art 503 alin 1

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
ist314

Post by ist314 » 19 May 2009, 11:16

"...primul fiind bineinteles somatia..." ... mai putin in cazul executarilor silite fara somatie

razman

Post by razman » 19 May 2009, 12:38

Corect!

demonica

Post by demonica » 20 May 2009, 19:11

deci executorul a respins cererea de constituire a cotei maxime cerute adica de 20% pe motiv ca cererea s-a introdus tardiv, ca trebuia sa depuna ceasta cerere inainte de licitatie ca trebuia introdusa in faza premergatoare vanzarii la licitatie. Judele a preluat si aceasta fraza din pv de distributie, a tacut chitic cu privire la faptul ca executorul a elberat totusi sumele inaintea pronutarii instantei pt constituirea acestei cote.

Va rog sa ma lamuriti daca cererea s-a facut cu doua zile inaintea intocmirii pv de distributie e tardiv introdusa?

Executorul a inscris pe pv distributie ora din citatie dar NU a respectat-o semnand cu obiectiunile pe care l-am pus sa le insereze si adaugand scris de mana imediat sub semnatura mea ca s-a redactat si semnat la ora 17,57. Executorul a facut ochii mari si mi-a reprosat ca ma tin de prostii.

Judele a zis ca exec a scris ora intocmrii pe pv si ca sustinerile mele ca n-a fost intocmit la ora din citatie nu pot fi dovedite.

Am declarat acel CM cu timp partial de munca de 500 lei pt ca am facut cerere de aj judiciar si am aratat ca am contract dar ca NU AM MAI INCASAT BANII, iar din adeverinta de la societate scrie are un salariu nu ca mi-l plateste, dar se pare ca nu e prea bine sa spui adevarul ca pierzi.

razman

Post by razman » 20 May 2009, 19:49

...,iar din adeverinta de la societate scrie are un salariu..... , iar in CPC scrie
Art. 503. - (1) Daca debitorul nu are , deci, daca are...., ai inteles.
Vazuta in context, aceasta cerere este intr adevar tardiva la modul in care ai facut o.

ist314

Post by ist314 » 21 May 2009, 22:13

De acord cu razman, cota asta se stabileste mai inainte de vanzarea silita prin licitatie publica si cu atat mai mult de actul de distribuire, in aceasta privinta s-a procedat corect atat de catre executor cat si de catre judecator.

demonica

Post by demonica » 22 May 2009, 14:26

Cum adica se stabileste cota inaintea licitatiei? Ca inaintea licitatiei pretul este rezultat dintr-o evaluare, iar rezultatul licitatiei este cu totul si cu totul altul.
Adica bunul a fost evaluat la 270.000 Euro si s-a vandut cu 99.800 euro.
Cererea este facuta inaintea intocmirii pv de distributie, deci...
Iar 503 (1) nu spune explicit daca nu are nici un mijloc, zice daca nu are alt mijloc de existenta.
Ori am aratat ca nu am nici un venit cert, dar poate ca-mi scapa mie ceva si nu stiu ce, ppate faptul ca nu vad obiectiv lucrurile, habar n-am, dar eu oricum am declarat recurs

razman

Post by razman » 22 May 2009, 14:56

Ma crezi pe cuvant de onoare ca daca intrezaream aia mai mica chichita ti o spuneam. Te rog eu nu mai citi numai din drept material, coreleaza l cu procesualul, ca te mananca aia pe proceduri, pe exceptii, ca fond nu au da te halesc pe procedura, si, pe de alta parte, tu vezi si procedura numai cum vrei tu .Crede ma nu poti fi impartiala!!!!! (cum ar trebui sa fie chioara asta de justitie)ca esti direct implicata si,firesc dealtfel, vezi lucrurile pe partea ta, ceea ce nu i bine.
Asculta ma daca vrei, eu, sau oricine din familia mea are o problema, apelez la un avocat, sigur ,nu ma costa aproape nimic, dar si daca ar fi sa dau ultimul banut o fac, tocmai pt ca am aceasta frica de a nu vedea ca si unul neutru problema in cauza.

