Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
-
kko
Ce te face sa crezi ca n-as avea impresii ??? Chiar si fara sa fiu membru al vreunui club ???

-
croc
nu au nici o legatura cu realitatea.
-
norocel
Revenind la probleme serioase...

, eu cred ca in cazul etichetelor castigator este cel care este proprietarul etichetelor in momentul cand a fost ales castigatorul prin tragere la sorti.
In cazul berii...apare o problema, pentru ca nu stim daca obiectul darului manual l-a constituit doar berea sau si capacul sticlei.

-
kko
-
mariusms
KKO este baiat istet si invata din greselile/realizarile altora. Parerea mea! Of, of, mai, mai!

-
kko
Pe mine ma enerveaza cand chelnerita imi aduce berea fara capace

-
kko
.... simt ca ma priveaza de un drept....

-
mariusms
flaviusnet wrote:o problema de vara am in discutie:
se da urmatoarea ipoteza:cineva achizitioneaza etichete de la o anumita companie care au ca tema un concurs cu premii.Tu trebuie sa trimiti anumite coduri de pe acea eticheta la un numar CU TAXA,cu posibilitatea castigarii unui premiu,prin tragere la sorti.
intamplarea face ca aceste coduri sa fie trimise de o alta persoana,cu acordul celui care le detinea.sa zicem ca persoana care trimite codurile este fericitul castigator al premiului.in aceasta situatie stau si ma gandesc:cine va fi proprietarul bunului respectiv(bun mobil,avand o anumita valoare,chiar mai mare de 250 lei):persoana care a avut codurile sau persoana care a trmis prin mesaj aceste coduri..
sa aveti soare!
Din cate vad, flaviusnet se refera la un mandat tacit.
-
codobelc
Revenind la bere: de obicei donatarul zice "dau o bere", nu "dau o sticla de bere". Sa intelegem ca sticla nu vrea sa o dea de fapt?
Pe mine chiar ma intereseaza cum trebuie formulata o astfel de donatie, pentru ca, atunci cand fac cinste - nu des - , sa-mi rezerv dreptul de a beneficia de excursia de sub capac; sau de masina; sau de euroi; sau de sistemul home cinema; sau...opriti-ma, cineva.
:)

-
codobelc
mariusms wrote:
Intr-adevar, pare a fi un mandat, poate chiar expres.
Dar e posibil si sa-l fi intrebat pe fostul proprietar, asa de fapt divers. De exemplu, un frate il intreaba pe celalalt dupa ce a primit etichetele de la acesta: ce zici, are rost sa trimit astea? si fratele zice: trimite-le ce ai de pierdut? Aici acordul nu-i mandat.
Imi place mai mult exemplul cu berea.
-
kinga
KKO, de ce nu bei bere la cutie.....
Iar in privinta clubului.... felicitari baiat destept.
-
krisstina
KKO wrote:Pe mine ma enerveaza cand chelnerita imi aduce berea fara capace

Adreseaza-te O.P.C., trebuie sa deschida berea in fata ta.
-
flaviusnet
mariusms wrote:flaviusnet wrote:
nu.chiar voiam sa percizez asta,ca sa nu se inteleaga aiurea.nu este mandat:pur si simplu,detinatorul codurilor le-a dat celuilalt pt a le trimite in mesaj telefonic,din simplul motiv ca primul nu avea telefon,dar intentia a fost ca,in caz de castig,bunul sa fie folosit de amandoi...gandeau departe baietii,nu?deci intrebarea este cui revin castigul?iar in privinta sotilor stiu a treaba e alta:ce importa e provenienta banilor cu care s-a cumparat bunul castigator:comuni sau proprii(subrogatia reala-art.31 c.fam).

-
nicuvar
Poate ne intalnim la nunta lui KKO ...
Si cum la nunta se mananca si se bea, cumparam numai produse la care se organizeaza concursuri si poate mai si castigam ceva (material) - caci oricum suntem in castig pentru ca ne intalnim.

-
aiurel
wittmann wrote:O situatie asemanatoare s-a petrecut in realitate cu ceva timp in urma:
Un prieten face o cinste unui alt prieten cu o bere URSUS (sau CIUC?). Cel "cinstit" descopera sub capacul sticlei un premiu destul de substantial, nu mai tin minte ce anume. Cine este beneficiarul premiului?

Situatia amintita de tine s-a petrecut in urma cu vreo 2-3 ani, in orasul meu,Craiova.
Numai ca ai uitat sa mai precizezi un mic detaliu - cei doi s-au certat foarte rau intre ei, pana la urma unul din ei (cel care a fost "cinstit" cu berea) a intrat in posesia premiului (un autoturism, daca mai tin eu bine minte) plus un "bonus" - la ceva timp omun a dat coltun din proprie initiativa.
Asa ca recomandarea mea ar fi - faceti cinste cu bere, suc, tampoane, cuie si alte tampenii din astea cu castiguri - la dusmani.