contract de concesiune
contract de concesiune
sunt concesionar intr-un contract de concesiune;
la data incheierii contractului de concesiune beneficiam de dreptul de preemtiune;
eu am inteles sa-mi folosesc acest drept si sa inchei un contract de concesiune insa nu dispuneam de resursele necesare pentru a utiliza intreaga suprafata care era data spre concesiune;
am fost obligat sa inchei insa contractul pe intreaga suprafata altfel nu primeam nimic;
am incheiat asadar contractul pe intreaga suprafata, dar am mentionat pe el faptul ca nu pot exploata decat o suprafata mai mica; 1000 m; fata de 3000 m;
au trecut 5 ani de atunci, timp in care eu am exploatat (1000 m), insa acuma m-am prins ca mi se poate rezilia contractul pentru neindeplinirea obligatiilor, daca nu exploatez intreaga suprafata din contract;
asa ca ma gandesc sa dau in judecata concedentul;
bun, dar cum il dau?
eu ma gandeam la o nulitate absoluta partiala pe motivul abuzului de drept;
adica i-am spus ca nu pot exploata o suprafata asa de mare, dar m-a obligat sa inchei contractul pe intreaga suprafata;
mentionez ca nu exista vreo lege sau vreo norma care sa oblige la concesionarea intregii suprafete, era numai politica concedentului.
stie cineva ceva practica pe abuzul de drept, sau clauze abuzive?
la data incheierii contractului de concesiune beneficiam de dreptul de preemtiune;
eu am inteles sa-mi folosesc acest drept si sa inchei un contract de concesiune insa nu dispuneam de resursele necesare pentru a utiliza intreaga suprafata care era data spre concesiune;
am fost obligat sa inchei insa contractul pe intreaga suprafata altfel nu primeam nimic;
am incheiat asadar contractul pe intreaga suprafata, dar am mentionat pe el faptul ca nu pot exploata decat o suprafata mai mica; 1000 m; fata de 3000 m;
au trecut 5 ani de atunci, timp in care eu am exploatat (1000 m), insa acuma m-am prins ca mi se poate rezilia contractul pentru neindeplinirea obligatiilor, daca nu exploatez intreaga suprafata din contract;
asa ca ma gandesc sa dau in judecata concedentul;
bun, dar cum il dau?
eu ma gandeam la o nulitate absoluta partiala pe motivul abuzului de drept;
adica i-am spus ca nu pot exploata o suprafata asa de mare, dar m-a obligat sa inchei contractul pe intreaga suprafata;
mentionez ca nu exista vreo lege sau vreo norma care sa oblige la concesionarea intregii suprafete, era numai politica concedentului.
stie cineva ceva practica pe abuzul de drept, sau clauze abuzive?
Hey! Nu poti vorbi de nulitate decat in momentul in care demonstrezi ca exista o cauza concomitenta sau anterioara momentului ncheierii contractului. Daca ai semnat pe 3000, sigur ca redeventa va fi pe 3000. In legatura cu sarcinile, daca acest contract se bazeaza pe legea nr. 219/1998, sarcinile respective sunt trecute in caietul de sarcini. trebuie vazut ce sarcini presupune contractul respectiv si care este sanctiunea pentru nerespectarea acestor sarcini. Concesiunea reglementata de actul normativ aratat are o natura mixta, deoarece sarcinile si alte prevederi legate de ele au caracter administrativ iar cele referitoare la obiect, redeventa,etc, au caracter civil.De aemenea, in acest caz, in care se aplica legea 219/1998, nu stiu daca se ot avea in vederea dispoz. legii 193/2000 privind clauzele abuzive
Mai multe amanunte!!!
Mai multe amanunte!!!