vulpacris

Post by vulpacris » 22 May 2009, 15:07

demonica wrote:Cum adica se stabileste cota inaintea licitatiei? Ca inaintea licitatiei pretul este rezultat dintr-o evaluare, iar rezultatul licitatiei este cu totul si cu totul altul.
Adica bunul a fost evaluat la 270.000 Euro si s-a vandut cu 99.800 euro.
Cererea este facuta inaintea intocmirii pv de distributie, deci...
Iar 503 (1) nu spune explicit daca nu are nici un mijloc, zice daca nu are alt mijloc de existenta.
Ori am aratat ca nu am nici un venit cert, dar poate ca-mi scapa mie ceva si nu stiu ce, ppate faptul ca nu vad obiectiv lucrurile, habar n-am, dar eu oricum am declarat recurs
Daca ai luat parte la discutii ai observat exceptia de neconstitutionalitate.
Atunci de ce iti mai bati capul?! :roll:
Ai un motiv de ordine publica de casare a sentintei si de intoarcere a executarii silite, mai ales daca invoci si abuzurile executorului (exemplu: incheierea procesului verbal, in care nu ai fi putut sa treci o alta ora decat cea la care ai semnat).
Dupa aceea, cand incepi din nou, vezi ce poti face, ca esti repusa in toate termenele de drept. :grin:

:cafea:

demonica

Post by demonica » 25 May 2009, 09:45

Avetti dreptate cred ca daca citesc mi se si aplica. Procedura e intradevar o mare necunoscuta pentru mine.
Am urmat sfaturile voastre si la primul termen se prezinta un avocat
:floare: :floare: :floare: :cafea:

razman

Post by razman » 25 May 2009, 09:50

Succes si nu uita sa invoci exceptia!

demonica

Post by demonica » 29 Jun 2009, 15:41

S-a prezenta avocatul si am pierdut :-( , dar am declarat recurs in termen acum astept luna octombrie sa vad, poate poate :grin:

Tot in cadrul acestui dos executional am mai formulat si o contestatie la pv de licitatie si am invocat mai multe neneguli. Am Niste intrebari ca treb sa fac pana maine si sa depun cz scrise sa mi se admita contestatia la licitatie si sa se anuleze toate actele intocmite dupa- pv de adjudecare, pv de distributie :grin: si tot ce puteam contesta.
Intrebari:
1. daca unul din licitatori zice ca e pentru SC Zisa SRL - trebuie in afara de cautiune sa mai prezninte ceva acte? Ce anume si temeiul de drept?
2. daca nu are nici macar stampila dar semneaza pt sc zisa srl e valabil pv d licitatie?
3. trebuia sa depuna la dos o copie dupa cui? sau un cerrtif de la reg com ceva orice?
4. e valabila o imputernicire pe care a receptionat-o pe fax dupa ce s-au mentionat licitatorii si va redactez textul IMPUTERNICIRE , Societatea SC ZISA SRL, imputerniceste pe tanti Lenuta avnd ci, CNP pentru a participa la licitatie publica prin care se scoate la vanzare o moara stricata in cucuietii din deal nr.3 pe stanga. Licitatia se va organiza la biroul .... prea neinfricatul executor cu neamuri in sistem " :mrgreen: fara sa se mentioneze data licitatiei fara sa se arate date de identificare ale societatii si cine din partea societatii zice ca da imputernicire lun tanti lenuta, pe asa numita imputernicire nu etrecuta o data la care este emisa nik iar executorul a acceptat-o pe tanti lenuta si impreuna cu un licitator pers fizica m-au fript de mama focului.
5. a incalcat executorul legea? ce trebuia sa faca sa reia licitatia pana tanti lenuta facea dovezi ca e administrator sau ca are imputernicire de la asociati sa stea in licitatie? Cum e?

Va rog ajutati-ma.

am scris ca

Tanti Lenuta in calitatea de licitator 2 la data de 25.09.2008 :
•nu a facut dovada faptului ca putea reprezenta societatea in licitatie,
•nu a facut dovada unui mandat valabil emis de asociatii societatii
•nu a facut dovada printr-un inscris certificat constatator emis de Registrul Comertului ca este reprezentantul legal al SC ZISA SRL
•nu a stampilat procesul verbal al licitatie cu amprenta stampilei societatii
•nu a depus la dosarul de executare copie dupa Certificatul de inamtriculare al SC ZISA SRL – care sa fie certificata de executor ca este conf cu originalul
E BINE? e indeajuns?

