A il imputerniceste cu puteri depline pe B, printr-o procura notariala intitulata "procura de administrare" sa incheie cu privire la un anumit imobil determinat "orice acte de dispozitie, de administrare sau de conservare" pe care mandatarul le va credea de cuviinta.
In baza unui asemenea mandat poate B incheia un contract de vanzare-cumparare cu privire la imobilul cu pricina?
Mandat. Limite.
Parerea mea e ca formularea este mult prea generala, de aceea poate fi interpretat mai degraba ca un mandat general.
In plus, atunci cand legea cere o procura speciala pt actele de dispozitie, cred ca se refera la cate o procura pt fiecare act. Cel putin, eu asa am inteles intotdeauna problema. Cred ca in aceasta situatie, se impune o interpretare restrictiva.
In plus, atunci cand legea cere o procura speciala pt actele de dispozitie, cred ca se refera la cate o procura pt fiecare act. Cel putin, eu asa am inteles intotdeauna problema. Cred ca in aceasta situatie, se impune o interpretare restrictiva.
si pe buna dreptate, intr-un fel, pentru ca se poate interpreta ca are dreptul sa faca orice fel de acte(inclusiv de dispozitie) in scopul administrarii imobilului respectiv;
deci, fie cauti un notar mai indulgent, daca stii sigur ca mandantul
nu se va folosi de denumirea procurii ca sa ceara nulitatea actului de vanzare, fie refaci procura;
deci, fie cauti un notar mai indulgent, daca stii sigur ca mandantul