reproducere fotografii

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
Kirinne

reproducere fotografii

Post by Kirinne » 11 Aug 2003, 11:13

In situatia in care o firma isi editeaza catalogul produselor proprii si doreste sa insereze in acesta si reproduceri ale unor produse ale clientilor sai este nevoie de acordul acestora din urma?
Multumesc

michell

Post by michell » 11 Aug 2003, 11:39

In mod sigur este nevoie de acest acord, pentru ca in situatia in care respectiva firma va fi depistata ca a reprodus respectivele fotografii va avea mari probleme

Kirinne

Post by Kirinne » 11 Aug 2003, 12:02

[quote="michell"]In mod sigur este nevoie de acest acord, pentru ca in situatia in care respectiva firma va fi depistata ca a reprodus respectivele fotografii va avea mari probleme[/quote]

Mi-ati putea indica, va rog si actul normativ?
Multumesc

michell

Post by michell » 11 Aug 2003, 12:15

Momentan nu-l am la dispozitie... iti promit ca am sa caut acea prevedere care impune acest lucru... Solutia pe care ti-am indicat-o o stiu de la un coleg de breasla foarte bun prieten care a trecut prin asa ceva...
Fiecare producator are drept de proprietate asupra produselor sale, anume ma refeer la schite, fotografii, manuale de utilizare, etc.
Cel mai sanatos este sa fotografieze produsele sale cu sigla firmei inscriptionata pe ele....

Kirinne

Post by Kirinne » 11 Aug 2003, 12:31

[quote="michell"]Momentan nu-l am la dispozitie... iti promit ca am sa caut acea prevedere care impune acest lucru... Solutia pe care ti-am indicat-o o stiu de la un coleg de breasla foarte bun prieten care a trecut prin asa ceva...
Fiecare producator are drept de proprietate asupra produselor sale, anume ma refeer la schite, fotografii, manuale de utilizare, etc.
Cel mai sanatos este sa fotografieze produsele sale cu sigla firmei inscriptionata pe ele....[/quote]
Si, in acest caz, care este diferenta?
Multumesc pentru ajutor

comisar

raspuns

Post by comisar » 21 Sep 2003, 15:53

actul normativ care reglementeaza dreptul de autor este Legea nr.8/1996

Post Reply