contract afectat de conditia rezolutorie

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
tantza

contract afectat de conditia rezolutorie

Post by tantza » 01 Apr 2005, 10:23

ati incheiat careva contracte sub conditie rezolutorie? fiind la primele mele contracte nu prea stiu unde sa inserez conditia rezolutorie care afecteaza o vanzare cumparare. sa o mentionez in obiectul contractului? sa o precizez la capitolul care vorbeste de incetarea contractului unde sa vorbesc si de obligatiile pendente conditione? Daca ma puteti ajuta careva....va multumesc!

dinubocos

Post by dinubocos » 01 Apr 2005, 10:42

Chiar la obiect nu merge. In rest, la capitolul rezolutiune sau la alte clauze.
Unde vrei doar sa rezulte clar existenta conditiei. Ai grija ce termeni folosesti pentru a nu putea rastalmaciti ulterior de parte adversa. Daca ai indoieli cu privire la modul in care partile percep sau inteleg un termen introdu un capito cu definitii unde sa areti clar ce inseamna un termen sau altul prin prisma acelui contract.

dinubocos

Post by dinubocos » 01 Apr 2005, 10:42

Chiar la obiect nu merge. In rest, la capitolul rezolutiune sau la alte clauze.
Unde vrei doar sa rezulte clar existenta conditiei. Ai grija ce termeni folosesti pentru a nu putea rastalmaciti ulterior de parte adversa. Daca ai indoieli cu privire la modul in care partile percep sau inteleg un termen introdu un capito cu definitii unde sa areti clar ce inseamna un termen sau altul prin prisma acelui contract.

norocel

Post by norocel » 01 Apr 2005, 11:51

La "raspundere contractuala", pentru ca rezolutiunea este o sanctiune care intervine pentru neexecutarea culpabilaa obligatiilor asumate prin contractele sinalagmatice.

tantza

Post by tantza » 01 Apr 2005, 14:00

contractul meu se refera la o vanzare-cumparare a unui utilaj sub conditia rezolutorie a neindeplinirii , cu ocazia testarii tehnice a utilajului, unui target-x metii liniari de ... pe ora, sa zicem.de aceea m-am gandit ca ar trebui in obiectul contractului sa specific conditia, este o conditie esentiala pt. incheierea contractului, si intr-o alta sectiune sa discut despre perioada de testare , si obligatiile partilor in cazul neiindeplinirii conditiei, respectiv restituirea utilajului si a pretului. ce parere aveti?

norocel

Post by norocel » 01 Apr 2005, 14:15

Tu ai vorbit de conditie rezolutorie si eu de clauza.
Scuze!

norocel

Post by norocel » 01 Apr 2005, 14:27

Conditia o treci imedita dupa obiect (asa cred ca ar corect).

aeliasentia

Post by aeliasentia » 01 Apr 2005, 15:52

dar tu, norocel, despre ce clauza ai vorbit?!
tantza, conditia poti s-o mentionezi oriunde, insa, in mod logic ar fi dupa obiect.

aeliasentia

Post by aeliasentia » 01 Apr 2005, 15:57

dar tu, norocel, despre ce clauza ai vorbit?!
tantza, conditia poti s-o mentionezi oriunde, insa, in mod logic ar fi dupa obiect.

tantza

Post by tantza » 04 Apr 2005, 13:51

s-a referit la clauza rezolutorie( pact comisoriu) . este foarte importanta distinctia dintre conditie rezolutorie si clauza rezolutorie

Post Reply