contract cu executare succesiva - pareri, observatii

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
gavril

contract cu executare succesiva - pareri, observatii

Post by gavril » 27 Jan 2005, 13:47

Salutare..
Fac parte dintr-o retea de cartier (LAN) si primim servicii internet de la un provider care incearca de ceva timp sa intre in legalitate. Chestia e ca de luna viitoare el vrea sa semnam contract cu el. Ceea ce e foarte bine.
Ceea ce vreau sa va rog eu, cum am spus si in titlu, sunt niste observatii, opinii (in special a celor care sunteti in situatia mea ... si care ati semnat deja asemenea contracte) in legatura cu contractul pe care il voi postat in continuare.

IMPORTANT:
DACA va este lene sa-l cititi pe tot dati-va cu parerea despre art. 6, art.8 si partea finala si anume Anexa1.
Daca va e foarte, foarte LENE ... dati-va cu parerea numai despre partea finala ( ANEXA 1).

Contractul :

"C O N T R A C T
Nr._______ / Data __________

Incheiat Intre:
S.C. BRUNO TELECOM S.R.L., cu sediul in Bucuresti, Bd Dimitrie Cantemir nr 27, bl 1, sc 1, ap 3, sector 4, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului cu Codul Unic de Inregistrare 16966844, avand contul nr. RO53 CBIT 4240 1312 1800 1000 deschis la BCIT Traian, reprezentata legal de Alex-Daniel Neacsu, in calitate de Director General, denumita in continuare BRUNO TELECOM
si
Dl / Dna ____________________________________________________________, cu domiciliul in Bucuresti, ____________________________________, telefon:_______________, in calitate de CLIENT.

Avand in vedere ca BRUNO TELECOM beneficiaza de dreptul de a furniza retele si/sau servicii de comunicatii electronice, fiind titulara autorizatiei generale eliberata de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si intentia CLIENTULUI este de a avea un sistem de comunicatii de date prin reteaua BRUNO TELECOM, s-a incheiat prezentul contract prin care partile au convenit urmatoarele:
Articolul 1 - Obiectul Contractului
1.1. Obiectul prezentului contract il constituie instalarea solutiilor de comunicatii de date si acces la Internet si furnizarea de catre BRUNO TELECOM de servicii pentru CLIENT, in conditiile mentionate in continuare la locatia:
1. __________________________________________________________________
Articolul 2 - Modalitati de derulare a Contractului
2.1. Serviciile de comunicatii de date si acces la Internet se realizeaza prin reteaua de comunicatii de date a BRUNO TELECOM. BRUNO TELECOM este singurul care decide traseul pe care vor fi transferate pachetele de date provenite de la CLIENT.
2.2. Conectarea fizica intre locatiile CLIENTULUI si cele mai apropiate puncte de acces in reteaua BRUNO TELECOM intra in sarcina BRUNO TELECOM sau a CLIENTULUI cu conditia ca acestea sa respecte standardele impuse de BRUNO TELECOM conform specificatiilor tehnice cuprinse in Anexa 1, in functie de cererea explicita a CLIENTULUI si de posibilitatile tehnice ale BRUNO TELECOM.

2.3. Termenul de implementare al solutiei de transport de date pentru locatiile mentionate la art. 1.1 este de maxim 7 zile.
2.4. In cazul in care pentru aceste conectari BRUNO TELECOM va utiliza echipamentele proprii de comunicatie, aceste echipamente vor ramane proprietatea BRUNO TELECOM pe toata durata derularii contractului, dar se vor afla in posesia CLIENTULUI.
2.5. In cazul in care pentru realizarea conectarilor CLIENTUL utilizeaza echipamente proprii, BRUNO TELECOM nu este responsabil de eventualele defectiuni aparute in sistemul de comunicatie.
2.6. Rata de transfer a datelor este urmatoarea: pentru locatiile indicate la art.1.1 pct. 1
- acces internet ______________extern / _________________metropolitan. IP: ____.____.____.____.
2.7. La cererea CLIENTULUI de crestere a ratei de transfer stipulata si dupa realizarea de catre BRUNO TELECOM a unei evaluari care sa verifice posibilitatea indeplinirii solicitarii facute, ratele de transfer indicate mai sus pot fi modificate de catre BRUNO TELECOM.
2.8. Serviciul de comunicatii de date va fi disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, cu exceptia eventualelor defectiuni care vor fi tratate conform procedurii mentionate la art. 2.9.
2.9. In situatia in care CLIENTUL va reclama nefunctionarea solutiei de comunicatii de date, BRUNO TELECOM se angajeaza sa remedieze erorile de functionare in termen de maxim 12 ore de la inregistrarea reclamatiei, in functie de locatia CLIENTULUI si/sau de natura defectiunii. In caz de interventii speciale - in conditii deosebite (noapte, zapada, ninsori abundente, furtuni, inundatii, blocaje ale cailor de acces si/sau trafic, temperaturi extreme) termenul de interventie este de 24 de ore de la inregistrarea reclamatiei.

