5 REGULI DE AUR PENTRU A FI ADMIS ÎN BAROU - Regula 2: "Cele mai bune surse bibliografice: cărțile pe care vi le recomandă profesorii la curs"
Directorul INPPA, Traian Briciu, a subliniat în cadrul conferinței ce a avut ca temă "Admiterea în Barou", că este conștient de dezbaterile ce apar în spațiul virtual legate de cărțile ce trebuie să fie luate în considerare în activitatea de pregătire pentru examenul de intrare în profesie, susținând că "există, întotdeauna, câte un trend de a urma o anumită carte".
Însă, profesorul a îndemnat audiența - dorind să evidențieze faptul că "vorbim totuși de studenți ai Facultății de Drept de la Universitatea București", deci, implicit, studenți care au acces la cele mai bune surse bibliografice - să utilizeze cărțile pe care "profesorii vi le-au indicat pentu examenul de an. Prin urmare, folosiţi-le exact pe acelea. Nu vă luaţi după idei de genul, «anul acesta nu ştiu ce fişe de Procedură sau ce fişe de Civil au apărut», pe care le scoate nu ştiu cine".
Briciu a continuat, susținând că aceste cărți nu au un success, în general. Mai mult, directorul INPPA a arătat că "cei care scot cărţi cu dedicaţia şi cu menţiunea pe ele că sunt scoase pentru Institutul Naţional al Magistraturii, pentru Institutul pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaţilor - cu menţiuni de genul acesta puse în mod ostentativ, credeţi-mă că nu au nicio legătură nici cu o instituţie, nici cu cealaltă. Pentru că şi o instituţie şi cealaltă gândesc în felul următor: «pe cei care au pus pe frontispiciu ideea că au făcut o carte cu dedicaţie directă, conţinând subiecte pentru INM sau pentru Institutul de Avocaţi, nu îi luăm în considerare». Ambele instituţii procedează de maniera asta, ceea ce înseamnă că în realitate este totalmente păgubos".
În final, Traian Briciu a ținut să reamintească candidaților că ceea ce este luat în considerare în cazul unui astfel de examen este activitatea constantă, mai exact "cei care nu fac lucrurile în vederea unui examen, iar activitatea lor ştiinţifică este independentă de existenţa unui astfel de moment, cum este examenul".
"De aceea, vă îndemn să folosiţi materialele pe care le-aţi întrebuințat în mod obişnuit. De altfel, majoritatea celor care au făcut aşa, măcar au fost în preajma succesului, dacă nu au avut succes", a conchis Traian Briciu.
Citește și: Traian Briciu și Dan Oancea: 5 reguli de aur pentru a fi admis în Barou, 5 REGULI DE AUR PENTRU A FI ADMIS ÎN BAROU - Regula 1: "Nu învățați numai Codurile - tematica pentru examen nu se face după Coduri"