soundwave
soundwave
o problema de vara am in discutie:
se da urmatoarea ipoteza:cineva achizitioneaza etichete de la o anumita companie care au ca tema un concurs cu premii.Tu trebuie sa trimiti anumite coduri de pe acea eticheta la un numar CU TAXA,cu posibilitatea castigarii unui premiu,prin tragere la sorti.
intamplarea face ca aceste coduri sa fie trimise de o alta persoana,cu acordul celui care le detinea.sa zicem ca persoana care trimite codurile este fericitul castigator al premiului.
in aceasta situatie stau si ma gandesc:cine va fi proprietarul bunului respectiv(bun mobil,avand o anumita valoare,chiar mai mare de 250 lei):persoana care a avut codurile sau persoana care a trmis prin mesaj aceste coduri..
sa aveti soare!
se da urmatoarea ipoteza:cineva achizitioneaza etichete de la o anumita companie care au ca tema un concurs cu premii.Tu trebuie sa trimiti anumite coduri de pe acea eticheta la un numar CU TAXA,cu posibilitatea castigarii unui premiu,prin tragere la sorti.
intamplarea face ca aceste coduri sa fie trimise de o alta persoana,cu acordul celui care le detinea.sa zicem ca persoana care trimite codurile este fericitul castigator al premiului.
in aceasta situatie stau si ma gandesc:cine va fi proprietarul bunului respectiv(bun mobil,avand o anumita valoare,chiar mai mare de 250 lei):persoana care a avut codurile sau persoana care a trmis prin mesaj aceste coduri..
sa aveti soare!
pai si daca amondoi se prezinta la ridicarea premiului ca doi prieteni adevarati..insa ulterior apar neintelegerile?Norocel wrote:In materie de bunuri mobile posesia de buna credinta valoreaza titlu.
Prin urmare trebuie sa definesti mai exact notiunea de "intamplare" pentru a sti cine este proprietarul castigului.
daca am aplica subrogatia reala dintre soti,am spune ca bunul ar fi al celui care a obtinut etichetele,dar si cel care a trimis codurile a avut o prestatie pecuniara..
si daca cel care are ulterior posesia bunului este pus la adapost de orice pretentii din partea celuilalt castigator?

pai in cazul asta cred ca solutia este mult mai simpla,deoarece acela care a cumparat sticla a vrut sa gratifice pe beneficiar doar cu CONTINUTUL STICLEI,iar nu cu toata sticla in ansamblu.in acest caz castigator nu poate fi decat cel care a detinut sticla,capacul fiind un accesoriu al sticlei,iar nu al continutului...wittmann wrote:O situatie asemanatoare s-a petrecut in realitate cu ceva timp in urma:
Un prieten face o cinste unui alt prieten cu o bere URSUS (sau CIUC?). Cel "cinstit" descopera sub capacul sticlei un premiu destul de substantial, nu mai tin minte ce anume. Cine este beneficiarul premiului?
Donatarul wittman!wittmann wrote:O situatie asemanatoare s-a petrecut in realitate cu ceva timp in urma:
Un prieten face o cinste unui alt prieten cu o bere URSUS (sau CIUC?). Cel "cinstit" descopera sub capacul sticlei un premiu destul de substantial, nu mai tin minte ce anume. Cine este beneficiarul premiului?

Nu prea imi place solutia cu proprietarul sticlei care este si proprietarul capacului etc.
Mi-ai dat sticla cu bere a mea este in intregime. Daca vroiai sa castigi tu premiul trebuia sa verifici prima oara sub capac si apoi sa-mi dai sticla.
Oare chiar este un bun comun premiul castigat de un sot? Parca tin minte altceva.
Mi-ai dat sticla cu bere a mea este in intregime. Daca vroiai sa castigi tu premiul trebuia sa verifici prima oara sub capac si apoi sa-mi dai sticla.
Oare chiar este un bun comun premiul castigat de un sot? Parca tin minte altceva.