2.10. Un deranjament constatat de CLIENT va fi notificat catre BRUNO TELECOM numai dupa diagnosticarea propriilor echipamente, la una din adresele de contact:
• Tel: 0722.225.883 / 0788.225.883
• E-mail: admin@oltenitei.ro, service@bruno.ro;
precizand urmatoarele aspecte:
• Numele si prenumele
• Simptomele
• Adresa IP
• Persoana de contact din partea CLIENTULUI responsabila pentru:
• Furnizarea unor informatii suplimentare;
• Asigurarea accesului pe amplasamentul BRUNO TELECOM (daca va fi cazul);
• Confirmarea ridicarii deranjamentului

2.11. CLIENTUL va putea transmite instiintarea despre posibilele erori de functionare 24 de ore pe zi utilizand oricare din mijloacele de informare mentionate pentru a instiinta BRUNO TELECOM despre erorile de functionare a solutiei de comunicatii de date.
Articolul 3 - Valoarea contractului. Facturare si termene de plata
3.1 Valoarea prezentului contract este constituita din contravaloarea serviciilor de instalare a sistemului intre locatiile CLIENTULUI indicate la art.1, contravaloarea lunara a serviciilor de comunicatii de date intre locatiile CLIENTULUI indicate la art.1 si taxele de utilizare a echipamentelor, contravaloarea serviciului de dezinstalare a solutiei de comunicatii de date, precum si alte taxe aferente derularii prezentului contract.
Facturile aferente costurilor serviciilor specificate in prezentul contract se vor emite lunar, urmand a fi expediate prin intermediul serviciilor postale, de curierat cu confirmare de primire si borderou la adresa CLIENTULUI stipulata in prezentul contract . Primirea acestora si necontestarea in termen de 3 zile transforma sumele facturate in creante certe lichide si exigibile scadente conform prezentului contract.
3.1.1 Instalarea sistemului:
3.1.1.1. Contravaloarea instalarii de catre BRUNO TELECOM a sistemului de comunicatii de date, inclusiv solutiile de conectare fizica intre locatiile CLIENTULUI si reteaua BRUNO TELECOM, este egala cu echivalentul in lei a sumei de ________ EURO.
3.1.1.2. BRUNO TELECOM va factura integral contravaloarea instalarii sistemului de comunicatii de date pentru CLIENT in ROL, la cursul valutar ROL/EURO al BNR din ziua facturarii.
Dispozitiile prezentului contract se vor aplica corespunzator pentru instalarea fiecarei noi solutii de comunicatii de date si/sau Internet pentru CLIENT.
3.1.1.3. Factura va fi achitata de catre CLIENT in maximum 5 zile calendaristice de la data emiterii acesteia de catre BRUNO TELECOM. CLIENTUL va plati o penalizare de 1% din valoarea facturii pentru fiecare zi de intarziere la plata. Facturile vor fi trimise prin posta cu confirmare de primire si prin e-mail la adresa precizata de client, in ziua emiterii acesteia. Adresa e-mail la care va fi trimisa factura este: ____________________________________.

3.1.2 Serviciul de comunicatii de date, taxele de colocare si taxele de utilizare a echipamentelor:
3.1.2.1. Valoarea lunara a serviciilor de comunicatii de date si acces la Internet (trafic nelimitat) pe distanta ceruta si la viteza de transport contractata este egala cu echivalentul in lei a sumei de __________EURO.
In acest pret sunt incluse transferul pachetelor de date, operarea si intretinerea sistemului de comunicatii de date intre locatiile CLIENTULUI descrise la art.1.

