Semnatura Legalizata

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
cobe_mitroi

Semnatura Legalizata

Post by cobe_mitroi » 12 Jan 2008, 21:39

Care e diferenta intre un contract autentificat si un contract cu semnatura legalizata ?
Ce presupune semnatura legalizata ?? :fluierat:

bobocel

Post by bobocel » 13 Jan 2008, 19:48

semnatura legalizata presupune ca partile tb sa prezinte exemplarele inscrisului nesemnate in fata notarului. Dupa identificarea partilor si dupa ce notarul se convinge ca partile cunosc continutul actului se va proceda la semnarea inscrisului in fata notarului.

contractul autentificat - in prezenta notarului.......cred

cobe_mitroi

Post by cobe_mitroi » 13 Jan 2008, 21:49

Si avocatul face constatarea ca partile sunt prezente si identifica partile dupa care ia act de vointa lor...nu stiu care e treaba...oricum ms :cafea:

kinga

Post by kinga » 14 Jan 2008, 19:43

Cobe... e chiar asa de greu sa citesti legile???
iarta-ma nu vreau sa fiu ticaloasa.. sunt???? cumva????

ia sa luam pe rand.. da???

Legea notarilor publici.. care este....
autentificarea actelor.. art. 58 si urm.

legalizare de semnatura

Art. 89.
Notarul public poate legaliza semnatura partilor numai pe inscrisurile pentru care legea nu cere forma autentica ca o conditie de valabilitate a actului.
Pentru legalizarea semnaturii, partile vor prezenta exemplarele inscrisului nesemnate.
Notarul public va identifica partile, se va convinge ca acestea cunosc continutul inscrisului, dupa care le va cere sa subscrie in fata sa toate exemplarele inscrisului.
In incheiere se va arata ca s-au indeplinit conditiile esentiale ale legalizarii de semnatura, in sensul art. 49 lit. g), prin urmatoarele mentiuni:
a) data (anul, luna, ziua);
b) numele partii si faptul prezentarii ei in persoana;
c) constatarea subscrierii in fata notarului public a tuturor exemplarelor inscrisului.
La cererea partii, notarul public poate legaliza specimenul de semnatura al persoanei care se va prezenta personal la sediul biroului notarial si care va semna in fata notarului public.
Pentru legalizarea sigiliului, partea il va prezenta notarului public care, dupa verificare, va intocmi incheierea de legalizare.

noa sa ajungem si la avocati....

§3. Atestarea identitatii partilor, a continutului si a datei
actelor prezentate spre autentificare

extras din regulament......

Art. 92. - (1) Un act juridic semnat in fata avocatului, care poarta o incheiere, o rezolutie, o stampila sau un alt mijloc verificabil de atestare a identitatii partilor, a consimtamantului si a datei actului poate fi prezentat notarului spre autentificare.
(2) Avocatul este obligat sa tina evidenta actelor intocmite conform art. 3 alin. (1) lit. c) din Lege, si sa le pastreze in arhiva sa profesionala, in ordinea intocmirii lor.

cobe_mitroi

Post by cobe_mitroi » 14 Jan 2008, 20:35

mersi...data viitoare o sa ma uite pe legi..fii indulgenta ...sunt inca student.. :roll:

kinga

Post by kinga » 15 Jan 2008, 08:42

cobe_mitroi wrote:mersi...data viitoare o sa ma uite pe legi..fii indulgenta ...sunt inca student.. :roll:
nu am vrut sa fiu rea.... soryyy...
dar crede-ma este spre binele tau sa citesti si daca ai nelamuriri sa intrebi.... :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea:

cobe_mitroi

Post by cobe_mitroi » 15 Jan 2008, 17:30

:floare:

rol

Re: Semnatura Legalizata

Post by rol » 23 May 2012, 15:07

Am si eu o intrebare legata de acest subiect: Un act scris in limba germana, trebuie semnat de catre o persoana romana si apostilat. Persoana romana cunoaste continutul (intelege limba germana). Trebuie tradus actul in limba romana? In Germania se poate semna un act in fata notarului daca cel care il semneaza declara ca a inteles continutul. Mersi

Post Reply