizează, precum și pentru aplecarea spre lumea artelor, mărturisind că citește cu mare interes articolele publicate de noi.
18.12.2014 | Avocatura.com
Balada Maeştrilor... dar nu a lui Tudor Arghezi. A lui Mădălin Niculeasa
În ultimul timp a devenit un loc comun ca multe lucruri sau persoane să ne anime în ceea ce facem dar foarte puţine să ne inspire în viaţa noastră, fie că aceasta este profesională sau privată. Aceasta se aplică deopotrivă şi profesiei în care activăm unde din ce în ce mai mult suntem preocupaţi de vi
07.12.2014 | Avocatura.com
150 de ani de avocatură, manichiură și pedichiură în România. Cum s-a văzut Masa Rotundă ce a celebrat Legea din 1864 de constituire a "corpului de advocați" - TEXT și FOTO
Avocații bucureșteni au celebrat sâmbătă, 6 decembrie, împlinirea a 150 de ani de la apariţia primei legi moderne de organizare a profesiei de avocat în România. Evenimentul a fost marcat prin organizarea unei mese rotunde, găzduite de Sala de festivități a Baroului București. Avocatura.com a fost acolo ș
04.06.2014 | Avocatura.com
Avocat Ana Diculescu-Sova: 10 carti care mi-au marcat viata
Pentru mine cartile reprezinta, cred, perfuzia de care are nevoie omul cand e in stare critica. Ma salveaza. Pentru avocatul din mine, cat il pot eu disocia de om, reprezinta avertismentul ca ce stiu e ca nu stiu nimic. Avertismentul ca, daca le las din mana, daca nu le deschid continuu si la timp, in sensul timp de ca
24.04.2014 | Avocatura.com
VIDEO si TEXT Avocatul Ana Diculescu-Sova: "Cred cu tarie ca fara mentorat nu se poate creste in avocatura"
Increzatoare in generatia tanara de avocati care vine din urma, asa s-a declarat avocatul Ana Diculescu-Sova, prezenta la Congresul Avocatilor 2014, ce a avut loc la sfarsitul lunii trecute la Bucuresti. Totodata, in interviul video acordat Avocatura.com, partenerul senior din cadrul firmei de avocatura Nestor Nestor D
31.03.2014 | Avocatura.com
Cum s-a vazut Congresul Avocatilor 2014 - GALERIE FOTO
Lasand gluma, pasiunile marunte si neintelegerile regretabile la o parte, Congresul Avocatilor a adunat vineri si sambata, la Hotel Intercontinental din Bucuresti, crema avocaturii si nu numai. Avocatura.com va ofera o galerie foto exclusiva a evenimentului, in care fotograful nostru, Bogdan Lecca, a surprins diversele
04.03.2014 | Avocatura.com
Avocatii lui Serban Bradisteanu au castigat in fata procurorilor: Medicul a fost achitat in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase
Medicul Serban Bradisteanu, seful Sectiei de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, a fost achitat de instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase. Decizia magistratilor nu este insa definitiva.
03.03.2014 | Avocatura.com
Oscaruri 2014: Vezi ce premii au (mai) luat casele de avocatura
Duminica noaptea, s-au decernat la Los Angeles premiile Oscar, editia 2014. Incredibil dar adevarat, pana si casele de avocatura romanesti au reusit sa cucereasca mult ravnita statueta aurie, gratie blockbuster-urilor in care au fost implicate, dar si a onorariilor demne de Hollywood realizate in cursul anului preceden
10.02.2014 | Avocatura.com
Interviu cu avocat Ana Diculescu-Sova (II): "Manelizarea" avocaturii este inacceptabila
In secolul al II-lea d. Hr., Tertulian opina ca poti observa calitatea credintei unui om din felul in care acesta se comporta. Ana Diculescu-Sova considera ca, in avocatura, despre calitate vorbeste ceea ce faci, nu ceea ce spui ca faci - ultima abordare constituind un flagel care a impus regandirea legilor privind pub
07.02.2014 | Avocatura.com
CUM LUCREZ: Avocat Ana Diculescu-Sova
Ana Diculescu-Sova este ceva mai mult decat o avocata. Este o autoritate. A fost prin urmare firesc sa-i batem la usa, pe care ne-a deschis-o cu amabilitate si caldura, si sa-i "furam", pentru cititorii nostri, specialisti ai Dreptului si nu numai, crampeie de inspiratie, secrete care ii explica succesul, sfaturi de vi
06.02.2014 | Avocatura.com
Avocat Ana Diculescu-Sova: Dupa-amiaza mea ideala? Ar fi cu Platon. Dar si ascultandu-l pe Petre Tutea
Einstein spunea: "Pune mana pe o soba fierbinte un minut si ti se va parea o ora. Stai cu o fata frumoasa o ora si ti se va parea un minut. Asta e relativitatea". In lumea avocaturii, o sedinta de judecata sau o negociere poate parea o vesnicie. La fel de bine, o ora si jumatate petrecuta in discutie cu doamna Ana Dicu
15.11.2013 | Avocatura.com
NNDKP castiga apelul formulat de Romsilva impotriva Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina
Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a castigat, impotriva Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina, apelul formulat de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva (RNP Romsilva). Curtea de Apel Cluj a admis Apelul formulat de RNP Romsilva Directia Silvica Suceava si a respins actiunea privind
12.09.2013 | Avocatura.com
EXCLUSIV: Ana Diculescu Sova (NNDKP), despre proiectul Rosia Montana: Exista premisele pentru plata unor daune catre RMGC
Statul roman ar putea fi sanctionat in justitie la plata unor daune catre compania Rosia Montana Gold Corporation, pe fondul nerespectarii intelegerilor semnate de Romania cu compania canadiana in privinta dezvotarii proiectului minier de la Rosia Montana, considera avocatul Ana Diculescu Sova, partener senior in cadru
07.08.2013 | Avocatura.com
Plangere penala in cazul contractului pierdut cu Bechtel. Sunt vizate si comisioanele unor avocati din cadrul NNDKP
Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat ca a depus o plangere penala la Parchetul General, impotriva lui Dan Șova,actualul ministru al proiectelor de Infrastructura, "pentru actiunea suspecta a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat in anul 2003 de Guvernul Adrian N
21.06.2013 | Avocatura.com
NNDKP si Musat & Asociatii, impreuna la incheierea unui litigiu ce dureaza de 30 de ani
Firmele de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si Musat & Asociatii au transmis ca Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins ieri cea de-a treia contestatie in anulare depusa de Metalexportimport impotriva firmelor Thyssen Stahl GmbH (anterior Thyssen Krupp Steel Beteiligungen GmbH),


Materiale video
Avocatura.com iti recomanda si urmatorii avocati: Avocat Toader Mihai, Avocat Papu N. George, Avocat Velican A. Oana-Irina, Avocat Nedela Al. Daniela, Avocat Iacosan Gh. Ioana, Avocat Munteanu Sorinel, Avocat Alina Movileanu.
librarie juridicaSunteti Ana Diculescu-Şova? Click aici pentru actualizarea datelor.


Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016