Contravaloarea serviciilor de comunicatii de date vor fi facturate de catre BRUNO TELECOM incepand cu data semnarii prezentului contract.
3.1.2.2. Pentru serviciul de comunicatii de date, BRUNO TELECOM va emite lunar o factura consolidata catre CLIENT, la inceputul lunii pentru luna in curs pentru care se presteaza efectiv serviciul. Factura va fi emisa in ROL, la cursul valutar ROL/EURO al BNR din ziua emiterii acesteia si va detalia fiecare categorie de tarif/taxa in parte.
3.1.2.3. Factura va fi achitata de catre CLIENT in maximum 5 zile de la emiterea acesteia de catre BRUNO TELECOM. In caz de nerespectarea a termenului de plata CLIENTul va putea fi obligat la plata de penalitati de 1% din valoarea facturii pentru fiecare zi de intarziere. Facturile vor fi trimise prin posta cu confirmare de primire si prin e-mail la adresa precizata de client, in ziua emiterii acesteia.

3.1.3 Taxa de suspendare temporara a unei legaturi de comunicatii de date:
3.1.3.1. CLIENTUL poate solicita suspendarea temporara a uneia sau mai multor legaturi de comunicatii de date din cele indicate la art. 1, pe o perioada maxima de 1 luna, cu un preaviz de minim 7 zile inainte de data suspendarii. Pe perioada suspendarii BRUNO TELECOM nu va emite facturi pentru respectiva sau respectivele legaturi de comunicatii de date.
3.1.3.2. BRUNO TELECOM nu va percepe taxe pentru suspendare temporara.
3.1.3.3. Suspendarea temporara atrage incetarea curgerii termenului contractat pentru respectiva sau respectivele legaturi de comunicatii de date, conducand la prelungirea automata a duratei contractate, dupa incetarea suspendarii, pentru respectiva sau respectivele legaturi de comunicatii de date, cu perioada in care serviciul a fost suspendat.
3.1.4. Taxa de mutare a unei locatii
3.1.4.1. Solicitarea CLIENTULUI de mutare a unei locatii poate atrage costuri de dezinstalare si de instalare a noii legaturi de comunicatii de date, dar nu va fi considerata ca o renuntare a CLIENTULUI la respectiva legatura de date sau la o locatie. Taxele de dezinstalare si instalare, care se vor constitui in taxa de mutare, se vor stabili in urma unui studiu de fezabilitate elaborat de BRUNO TELECOM.
3.1.4.2. In caz de mutare a unei locatii, contravaloarea serviciilor de comunicatii de date stabilita la art. 3.1.2.1 poate fi modificata de BRUNO TELECOM.

