conversie datorii in parti sociale?
conversie datorii in parti sociale?
un SRL cu asociat unic are o datorie fata de o alta societate. Pt. ca nu poate sa o plateasca, doreste sa transforme datoria fata de societate in parti sociale si, deci sa-si mareasca capitalul social cu valoarea datoriei, urmand ca societatea creditoare sa primeasca parti sociale corespunzatoare valorii creantei sale. este legal?
in acelasi timp, SRL-ul vrea sa-si schimbe forma juridica in SA si sa mai cesioneze niste actiuni catre alte persoane pentru a intruni nr. legal de actionari (5).
se pot face aceste schimbari printr-o singura decizie/hotarare?
ce parere aveti?
in acelasi timp, SRL-ul vrea sa-si schimbe forma juridica in SA si sa mai cesioneze niste actiuni catre alte persoane pentru a intruni nr. legal de actionari (5).
se pot face aceste schimbari printr-o singura decizie/hotarare?
ce parere aveti?
ciudat
SRL-ul nu poate sa-si plateasca datoriile si totusi are bani sa-si majoreze capitalul social. partile sociale se pot cesiona in cazul cooptarii de noi asociati sau a retragerii unora dintre ei, nu se pot vinde catre terti, fiindca nu au regimul juridic al actiunilor. ba mai mult, va trebui sa-si majoreze capitalul pana la contraechivalentul in lei a sumei de 25.000 de euro, care sunt ceva bani, aproape un miliard de lei vechi...toate aceste acte de cesionare, majorare capital, cooptare actionari presupun cheltuieli foarte mari, inclusiv privind iregistrarea lor la Registrul Comertului. pana la urma la ce suma se ridica datoriile SRL-ului cu asociat unic?
Completare la raspuns.
DA! Se pot efectua toate modificarile aratate de tine intr-un singur act aditional si cu un singur drum.
Va trebui sa redactezi insa si actul constitutiv al societatii pe actiuni iar aceasta trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de lege cu privire la numarul de actionari, capoital social, valoarea actiunilor, tipul lor, administrare, control etc.
DA! Se pot efectua toate modificarile aratate de tine intr-un singur act aditional si cu un singur drum.
Va trebui sa redactezi insa si actul constitutiv al societatii pe actiuni iar aceasta trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de lege cu privire la numarul de actionari, capoital social, valoarea actiunilor, tipul lor, administrare, control etc.
multumesc pt. raspunsuri
datoria ar fi in cuantum de cca 9 milioane RON (90miliarde lei vechi). capitalul social initial al srl-ului era de vreo 300 RON.
pt. 4wings: datoria nu se plateste in bani, se tranforma in parti sociale.
marindu-se capialul social cu valoarea datoriei, cred ca se va putea face si transformarea din srl in SA, pt. ca va depasi capitalul minim de 25.000 euro pt. infiintarea unui SA. speta era putin mai incurcata, eu am redat doar ce voiam sa clarific. thanks!
datoria ar fi in cuantum de cca 9 milioane RON (90miliarde lei vechi). capitalul social initial al srl-ului era de vreo 300 RON.
pt. 4wings: datoria nu se plateste in bani, se tranforma in parti sociale.
marindu-se capialul social cu valoarea datoriei, cred ca se va putea face si transformarea din srl in SA, pt. ca va depasi capitalul minim de 25.000 euro pt. infiintarea unui SA. speta era putin mai incurcata, eu am redat doar ce voiam sa clarific. thanks!
Nu-ti da nimeni paine pe parti sociale.
Societatea creditoare devine actionar al SRL ului debitor, viitor SA, creanta convertindu-se in actiuni.
Este ca si cum SRL ar fi achitat datoria si societatea creditoare a adus apoi acea suma aport la capitalul social al SRL ului.
Doar ca intreaga operatiune se face contabil, fara a se misca bani.
Societatea creditoare devine actionar al SRL ului debitor, viitor SA, creanta convertindu-se in actiuni.
Este ca si cum SRL ar fi achitat datoria si societatea creditoare a adus apoi acea suma aport la capitalul social al SRL ului.
Doar ca intreaga operatiune se face contabil, fara a se misca bani.
4wings, societatea creditoare devine asociat la srl-ul debitor, detinand parti sociale echivalente cu valoarea creantei sale.
daca pe viitor, va dori, va putea sa-si cesioneze catre alte persoane partile sociale (devenite actiuni prin schimbarea de forma juridica in SA) si va primi in bani valoarea lor, adica valoarea ce reprezenta creanta pe care o avusese initial fata de societate.
asa vad eu lucrurile
daca pe viitor, va dori, va putea sa-si cesioneze catre alte persoane partile sociale (devenite actiuni prin schimbarea de forma juridica in SA) si va primi in bani valoarea lor, adica valoarea ce reprezenta creanta pe care o avusese initial fata de societate.
asa vad eu lucrurile