cadru procesual

Discutii privind procedura civila
elis

Post by elis » 11 Apr 2005, 08:33

Multumesc mult AHO dar mai am o intrebare, ce se poate face daca primaria refuza sa elibereze o astfel de adevedinta, motivand ca nu exista un temei legal care s-o oblige la eliberarea unei astfel de adeverinte?

aho

Post by aho » 11 Apr 2005, 09:05

Nu am un raspuns exact, eu "discut in prealabil" si nu m-a refuzat nimeni . Probabil acest refuz apare ca urmare a abrog. HG 134/91. Poti adresa o cerere scrisa prin care soliciti aceasta adeverinta iar in caz de refuz te judeci, cred eu pe contencios( nu vreau sa spun prostii nu am lucrat cu Legea noua 554/2004?) Incearca sa gasesti o dispozitie privind obligatia primariei in L18/91. Totusi acum, in acest moment gandesc ca lipsa adeverintei poate fi suplinita printr-o schita cadastrala care sa evidentieze existenta constructiei.

aho

Post by aho » 11 Apr 2005, 09:14

Cred tot mai mult ca schita legal intocmita si vizata este este solutia, notarea acesteia in CF nu poate fi refuzata.

aho

Post by aho » 15 Apr 2005, 08:00

Ultima noutate ( ptr. mine ) notarea constructiilor edificate inainte de Legea 50/91 se poate face si in baza declaratiei notariale, eventual schita de identificare.

cristinas

Post by cristinas » 15 Apr 2005, 08:10

Ai si o dispozitie legala in acest sens?

aho

Post by aho » 15 Apr 2005, 08:30

Art. aratate anterior din DL 115/38 si L 7/96 ref. la notarile in CF .

Post Reply