Avocatura Com
Evenimente
facebook

Eveniment istoric de importanță deosebită pentru avocații români. Iată ce se celebrează la începutul lunii decembrie

Avocații celebrează sâmbătă, 6 decembrie, împlinirea a 150 de ani de la apariţia primei legi moderne de organizare a profesiei de avocat în România. Evenimentul este marcat prin organizarea unei mese rotunde, ce va fi găzduită de Sala de festivități a Baroului București.

Uniunea Naţională a Barourilor din România organizează, cu prilejul aniversarii a 150 de ani de la apariţia primei legi moderne de organizare a profesiei de avocat în România - Legea nr. 1709/1864, masa rotundă cu tema "150 de ani de la crearea Baroului român modern. Semnificaţiile Legii nr. 1709 din 4 decembrie 1864 pentru constituirea corpului de advocaţi. Tradiţii, prezent şi perspective".

Evenimentul va fi organizat în colaborare cu Institutul de Cercetări Juridice "Acad. Andrei Rădulescu" al Academiei Române şi Baroul Bucureşti, și va avea loc sâmbătă, 6 decembrie 2014, începând cu ora 09.30, în Sala de festivităţi a Baroului Bucureşti.

Printre temele care vor fi discutate cu acest prilej se numără "Legea pentru constituirea corpului de avocaţi din România 6 decembrie 1864: moment fondator al organizării moderne a profesiei de avocat", "Evocări istorice privind afirmarea avocaturii bucureştene după aplicarea Legii nr. 1709 din 4 decembrie 1864, pentru constituirea corpului de advocaţi", "Înfiinţarea, prin lege, a barourilor şi a baroului naţional – tradiţie şi actualitate privind continuitatea organizării Corpului profesional al avocaţilor în România modernă" și "Aspecte privind controlul constituţionalităţii Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, de la intrarea sa in vigoare şi până în prezent. Dificultăţi în interpretarea şi aplicarea unitară a legii".

Prezenți la eveniment vor fi Directorul Institutului de Cercetări Juridic "Acad. Andrei Rădulescu" din cadrul Academiei Române, prof. univ. dr. Mircea Duţu, Decanul Baroului Bucureşti, avocatul Ion Ilie-Iordăchescu, Directorul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, av. dr. Traian Briciu, și, nu în ultimul rând, Preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, av. dr. Gheorghe Florea.


Cuvinte cheie: avocat, lege profesie avocati, barou, eveniment, unbr, uniunea nationala a barourilor din romania, institutul de cercetari juridice, baroul bucuresti, academia romana, avocat Dr. Florea D. Gheorghe, avocat Ilie-Iordachescu A. Ion, avocat Briciu T. Traian-Cornel
COMENTEAZA
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2016 ©   Copyright SC ADVO VALUE SRL 2017
Avocatura Com