lipsa calitatii procesuale active?
lipsa calitatii procesuale active?
Am o problema, vreau sa invoc lipsa calitatii procesuale active a reclamantului X;
- in speta X m-a chemat in judecata pentru anularea Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului emis de Ministerul de resort, pe motiv ca acesta ar dubla o hotarare judecatoreasca prin care am dobandit dreptul de proprietate asupra terenului(deci sunt oricum proprietar , chiar daca se anuleaza certificatul);
mentionez ca X a dobandit cladirea pe care este situat terenul (pentru care am obtinut certificatul) si odata cu cladirea i s-a transmis dreptul de folosinta asupra terenului pe durata existentei constructiei;
X isi justifica calitatea procesuala prin faptul ca detine un dezmembramand al dreptului de proprietate- folosinta:
help me
- in speta X m-a chemat in judecata pentru anularea Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului emis de Ministerul de resort, pe motiv ca acesta ar dubla o hotarare judecatoreasca prin care am dobandit dreptul de proprietate asupra terenului(deci sunt oricum proprietar , chiar daca se anuleaza certificatul);
mentionez ca X a dobandit cladirea pe care este situat terenul (pentru care am obtinut certificatul) si odata cu cladirea i s-a transmis dreptul de folosinta asupra terenului pe durata existentei constructiei;
X isi justifica calitatea procesuala prin faptul ca detine un dezmembramand al dreptului de proprietate- folosinta:
help me
1. Prin certificatul de atestare nu dobandesti un drept de proprietate ci se constata doar ca ai devenit proprietar in baza Legii nr. 15/1990 pe un teren pe care l-ai avut in administrare.
2. Actiunea in care ai obtinut sentinta a fost in constatare sau in realizare?
3. Ce interes are X in promovare acaestei actiuni?
2. Actiunea in care ai obtinut sentinta a fost in constatare sau in realizare?
3. Ce interes are X in promovare acaestei actiuni?
Certificatul de atestare s-a emis in baza HG 834/1991;
Actiunea prin are am obtinut sentinta a fost o actiune in constatare;
X este a cumparat cladirea constrita pe acel teren, si a dobandit dreptul de folosinta al terenului pe durata existentei constructiei, dar el doreste sa obtina proprietatea asupra terenului
Actiunea prin are am obtinut sentinta a fost o actiune in constatare;
X este a cumparat cladirea constrita pe acel teren, si a dobandit dreptul de folosinta al terenului pe durata existentei constructiei, dar el doreste sa obtina proprietatea asupra terenului
Spune-mi si situatia de CF!
Oricum, nici prin Certificatul de atestare si nici prin hotararea judecatoreasca nu ai dobandit dreptul de proprietate ci l-ai dobandit, asa cum am spus prin efectul Legii nr. 15/1990.
HG nr. 834/1991 reglementeaza doar procedur ade obtinerea a certificatului.
Spui ca X vrea sa devina proprietar si pe teren.
Cum este formulat petitul cererii de chemare in judecata?
Oricum, nici prin Certificatul de atestare si nici prin hotararea judecatoreasca nu ai dobandit dreptul de proprietate ci l-ai dobandit, asa cum am spus prin efectul Legii nr. 15/1990.
HG nr. 834/1991 reglementeaza doar procedur ade obtinerea a certificatului.
Spui ca X vrea sa devina proprietar si pe teren.
Cum este formulat petitul cererii de chemare in judecata?
Petitul actiunii suna asa: - sa binevoiti a anula Certificatul de atestare a dreptului de proprietate nr...., cu privire la stabilirea dreptului de proprietate a SC A SA asupra teren in suprafata de.............mp,iar situatia de CF Coala B Proprietar X in cota de 1/1 cu titlu de cumparare, asupra constructiei, in Coala C Se intabuleaza dreptul de folosinta in favaorea lui X
Interesul actiunii, de ce anulare certificat? Din petit eu inteleg o prestatie tabulara plus inscriere sarcini " drept folosinta"
Tu ai vandut dar X s-a inscris in CF ?
Exista interdictie de instrainare sau ai nevoie de acordul ministerului de resort?
Din petit nu rezulta ca X vrea proprietate teren.
Tu ai vandut dar X s-a inscris in CF ?
Exista interdictie de instrainare sau ai nevoie de acordul ministerului de resort?
Din petit nu rezulta ca X vrea proprietate teren.
1. Situatia de CF este expusa anterior: X este proprietar asupra constructiei, si are inscris in foaia de sarcin dreptul de folosinta pe durata existentei constructiei asupra terenului; am vandut si incrieriile de Cf au fost facute.
2. X Vrea proprietate pe teren -explicit - printr-o alta actiune, prin care solicita ca instanta sa constate ca in mod eronat s-a trecut in contractul de vanzare cumparare dreptul de folosinta a/a terenului; in prima instanta am castigat, acum suntem in apel in acest litigiu; el sustine ca superficia este o institutie comunista si nu mai poate subzista intr-o econumie de piata , desi instanta a constatat ca dreptul de superficie a luat nastere prin conventia partilor(contractul de vanzare cumparare)
2. X Vrea proprietate pe teren -explicit - printr-o alta actiune, prin care solicita ca instanta sa constate ca in mod eronat s-a trecut in contractul de vanzare cumparare dreptul de folosinta a/a terenului; in prima instanta am castigat, acum suntem in apel in acest litigiu; el sustine ca superficia este o institutie comunista si nu mai poate subzista intr-o econumie de piata , desi instanta a constatat ca dreptul de superficie a luat nastere prin conventia partilor(contractul de vanzare cumparare)