Salvati Rosia Montana

Vesti de interes.
denominatus

Salvati Rosia Montana

Post by denominatus » 17 Jul 2006, 21:21

Pentru nerabdatori, link-ul e in josul paginii. :lol:

Acum vreo doua-trei luni, incepuse o campanie mai pe toate posturile de TV despre ce zic oamenii din Rosia Montana ca ce bine ca vine firma asta sa scoata aurul din pamant si sa curga laptele si mierea... sa-i mute si sa le darame casele, bisericile, tintirimul, si tot ce-o mai fi pe-acolo...
Campania a fost, in opinia mea, la fel de falsa ca un sat de mucava pe un platou de filmare si n-a facut altceva decat sa ma dezguste prin ipocrizia sa.

Pe urma am stat si m-am gandit.

Pana la urma si la urma, cineva tot o sa sape dupa el sa-l scoata la iveala.
Cum n-o sa-l iau eu, mi-e perfect oblic cine o sa-l ia.
Ca o sa fie statul sau firma vreunui amic de-al statului, care da comision, ca o sa fie o multinationala sau un off-shire, aurul ala tot va pleca candva.
Si mie nu-mi iese nimic la faza asta. :-P

Atunci de ce mi-ar pasa?
De-o gaura in pamant sapata de romani? Vax. Facem noi alta mai mare.
De-un tintirim? In tot pamantul tarii ne sunt ingropati mortii... de ce-ar fi cimitirele astea mai speciale?
De-o biserica? Las ca-i batem pe turci la mondialul viitor si pune razboinicul luminii de-o biserica noua. :lol:

De ce fac oamenii astia atata capat de tara de-o mina de aur?
Asa ca am dat un click pe-un link primit prin mail si-am cetit si eu ce scrie acolo. In diagonala la inceput, recunosc.

Din ciclul "tradare, tradare, dar sa stim si noi", va invit si pe voi sa aruncati o privire.

Lectura e cel putin instructiva si, bonus, are si aspecte juridice. Intesante, ca mod de analizare a desfasurarii proiectelor pe termen lung si a consecintelor legale si financiare ce pot aparea.
Pentru cel ce se plictiseste, e un buton rosu, cu x, in coltul din dreapta sus al paginii. :-P

Si pe urma va invit, pe voi, cei ce veti citi, sa cujetam oleaca, in liniste, despre cum vrem sa traim.

Un singur lucru am sa va spun. Nu mi s-a parut ca initiativa asta are ceva din "noi nu ne vindem tara". In rest, va las pe voi sa judecati ce si cum.

In concluzie, am sa fac sa-mi iasa si mie ceva din toata afacere asta, chiar daca n-o sa ma imbogatesc cu nici macar o centima. ;-) Nu va zic ce si cum, fiindca fiecare va sti ce are de facut.

Pentru cei ce vor sa stie pe ce lume vor trai, http://www.rosiamontana.ro

PS. Iertare, rosioara, stiu ca a fost avatarul tau si ca sub culorile lui ai dus aprige lupte forumare, insa... am ales sa pun sigla asta la vedere, macar vreme de o saptamana, doua, in semn de pretuire fata de cei ce au inteles ca mai exista lucruri ce trebuie ferite de indiferenta...si pentru care merita inca sa mai lupti.

Si marturisesc ca m-ar bucura si m-ar emotiona deopotriva sa vad, ici-colo, ca mai exista oameni carora le pasa si care mai stiu sa aprecieze si sa arate acest lucru...macar o vreme. Va chem deci, pe aceia dintre voi care gandesc la fel ca mine, sa lasam deoparte matzele portocalii sau de orice alta culoare, fetzele de desene animate cu sau fara voal, cu sau fara barba sau tatuaje, si sa arboram la loc de cinste stindardul frunzei insangerate. ;-)

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 17 Jul 2006, 21:42

Deno, ma impresioneaza sincer ce spui, dar nu ma pot edifica pt. ca la adresa pe care ai dat-o, nu e nimic.Vrei sa verifici?

denominatus

Post by denominatus » 17 Jul 2006, 21:50

este. :) da-i cu click-ul ;) Ro/en/hu/de

kinga

Post by kinga » 17 Jul 2006, 21:53

ai cam intarziat,.. :floare: :floare: :floare:
Rosia si-a facut datoria ..am primit protestul pe mail..azi dimineata ..si nu numai io.....
dar apreciem gestul..asa-i Rosiuta????????? :kiss: :kiss: :kiss:

