Perfectare contract de vanzare-cumparare

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
muguet

Perfectare contract de vanzare-cumparare

Post by muguet » 27 Apr 2004, 18:59

Este admisibila actiunea prin care se solicita instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare a unei parti dintr-un imobil ( o camera ), promovata de mostenitorii cumparatorului in contradictoriu cu mostenitorii vanzatorului ( partile contractante fiind decedate)? La momentul instrainarii partii din imobil ( anul 1966), s-a incheiat doar un inscris sub semnatura privata, nefiind incheiat un contract de vanzare-cumparare in forma autentica.

juristu

Post by juristu » 28 Apr 2004, 11:51

Bineinteles!

croc

perfectare contract de vanzare cumparare

Post by croc » 28 Apr 2004, 15:09

100%
dar vezi ca se timbreaza la valoare :)
actiunea se introduce la judecatoria de la locul imobilului;
la capitolul probe va trebui cu siguranta sa se efectueze o expertiza
nu face una extrajudiciara, ca oricum te pune sa efectuezi alta, judiciara.
croc

muguet

Post by muguet » 28 Apr 2004, 18:31

Din pacate, o astfel de actiune tocmai a fost respinsa ca nefondata de Judecatoria Galati. Astept cu nerabdare motivarea hotararii.

croc

perfectere contract de vanzare cumparare

Post by croc » 29 Apr 2004, 16:36

dar cum ai intemeiat-o in drept?
croc

Scorpion

Post by Scorpion » 29 Apr 2004, 18:52

Eu ca juecator as fi respins-o ca lipsita de interes!

muguet

Post by muguet » 29 Apr 2004, 19:24

In drept, am intemeiat actiunea pe disp. art. 1073,1077 C.civ

juristu

Post by juristu » 30 Apr 2004, 10:02

Scorpion, cum lipsita de interes actiunea mostenitorilor???

Insa la temeiul de drept am ceva obiectiuni : din punctul meu de vedere trebuia mers pe art.1837 si urmatoarele cod civil (uzucapiune si jonctiunea posesiilor autorului si a mostenitorilor) SAU avand in vedere chitanta de mana incheiata se putea merge si pe art.111 c.p.c. (actiune in constatare). Mostenitorii trebuie insa sa depuna certificat de calitate succesorala dupa autorul lor.

Scorpion

Post by Scorpion » 30 Apr 2004, 13:35

La momentul de fata nu este necesar sa ai un act autentic prin care sa instrainezi un apartament! Act autentic ai nvoie ptr un imobil -teren! acum insa in 1966 trebuie vazut daca pentru instrainarea unui ap era necesara forma autentica! (oricum la prima citire am vazut 1996)!
Adi

Post Reply