Post
by kinga » 14 Jan 2008, 19:43
Cobe... e chiar asa de greu sa citesti legile???
iarta-ma nu vreau sa fiu ticaloasa.. sunt???? cumva????
ia sa luam pe rand.. da???
Legea notarilor publici.. care este....
autentificarea actelor.. art. 58 si urm.
legalizare de semnatura
Art. 89.
Notarul public poate legaliza semnatura partilor numai pe inscrisurile pentru care legea nu cere forma autentica ca o conditie de valabilitate a actului.
Pentru legalizarea semnaturii, partile vor prezenta exemplarele inscrisului nesemnate.
Notarul public va identifica partile, se va convinge ca acestea cunosc continutul inscrisului, dupa care le va cere sa subscrie in fata sa toate exemplarele inscrisului.
In incheiere se va arata ca s-au indeplinit conditiile esentiale ale legalizarii de semnatura, in sensul art. 49 lit. g), prin urmatoarele mentiuni:
a) data (anul, luna, ziua);
b) numele partii si faptul prezentarii ei in persoana;
c) constatarea subscrierii in fata notarului public a tuturor exemplarelor inscrisului.
La cererea partii, notarul public poate legaliza specimenul de semnatura al persoanei care se va prezenta personal la sediul biroului notarial si care va semna in fata notarului public.
Pentru legalizarea sigiliului, partea il va prezenta notarului public care, dupa verificare, va intocmi incheierea de legalizare.
noa sa ajungem si la avocati....
§3. Atestarea identitatii partilor, a continutului si a datei
actelor prezentate spre autentificare
extras din regulament......
Art. 92. - (1) Un act juridic semnat in fata avocatului, care poarta o incheiere, o rezolutie, o stampila sau un alt mijloc verificabil de atestare a identitatii partilor, a consimtamantului si a datei actului poate fi prezentat notarului spre autentificare.
(2) Avocatul este obligat sa tina evidenta actelor intocmite conform art. 3 alin. (1) lit. c) din Lege, si sa le pastreze in arhiva sa profesionala, in ordinea intocmirii lor.