ce parere aveti despre "contractul prenuptial"

Familiei
sofia

Post by sofia » 19 Nov 2004, 14:29

mihai_ielciu wrote:Pt. sofia : Cum poti sa numesti cea mai larg raspindita shi folosita institutie din lume " desueta" ?
Simplu, ma uit in jurul meu si ma intreb ce utilitate mai are si nu gasesc raspuns.
Daca vreau sa pun in comun niste bunuri cu cineva si sa desfasor o activitate imi fac societate comerciala si stabilim clar drepturile si obligatiile fiecarui partener, dar intr-o casnicie femeia creste copii, aduce venituri si face si treburile casnice, iar in final, la partaj, vine sotul si spune ca sotia a avut o contributie modica la dobandirea bunurilor comune.
Mai vedem noi peste vreo 10 ani cate femei vor mai fi dispuse sa se casatoreasca.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 19 Nov 2004, 14:32

conform unor statistici la ora cand vorbim (sigur, in tarile lumii civilizate) cam 85% dintre femei sunt impotriva casatoriei.
Conform bancului pentru ca "nu exista nici un motiv sa iei tot porcul numai pentru un mic carnaciorn :twisted:

mihai_ielciu

Post by mihai_ielciu » 19 Nov 2004, 15:26

Pai daca sunt impotriva casatoriei, de ce se mai marita ?
Sau vrei sa ne spui ca 85% din femeile din "lumea civilizata " sunt necasatorite ?

elis

Post by elis » 19 Nov 2004, 15:42

In lumea civilizata, se casatoresc tot mai putine femei.
Singurul motiv serios pentru ca o femeie sa se casatoreasca sunt copii.

attorneyatlaw

pentru ELIS

Post by attorneyatlaw » 19 Nov 2004, 15:46

bine ai venit! Mi-ai lipsit toata ziua.

De ce crezi ca copiii sunt un motiv serios pentru ca o femeie sa se casatoreasca?
Daca tatal vrea copilul el il recunoaste si din afara casatoriei. hartia aia roz minunata mie mi se pare ca nu da nimic in plus statutului copilului (de altfel si legea consacra egalitatea in drepturi a copilului din afara casatoriei cu cel din casatorie)

elis

Post by elis » 19 Nov 2004, 15:57

Cred ca un copil are nevoie de siguranta afectiva pentru a creste frumos.
Fara asta va fi mereu pierdut, cu un sistem de valori care i se va schimba in functie de cel care imparte prajitura etc
Cu o familie mare, traditionala, mie mi se pare ca are mai multe sanse sa beneficieze de dragostea de care are nevoie.

minodora

Re: pentru ELIS

Post by minodora » 19 Nov 2004, 16:09

attorneyatlaw wrote: hartia aia roz minunata mie mi se pare ca nu da nimic in plus statutului copilului (de altfel si legea consacra egalitatea in drepturi a copilului din afara casatoriei cu cel din casatorie)

elis

Post by elis » 19 Nov 2004, 16:12

minodora wrote:
attorneyatlaw wrote: hartia aia roz minunata mie mi se pare ca nu da nimic in plus statutului copilului (de altfel si legea consacra egalitatea in drepturi a copilului din afara casatoriei cu cel din casatorie)
Si la sufletelul copilului se gandeste cineva?
Cred ca mama numai pentru asta se sacrifica.

minodora

Post by minodora » 19 Nov 2004, 16:14

Pentru noi, adultii nu are... Dar sa vezi pentru copii ce importanta are!

elis

Post by elis » 19 Nov 2004, 16:17

Si mie mi se pare casatoria o institutie desueta dar ma gandesc cum ar putea creste copii in afara familiei traditionale.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 19 Nov 2004, 16:18

dar daca tatal (din casatorie) profund patruns de importanta gestului sau de a-i da un "statut social" mamei copilului (ca doar femeia necasatorita nu valoreaza doi bani in ochii societatii) devine posesiv, scandalagiu si creaza in familia aia mare si traditionala o atmosfera de nesuportat, cum stam atunci cu "sufletelul copilului"
Cred in continuare ca nu casatoria ofera copilului linistea si dragostea de care are nevoie pentru a se dezvolta arminios. Intelegerea existenta in casa unde traieste in schimb da. Intelegere care este perfect posibila si fara certificatul de casatorie dupa cum este foarte probabil sa nu existe chiar daca exista certificatul de casatorie.

minodora

Post by minodora » 19 Nov 2004, 16:26

Ai dreptate cand spui: "decat cu sistemul nervos la pamant... mai bine singura cu copiii".
Dar cred ca nu ai inteles ce vreau sa-ti spun. Eu, ca adult, n-am nici o treaba cand ma gandesc ca pot sa fac un copil si fara sa am tzidula roz in mana. Dar... un copil se simte foarte prost (mai ales la scoala) cand este pus in situatia de a spune cine e tata si cine mama si ce lucreaza ei.

elis

Post by elis » 19 Nov 2004, 16:31

Sigur ca decat o familie in care sunt scandaluri mai bine lipsa, dar ideal ar fi ca un copil sa creasca inconjurat de foarte multa dragoste si cu parinti si bunici.
Asta nu inseamna neaparat sa existe acea hartie, dar barbatul daca nu are acea hartie, isi aduce aminte de copil numai cand plateste pensia de intretinere.

Crode

Post by Crode » 19 Nov 2004, 18:03

Teoretic cu contract prenuptial se simplifica mult divortul insa apar si probleme suplimentare ce trebuiesc rezolvate si reglementate prin legi. Cel putin asa este in Germania. Un barbat nu poate sa ia totul si sa lase o femeie cu doi copii care nu a lucrat de loc sau f putin in cei 5-10 ani de casnicie fara nimic. Si atunci exista o reglementare cum ca acest contract de casatorie nu este valabil atata timp cat copilul cel mai mic nu a implinit 7 ani. Ooops, am uitat sa spun ca aici e lupta in mare parte pentru intretinerea/neintretinerea femeii dupa divort ceea ce in Romania oricum nu exista. Insa in mare masura si pentru impartirea bunurilor. Apoi femeia care a renuntat la cariera pentru familie/sot este de multe ori somera si chiar statul doreste ca sotul sa plateasca pentru femeie caci din cauza sotului este somera. Alte reglementari, alte procese. Echilibrul trebuie pastrat intre femeile care au muncit in timpul casniciei si cele care nu au muncit, intre cele care sunt somere dupa divort si cele care nu, intre cele care au ramas cu copii dupa divort si cele care nu. Alte legi, alte reglementari si asta pentru toate aceste combinatii calculate si in functie de cat timp au fost casatoriti, cu sau fara contract prenuptial, ...
In Romania este un vis ... totul jumi-juma, intretinere pentru copil, nici o intretinere pentru femeie, nici un calcul pentru pensie ... pa si pusi ... chiar te tenteaza si mai incerci o data distractia cu casnicia ... :lol: Nu e valabil pentru cei care fac averi in timpul casniciei.
Aici statistic cei care fac acest contract divorteaza de doua ori mai multi ( :D procese mai scurte insa mai multe :D ). Asta probabil pentru ca barbatul pleaca mai usor cand stie ca are putin de pierdut si scapa de gura femeii. Tot statistic cam 50% au un astfel de contract. Nu accepta toate femeile sa semneze.
Am doi prieteni care au crescut fara tata, amandoi au reusit in viata, amandoi sunt betivi notorii cu probleme de sanatate. Intamplare?
:D Never change a working system :D
Numai bine

croc

Post by croc » 20 Nov 2004, 09:08

:oops: eu nu am inteles nimic din tot ce ai scris;

Post Reply