soundwave

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
flaviusnet

soundwave

Post by flaviusnet » 04 Aug 2005, 12:19

o problema de vara am in discutie:
se da urmatoarea ipoteza:cineva achizitioneaza etichete de la o anumita companie care au ca tema un concurs cu premii.Tu trebuie sa trimiti anumite coduri de pe acea eticheta la un numar CU TAXA,cu posibilitatea castigarii unui premiu,prin tragere la sorti.
intamplarea face ca aceste coduri sa fie trimise de o alta persoana,cu acordul celui care le detinea.sa zicem ca persoana care trimite codurile este fericitul castigator al premiului.
in aceasta situatie stau si ma gandesc:cine va fi proprietarul bunului respectiv(bun mobil,avand o anumita valoare,chiar mai mare de 250 lei):persoana care a avut codurile sau persoana care a trmis prin mesaj aceste coduri..
sa aveti soare!

norocel

Post by norocel » 04 Aug 2005, 12:27

In materie de bunuri mobile posesia de buna credinta valoreaza titlu.
Prin urmare trebuie sa definesti mai exact notiunea de "intamplare" pentru a sti cine este proprietarul castigului. :grin:

flaviusnet

Post by flaviusnet » 04 Aug 2005, 12:33

Norocel wrote:In materie de bunuri mobile posesia de buna credinta valoreaza titlu.
Prin urmare trebuie sa definesti mai exact notiunea de "intamplare" pentru a sti cine este proprietarul castigului. :grin:
pai si daca amondoi se prezinta la ridicarea premiului ca doi prieteni adevarati..insa ulterior apar neintelegerile?
daca am aplica subrogatia reala dintre soti,am spune ca bunul ar fi al celui care a obtinut etichetele,dar si cel care a trimis codurile a avut o prestatie pecuniara..
si daca cel care are ulterior posesia bunului este pus la adapost de orice pretentii din partea celuilalt castigator?
:arrow:

wittmann

Post by wittmann » 04 Aug 2005, 12:37

O situatie asemanatoare s-a petrecut in realitate cu ceva timp in urma:
Un prieten face o cinste unui alt prieten cu o bere URSUS (sau CIUC?). Cel "cinstit" descopera sub capacul sticlei un premiu destul de substantial, nu mai tin minte ce anume. Cine este beneficiarul premiului? 8)

norocel

Post by norocel » 04 Aug 2005, 12:40

In mod normal proprietarul castigului este proprietarul etichetelor.
In privinta posesorului...sa nu-l confundam cu detentorul.
In privinta sotilor, lucrurile sunt clare, castigul este bun comun.

Ce-ai vrut sa spui cu subrogatia reala?

flaviusnet

Post by flaviusnet » 04 Aug 2005, 12:41

wittmann wrote:O situatie asemanatoare s-a petrecut in realitate cu ceva timp in urma:
Un prieten face o cinste unui alt prieten cu o bere URSUS (sau CIUC?). Cel "cinstit" descopera sub capacul sticlei un premiu destul de substantial, nu mai tin minte ce anume. Cine este beneficiarul premiului? 8)
pai in cazul asta cred ca solutia este mult mai simpla,deoarece acela care a cumparat sticla a vrut sa gratifice pe beneficiar doar cu CONTINUTUL STICLEI,iar nu cu toata sticla in ansamblu.in acest caz castigator nu poate fi decat cel care a detinut sticla,capacul fiind un accesoriu al sticlei,iar nu al continutului...

norocel

Post by norocel » 04 Aug 2005, 12:42

wittmann wrote:O situatie asemanatoare s-a petrecut in realitate cu ceva timp in urma:
Donatarul wittman! :grin:

dinubocos

Post by dinubocos » 04 Aug 2005, 13:08

Nu prea imi place solutia cu proprietarul sticlei care este si proprietarul capacului etc.
Mi-ai dat sticla cu bere a mea este in intregime. Daca vroiai sa castigi tu premiul trebuia sa verifici prima oara sub capac si apoi sa-mi dai sticla.

Oare chiar este un bun comun premiul castigat de un sot? Parca tin minte altceva.

norocel

Post by norocel » 04 Aug 2005, 13:10

dinubocos wrote:Oare chiar este un bun comun premiul castigat de un sot? Parca tin minte altceva.
Pe ce te bazezi cand spui ca l-a castigat un sot? :grin:

kko

Post by kko » 04 Aug 2005, 13:19

Dar daca sotia nu a baut , nu bea si nu o sa bea NICIODATA bere ???
Nu ar trebui sa fie castigul lui, pt. ca bea bere ??? :mrgreen:

norocel

Post by norocel » 04 Aug 2005, 13:23

Nu, ar trebui sa fie castigul ei pentru ca este de acord ca el sa bea berea! :-D :-D :-D

kko

Post by kko » 04 Aug 2005, 13:36

A dreakului sotie ar mai fi si asta.... Eu sa ma imbat, sa ma ingras, sa fac ciroza , sa-i aud gura cand vin tarziu acasa... dar cand e vorba de castig , cica ea mi-a dat voie sa beau bere ....si sa-l impart cu ea... Nu-i drept lucrul acesta ... :-? :-?

croc

Post by croc » 04 Aug 2005, 13:42

am impresia ca nu esti insurat, asa-i? :mrgreen:

kko

Post by kko » 04 Aug 2005, 13:45

Mmmmda :mrgreen:

croc

Post by croc » 04 Aug 2005, 13:47

dupa ce intri in club, asteptam impresii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Post Reply