debitor garant principal si debitor garant

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
getuta

Post by getuta » 13 Dec 2008, 11:48

Deci executorul cand a inceput prima data executarea silita s- a ajuns pana la momentul distribuirii pretului , cand am facut contestatie la executare si, pe cale de ordonanta pres. am obtinut suspendarea ..pe motiv ca garantul ipotecar nu a fost somat , incunostiintat in nici un fel de catre executor in privinta executarii silite si a cotei sale de 1/2 din imobilul pus la vanzare silita, executorul s-a oprit si ..mi s-a admis contestatia. Acum executorul a reluat executarea , am facut contestatii, dar nu am putut platii cautiunea ptr. ca da data asta a fost prea mare si nu am posibilitate, de aceea am facut acum 2 contestatii si am cerut conexarea lor. Va urma deci si contestatia la pv de distribuire . Se poate cere conexarea si acestei contestatii din urma la celelalte doua contestatii conexate deja? Bineinteles ca doar in cazul in care instanta nu se va pronunta in data de 18.12 asupra celor doua contestatii. A treia contestatie urmand sa o fac dupa data de 18.12, adica in data de 29.12, daca mai este nevoie.
M-ati convins , luni ii fac si o plangere penala la procuratura, sa vedem ce-o fi?
Ma intreb , daca executorul distribuie totusi banii, iar eu castig ulterior in contestatii, adjudecatarul cum isi mai ia banii inapoi?

ursu

Post by ursu » 13 Dec 2008, 20:11

Nu merg conexate! Primele doua promovate deja ,sunt contestatii la executare iar cea noua care urmeaza sa o introduci este o contestatie a p-v privind distribuirea de sume obtinute in executarea silita.
Si chiar daca ar fi mers tot nu ar fi fost bine sa le conexezi. Lasa instanta de executare sa se pronunte in cele doua contestatii la executare, poate obtii pe langa anulari de acte de executare si intoarcerea executarii silite (pe care vreau sa cred ca ai cerut-o!) si nu vei mai avea nicio emotie cu aceasta noua contestatie la p-v de distribuire sume.
In orice caz, aceasta contestatie iti suspenda de drept distribuirea sumelor.

Lasa tu adjudecatarul in pace! Sa-si intrebe avocatul, ca sigur are daca este mare cumparator de imobile scoase le licitatie in cadrul unor executari silite!
Astia sunt "jucatori" de meserie, stiu ca-si asuma un risc cumparand imobile pentru care partile din executarea silita se judeca inca in contestatii la executare!

getuta

Post by getuta » 13 Dec 2008, 22:18

Da, asa voi face. Multumesc din suflet.

Sa nu ma intelegeti gresit, dar trebuie sa fac contestatii mai ales ptr. ca executorul nu respecta prevederile legale, dar si ptr. ca creditorii, dupa ce ca le-am achitat dobanda de 10% in fiecare luna, ceea ce nu recunosc, au mai cerut si reactualizare sumei si mai ales ca le-am oferit in schimb un apartament cu trei camere din care puteau sa-si recupereze mai mult decat datoria mea.

Poate voi castiga si procesul in care am cerut anularea contractelor de imprumut, contracte care constituie titlurile executorii in baza carora se face executarea . La acest proces am termen in data de 05.01.2009, s-a luat interogatoriul partilor si sa vedem in data de 5 ce mai spune instanta. In timpul derularii acestui proces , creditorii mau amenintat sa renunt la procese ca daca nu voi pati ceva foaarte rau, si le-am facut plangere penala la procuratura. De ceva vreme s-a luat interogatoriu si la politie , de atunci nu mai discuta nimic cu mine, nici nu se mai apropie de casa mea. Inainte sa-i cheme politia, tot timpul ma sunau si ma amenintau, veneau la poarta casei si tot amenintau.
Daca nu, le voi da banii si gata.
Nu se poate ca Dumnezeu sa lase lucrurile asa.

ursu

Post by ursu » 14 Dec 2008, 00:14

Foarte bine ca faci contestatii la executare!
Este singurul mijloc prin care poti indrepta actele de executare intocmite de executor cu nerespectarea regulilor ref. la executarea silita!
Nici prin plangerea penala, nici prin cea la MJ...nici intrun alt mod nu poti anula acte de executare silita si desfiinta executarea silita...doar prin contestatia la executare! Atat!
Dar toate acestea la un loc si strategic facute, te pot ajuta enorm!!!

Succes!

getuta

Post by getuta » 14 Dec 2008, 11:28

Multumesc din suflet, o sa revin in data de 18.12, dupa ce vin de la instanta.

getuta

Post by getuta » 14 Dec 2008, 12:35

Mi-a venit ceva in minte si nu-mi da pace: Daca in data de 29.12. se face distribuirea banilor, tot atunci se face si actul de adjudecare? Trebuie sa-l contest si pe acesta?
Mi-e teama ca daca se intocmeste si actul de adjudecare tot in data de 29 , cel care are actul vine si ma da afara din casa, nu?

Post Reply