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 17 Jul 2006, 22:17

Sorry, dar la click-ul meu, "There is no website configured at this address", galben pe turcoaz.

rosia_montana

Post by rosia_montana » 18 Jul 2006, 07:30

@Deno: Na, sa nu zici ca-s neascultatoare :grin:

@Kinga :floare: :floare: :floare:

@Robin: incearca si www.mindbomb.ro :cafea:

pisa

Post by pisa » 18 Jul 2006, 10:01

comentariile sunt de prisos....

uneori am senzatia ca totul este in van...

of, of, cand o sa avem si noi constiinta ?

(de la a arunca hartii pe jos, pana la a omori cu cruzime animale, pana la a calca in piciore fauna si flora...ca sa nu mai zic de Liban - Israel si altele)... :( :( :( - Cat o sa ne mai suporte si Dumnezeu ? - imi cer scuze, stiu ca topicul era altul...gata, am incheiat.

am sa trimit si eu petitia impreuna cu alte cateva persoane...

Denominatus, te rog, spune-mi si cum sa atasez imaginea, pt ca nu am reusit...

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 18 Jul 2006, 12:34

rosia_montana wrote:@Robin: incearca si www.mindbomb.ro :cafea:
Am reusit sa accesez.Multumesc. :cafea: :cafea:

pisa

Post by pisa » 18 Jul 2006, 12:53

dupa cum se vede, am reusit...

multumesc oricum

speram bine...

spor la invatat - ca de noi depinde sa ajungem acolo unde putem schimba ceva...

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 19 Jul 2006, 12:03

Este un lucru care iti da de gandit. Si mai departe ce facem??? Pe langa aceste discutii, ceva concret? Si eu am fost indiferenta pana acum. Acum m-am documentat si as vrea sa fac ceva. Dar ce?

nicuvar

Post by nicuvar » 19 Jul 2006, 12:15

Cunosc si eu zona, stiu despre ce este vorba, ma alatur protestului.

cyclop

Post by cyclop » 19 Jul 2006, 12:57

M-am inverzit si io. Sper sa conteze ce facem.

denominatus

Post by denominatus » 19 Jul 2006, 13:22

In primul rand, orice comentarii NU sunt de prisos, fiindca de-aia am facut topicul asta, ca sa comentam, si daca se poate, sa comentam de rosia montana si nu de left click - right click.

ma bucur totusi ca toata lumea a reusit sa depaseasca problemele de ordin tehnologic legate de folosirea calculatorului si a internetului. :aplauze:

Acum on topic, eu am de gand sa scriu congressman-ului meu si sa ii cer sa ma informeze.
Ia sa vedem colegii forumari care se pricep mai bine in bransa, am oare un drept de informare si o obligatie corelativa a ministerului sa-mi raspunda la cerere? sediul materiei sau trimiteri bibliografice.

Cum era aia cu dreptul la un mediu sanatos?
Am inteles ca o sa fie vreo 200.000 de TONE de cianura folosite.
Sa intrebam cat ajung in ape, cat ajung in sol, cat os ajunga in aer si care sunt estimarile privind intoxicatuile cu cianura, unde o sa haldeze atatea deseuri si cine o sa plateasca pentru "reparatiile" de mediu de dupa.
Ca presimt ca dupa ce se termina mina, brusc firma o sa aiba ceva dificultati financiare majore si o sa dispara in ceata.

Merge la protectia consumatorului?

D-astea, asa...

Acuma fiecare e liber sa gaseasca modalitatea lui proprie de manifestare ... in functie de cum ii e felul ...

Firtzy

Post by Firtzy » 19 Jul 2006, 13:38

Concret ce s-a facut pentru salvarea Rosiei Montane ?
A fgost cineva sa vorbeasca pe la autoritati?
Si daca da pe la care ? Si ce raspunsuri a primit?
As putea sa va ajut si eu , dar nu cunosc exact legislatia in domeniu.Ce abuzuri s-au comis raportat la actuala legislatie si ce imbunatatiri s-ar putea aduce. Daca stie cineva as putea sa il recomand mai departe si cred ca se vor lua masuri .

Firtzy

Post by Firtzy » 19 Jul 2006, 13:40

Mai exact : are cineva vreun dosar ???

Post Reply