Exercitarea fara drept a profesiei de avocat?

Vesti de interes.
norocel

Re: Inca ceva !

Post by norocel » 23 Nov 2004, 15:17

AvoNet wrote:P.S:Din pacate sunt pe acest forum f f putini avocati si in consecinta nu se pot purta discutii pe teme juridice intre cei care practica avocatura(parca site-ul e avocatura.com).
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Daca cineva a inteles ce a vrut sa spuna AvoNet rog sa-mi traduca si mie.

marriadellia

Post by marriadellia » 24 Nov 2004, 11:00

Norocel, nu cred ca e cazul sa-ti bati capul, omul e prea plin de el ca sa poata fi "tradus" :P

virtual

Post by virtual » 25 Nov 2004, 16:32

Ce e mai? Va este frica ca daca se raspunde, chiar si pertinent, la unele intrebari pe site se fura clienti de la avocati?

Avand in vedere toate cele spuse, cam greu sa consideri ceea ce se face aici exercitarea fara drept a unei profesii. Nu cunosc prea bine legea avocaturii si nici nu am de gand sa o invat, dar nu cred ca s-ar incadra aici.

Cat despre autorul subiectului, nu te lasa angrenat in unele discutii mai mult sau mai putin rau-voitoare.

Ellis, nu incerc sa il sprijin pe autor, caci nu am nici un interes, dar nici nu vad relevanta unui mesaj de genul "colectez". Dupa limbajul de pana acum, sunt convins ca este un "typo", iar nu o greseala de exprimare propriu-zisa. Tinand seama de asta, nu inteleg de ce l-ai scris. Daca vreai sa te razbuni pe atitudinea cam aroganta a respectivului (aici nu te contrazic) erau alte cai, mai eficiente.

Profit de ocazia acestui mesaj si imi exprim - din nou - simpatia pentru Jus si al sau nivel...:)

elis

Post by elis » 26 Nov 2004, 08:08

virtual wrote:Ellis, nu incerc sa il sprijin pe autor, caci nu am nici un interes, dar nici nu vad relevanta unui mesaj de genul "colectez"...:)
.

Nici eu nu vad de ce ai dat atata importanta unei glume, dar cred ca nu-i obligatoriu sa avem pareri comune.

virtual wrote:Tinand seama de asta, nu inteleg de ce l-ai scris. Daca vreai sa te razbuni pe atitudinea cam aroganta a respectivului (aici nu te contrazic) erau alte cai, mai eficiente.
.

Nu incercam sa ma razbun si a fost doar o gluma.
De ce crezi ca ar trebui sa fiu impresionata de faptul ca tie ti-a displacut gluma mea?

Sunt de acord cu tine in privinta lui Jus.

mihai_ielciu

Post by mihai_ielciu » 26 Nov 2004, 09:38

mai terminati o data cu jus ca m-ati inebunit. Nui am nimik cu omul ala si cu nivelul lui de pregatire , am mai repetat asta o data, problema s-a pus alfel. nici nu stiu de ce mai imi bat capul

virtual

Post by virtual » 26 Nov 2004, 09:42

Ellis, chiar nu cred ca te=a impresionat critica mea si nici nu asta a fost intentia mea. Pur si simplu am exprimat si eu o parere, parerea mea.
Nu le mai lua pe toate personal, ca o sa faci ulcer din tinerete si e pacat de tine...:)

PSn a fost o gluma. Incearca sa zambesti si tu mai des...sa nu se agraveze boala...

PSn PSn si asta a fost o gluma.:)

mihai_ielciu

Post by mihai_ielciu » 26 Nov 2004, 09:43

virtual wrote:Cat despre autorul subiectului, nu te lasa angrenat in unele discutii mai mult sau mai putin rau-voitoare.
mersi de sfat virtual, exact acest lucru incercam sa il fac si eu, dar poate nu a fost cea mai fericita legere a formei sub care m facut-o. :lol:
Oricum mie mi se pare josnic sa combati o parere juridica prin aluzii personale la adresa interlocutorului tau, dar ma rog fiecare cu parerea lui.
Doar e o tara libera :lol:

elis

Post by elis » 26 Nov 2004, 10:20

virtual wrote:Ellis...Incearca sa zambesti si tu mai des...sa nu se agraveze boala...
:lol: :lol: :lol:

virtual

Post by virtual » 26 Nov 2004, 10:20

Am citit o postare mai veche de-a lui Jus, care spunea ca suntem in prezenta unui concurs de calificari intre art. 25 din L. 51 si art. 281 C. pen. Abandonand problema stricta a topicului asta (si eu am zis ca nu cred ca se incadreaza in continutul acestei infractiuni), ma refer doar la aceasta ultima problema. Nu este deloc vorba de un concurs de norme penale care acopera acelasi subiect, ci este vorba de o norma in alb sau cadru (art. 281 C. pen.), care se completeaza cu o alta norma - norma completatoare (art. 25 cred L. 51). Pai norma de la 281 are o sanctiune si o dispozitie generica, dar nu prevede care sunt profesiile anume interzise. Aici intervine apoi legea 51, legea privind medicii 79/95 etc).

In masura in care s-ar abroga fie L. 51 fie art. 281 C. pen., nu am mai putea aplica legea penala / caci fie nu mai este interzisa profesia respectiva, fie nu mai avem norma cadru de incriminare, care sa prevada ca fapta de la L. 51 este considerata infractiune si care este, cel mai important, sanctiunea ei. Caci presupun ca nu va contrazice nimeni afirmatia ca o norma penala fara sanctiune este inaplicabila.

Oricum, e doar opinia mea...

PSn Jus, sper sa nu o iei in nume de rau.:)

mihai_ielciu

Post by mihai_ielciu » 26 Nov 2004, 10:29

uite cine stie penal general !!! :lol: :lol:
respect

elis

Post by elis » 26 Nov 2004, 10:30

virtual wrote:Nu este deloc vorba de un concurs de norme penale care acopera acelasi subiect, ci este vorba de o norma in alb sau cadru (art. 281 C. pen.), care se completeaza cu o alta norma / norma completatoare (art. 25 cred L. 51). Pai norma de la 281 are o sanctiune si o dispozitie generica, dar nu prevede care sunt profesiile anume interzise. Aici intervine apoi legea 51, legea privind medicii 79/95 etc).

Oricum, e doar opinia mea...
Si eu sunt de aceeasi parere.

mihai_ielciu

Post by mihai_ielciu » 26 Nov 2004, 10:35

virtual, dar o interpretare a problemei cand auzim ?
:lol: :lol:

ramonn

Post by ramonn » 27 Nov 2004, 17:36

bai , moderator , cenar fi sa mai tai din replicile de pnaici ?

mihai_ielciu

Post by mihai_ielciu » 28 Nov 2004, 00:23

bai , moderator , cenar fi sa mai tai din replicile de pnaici ?
oare ce ai vrut sa spui relativ la acest topic de s-a rezumat in acea propozitie ambigua ?

valika

Post by valika » 29 Nov 2004, 08:19

Stimati colegi,stiu ca intrebarea mea n-are legatura cu discutia voastra dar poate cunoasteti vreun site cu legislatie romana si in limba engleza,am nevoie urgent pentru cativa investitori straini care nu prea au incredere in talmacii nostri autorizati.Va multumesc!

Post Reply