Cyclop wrote: Mă-ntreb cine trebuia să pună în executare hotărârea aia. Judecătorul? Nu cumva situaţia e similară (cel puţin ca principiu) cu cea în care se află magistraţii care au hotărâri definitive şi irevocabile împotriva statului, hotărâri pe care statul refuză să le pună în executare?
La restul ti-a raspuns jojo

.
Dar, ai scos porumbelul din gurita.
Bine ai zis "MAGISTRATII", ca protestul este al magistratilor, nu numai al judecatorilor, ca sunt bagati in aceeasi oala si procurorii.
Jojo s-a inselat, nu numai judecatorii trebuie sa plateasca pentru miile de hotarari judecatoresti care sunt definitive si care nu se executa dar, si procurorii care dau NUP-uri pe banda rulanta la plangerile penale facute de justitiabilul care sta cu hotararea judecatoresca in mana, obtinuta dupa ani de procese, si se uita ca vitelul la poarta noua ca, primarul, prefectul, directorul, etc. nu vrea sa o execute.
Cati primari, prefecti, ministri ai vazut ca au fost arestati si inchisi ca nu au executat o hotarare judecatoreasca !?
Vina este in egala masura si a judecatorilor, ca oamenii fac si plangeri impotriva rezolutiilor de NUP dar, integrii, si impartialii si etc. cum adica, sa-l contrazica pe domnn procuror, colegul lui, si sa-l trimita la racoare pe nasul, finul, sau prietenul primar sau prefect, ca nu vor sa-i dea parlitului ce este al lui, ala sa faca bine si sa se multumeasca ca i s-a dat dreptate, si sa nu fie obraznic, sa vrea acum sa i se si dea.
Chiar si in cazul in care spui, cel al magistratilor, care este nedumerirea ta !?
Inca nu am vazut pe nici unul dintre ministrii justitiei, trimisi in judecata pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti , si nici pe cei ai finantelor sau prim-ministrii.
Or, judecatorii cu hotarari definitive si neexecutate nu sunt niste justitiabili tampiti, se presupune ca ei cunosc legea, si daca ei nu sunt in stare sa impuna executarea unei hotarari judecatoresti, definitiva si irevocabila, executorie, atunci nu sunt de blamat cei care refuza executarea ci, chiar magistratii, judecatori si procurori, care sunt primii care ling si se gudura, in loc sa aplice legea, fara sa se uite ce functie detine nesimtitul care refuza sa execute hotararea.
Dar nu, procurorii si judecatorii trimit dupa gratii doar pe prostii de tarani care smulg un tarus pus de executorul judecatoresc, ca aia nu ocupa nici o functie, ei fac parte din categoria "pulime", asa cum foarte plastic s-a exprimat veronica in numele magistratilor din tara asta.
Deci, care este nedumerirea ta !?
P.S. Poate nu stii la ce lege ma refer, si ca sa nu spui ca legea nu prevede.
De prevazut, prevede dar, nu o respecta si nu o aplica saracii magistrati ostracizati, tocmai pentru a nu crea precedent, ca ar trebui dupa aceea sa-i bage pe toti primarii si prefectii, dupa ministrii vinovati.
Codul penal
"Art. 246. - Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta functionarului public, care, în exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu îndeplineste un act ori îl îndeplineste în mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani."
"Art. 249. - Neglijenta în serviciu
Încalcarea din culpa, de catre un functionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasa, daca s-a cauzat o tulburare însemnata bunului mers al unui organ sau al unei institutii de stat ori al unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia ori o vatamare importanta intereselor legale ale unei persoane, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.
Fapta prevazuta în alin. 1, daca a avut consecinte deosebit de grave, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 10 ani."
Dar ce stiu eu, plata de la buget a sumei de 7 sute si ceva de mii de euro, din numai trei hotarari date de CEDO intr-o singura zi, nu se pune !?
Legea nr. 554/2004 a conteciosului administrativ, modificată şi completată, prin Legea nr. 262/2007, cu privire la obligaţia executării hotărârii judecătoreşti.
"art. 24
«(1) Dacă în urma admiterii acţiunii autoritatea publică este obligată să încheie, să înlocuiască sau să modifice actul administrativ, să elibereze un alt înscris sau să efectueze anumite operaţiuni administrative, executarea hotărârii definitive şi irevocabile se face în termenul prevăzut în cuprinsul acesteia, iar în lipsa unui astfel de termen, în cel mult 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a hotărârii.
(2) În cazul în care termenul nu este respectat, se aplică conducătorului autorităţii publice sau, după caz, persoanei obligate o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, iar reclamantul are dreptul la despăgubiri pentru întârziere.
(3) Neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunţate de instanţa de contencios administrativ, în termen de 30 de zile de la data aplicării amenzii prevăzute la alin. (2), constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 10.000 lei»".
Legea nr. 18/1991, republicată, modificată şi completată prin Legea nr. 247/2005
"Art. 109
«Fapta persoanei fizice, care are calitatea de membru al comisiei locale sau judeţene de aplicare a prezentei legi, de a împiedica în orice mod reconstituirea dreptului de proprietare sau eliberarea titlului de proprietate către persoanele îndreptăţite, constituie abuz în serviciu şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani»".