De ca ma zbat ca pestele pe uscat ca am constatat ca creditorul urmaritor nu s-a opus la pretul derizoriu la care s-a adjudecat imobilul facand in acest sens declaratie de renuntare la contestatie, licitaturii s-au inteles si am gasit legatura dintre ei ( masoni) dar nu pot sa ma fac de ras in instanta si sa scriu asa ceva - am gasit niste poze pe internet uite-i sunt intelesi onorata instanta :-? .
Mai mult adjudecatarul a facut o interventie in interesul creditorului urmaritor si mi-a ridicat mingea la fileu si a facut arogante ca ce debitorul sustien ca am fost singurul licitator? ca debitorul este ofticat ca a ramas inca datorul cu o mare parte de bani... kestii deastea.

:floare: :floare: :floare:

razman

Post by razman » 29 Jun 2009, 20:01

Pe motivele astea nu intrevad ...nimic de bine.

Respinge......, reclamanta nedovedind nici o vatamare datorata faptului ca tanti lenuta nu o avut stampila, mandat, act constitutiv, certificat constatator, etc

Da de exceptia mult discutata ati zis ceva?

demonica

Post by demonica » 29 Jun 2009, 20:14

Am zis dan avocata de la capitala a zis ca sa se respinga ca...

Deci razman nu-mi dai nici o sansa :-( , geaba tanti lenuta a fost pe mana cu adjudecatarul si executorul de asemenea - nu pot dovedi teoria conspiratiei :-( .

De ce m-am gandit sa invoc aceste kestiuni pt ca daca nu poti vinde/cumpara bunuri imobile pe societate decat cu actele enumerate de mine m-am gandit ca si in executare silita ar trebui sa existe o reprezentare a pj.

Contractul de ipoteca e lovit de nulitae absoluta dar judecatoarea nu a tinut seama - cea care treb sa constate acest lucru fiind o actiune distincta, am atacat cu recurs sentinta care daca imi merge maine scannerul la birou o postez sa-mi spune-ti daca a gersit ori ba, executarea silita e vai mama ei, licitatia e la fel dar io fara bun :-x

E adevarat ca am conbtestat si para contestat actele din dos de executare - ori n-am stiut cum sa scriu juridic ori ... vorba voastra sunt prea implicata si....pierd ca ... no nu sunt obiectiva si poate ca si divaghez :(

De aceea va cer sfaturi aici macar mai imi taia-ti din aripi sisau imi da-ti imobold.

:floare:

razman

Post by razman » 29 Jun 2009, 20:22

demonica wrote:Am zis dan avocata de la capitala a zis ca sa se respinga ca...
Ca ce ? ca no avut tanti stampila, ca i mason, ca so facut o conspiratie oculta. Nu se anuleaza nici cand nu face executorul acte obligatorii impuse de CPC prin norme imperative ,, va trebui sa....nn, gen afisare la imobil, plan de situatie, etc, daramite cand prezinti abureli de astea.

demonica

Post by demonica » 30 Jun 2009, 10:17

Pentru Razman :cafea: - exceptia pe care mi-ai zis s-o invoc este la titlu acum pun cz scrise la pv de licitatie scuze :oops: le-am incurcat.

Totusi am facut concluzii scrise normal in sustinerea contestiei sa o admita pt ca am citit azi noapte in mai multe carti si in exceptiile procesula civile la pag 139 zice ca si in faza executarii silite debitorul, creditorul si tertii trebuie sa aiba atat capacitate procesuala de folosinta cat si de exrcitiu necesare ca si in faza judecatii.
Asa ca daca tanti Lenuta doar a completat o cerere pt SC ZISA SRL, fara a face dovada acestei calitati de "administrator" si sau orice o fi fost ea :grin: si astept sa se pronunte instanta pe chestia asta.

Post Reply