Articolul 4 - Obligatiile partilor
4.1. BRUNO TELECOM se obliga:
- Sa asigure instalarea sistemului de comunicatii de date in termenul stabilit la art. 2.3 exclusiv in cazul in care CLIENTul utilizeaza echipamentele BRUNO TELECOM;
- Sa asigure serviciul de comunicatii de date intre locatiile CLIENTULUI mentionate in art. 2.1 si conform conditiilor mentionate in art. 2.6;
- Sa asigure functionarea solutiei de comunicatii de date conform art. 2.8 si art. 2.9;
- Sa asigure confidentialitatea datelor apatinand CLIENTULUI in cadrul retelei proprii de comunicatii.
- Sa respecte intocmai obligatiile rezultate din derularea prezentului contract.
4.2. CLIENTUL se obliga:
- Sa asigure instalarea sistemului de comunicatii de date in termenul stabilit la art. 2.3 in cazul in care utilizeaza echipamente proprii. Neexecutarea de catre CLIENT a acestei obligatii exonereaza BRUNO TELECOM de orice raspundere cu privire la executarea prezentului contract si atrage dreptul BRUNO TELECOM de a solicita CLIENTULUI plata de daune-interese;
- Sa achite contravaloarea instalarii sistemului de comunicatii in conditiile art. 3.1.1
- Sa achite lunar contravaloarea serviciilor de comunicatii de date, a taxelor de colocare si a taxelor de utilizare a echipamentelor;
- Sa achite taxa de dezinstalare;
- Sa semnaleze catre BRUNO TELECOM in cel mai scurt timp orice defectiune aparuta.
- Sa semneze, dupa caz, Procesul-verbal de predare-primire a echipamentelor BRUNO TELECOM
- Sa permita BRUNO TELECOM verificarea starii bunurilor predate CLIENTULUI , oricand acesta o va solicita
- Se obliga sa confirme catre BRUNO TELECOM ca bunurile ce fac obiectul prezentului contract se afla in posesia sa in momentul circularizarii efectuate de BRUNO TELECOM cu ocazia inventarului sau de patrimoniu
- Sa respecte intocmai obligatiile rezultate din derularea prezentului contract.
- Sa returneze catre BRUNO TELECOM echipamentele proprietatea acesteia primite spre utilizare, atat la cererea BRUNO TELECOM, cat si la incetarea contractului, pe baza de proces-verbal de predare-primire.
- Sa asigure toate conditiile (acorduri proprietari cladire pentru instalare: cabluri, trasee de cabluri, antene, switchuri, etc.) pentru realizarea solutiei de comunicatii de date in termenul stabilit contractual pentru cazul in care conectarea fizica intre locatiile CLIENTULUI si cele mai apropiate puncte de acces in reteaua BRUNO TELECOM intra in sarcina BRUNO TELECOM
- Sa nu perceapa chirie pentru echipamentele BRUNO TELECOM (antena, traseu de cablu si locatia echipamentului indoor) si sa nu permita proprietarului sediului in care CLIENTUL isi desfasoara activitatea sa perceapa chirie pentru echipamentele BRUNO TELECOM instalate pe cladirea acestuia. In situatia in care proprietarul sediului percepe chirie pentru echipamentele BRUNO TELECOM, atunci plata acesteia cade in sarcina exclusiva a CLIENTULUI .
- Sa achite amenzile rezultate in urma incalcarii vreunei reguli din cadrul retelei de date, conform Anexei 1: "Reguli in retea".
Articolul 5 - Raspunderea contractuala
5.1. CLIENTul este singurul raspunzator pentru informatiile transmise prin reteaua BRUNO TELECOM.
5.2. BRUNO TELECOM este raspunzator de asigurarea serviciului de comunicatie de date exclusiv pentru solutia de comunicatii de date furnizata CLIENTULUI in conditiile mentionate la art. 2.
5.3. BRUNO TELECOM nu este raspunzator pentru alterarea informatiilor transportate in exteriorul sistemului propriu de comunicatii de date.
5.4. In cazul neachitarii la termen de catre CLIENT a contravalorii facturilor emise de BRUNO TELECOM, BRUNO TELECOM va fi indreptatit sa suspende executarea contractului pana la efectuarea platii de catre CLIENT, imediat, fara preaviz sau drept de compensare pentru CLIENT. In situatia in care intarzierea la plata este mai mare de 20 de zile, BRUNO TELECOM, in baza art. 10 lit.b, va putea invoca rezilierea de drept a contractului, fara a fi obligat la plata vreunei despagubiri catre CLIENT. CLIENTul va fi obligat la plata contravalorii facturilor scadente si neachitate de acesta, a penalitatilor aferente, la care se adauga contravaloarea prejudiciului cauzat BRUNO TELECOM ce va fi calculat astfel:
5.4.1. Partile convin ca valoarea prejudiciului cauzat BRUNO TELECOM este egala cu contravaloarea lunara a serviciului de comunicatii de date si acces la Internet stabilita la art. 3.1.2.1 pentru perioada contractata neefectuata, respectiv perioada dintre momentul incetarii contractului si durata contractului stabilita la art.8. Daca echipamentele utilizate de CLIENT au fost instalate de BRUNO TELECOM, CLIENTul va fi obligat si la plata taxei de dezinstalare.
5.4.2. In cazul in care echipamentele utilizate de CLIENT nu sunt proprietatea BRUNO TELECOM, partile convin ca valoarea prejudiciului cauzat BRUNO TELECOM este egala cu contravaloarea taxelor de colocare stabilita la art. 3.1.2.2 pentru perioada contractata neefectuata, respectiv perioada dintre momentul incetarii contractului si durata contractului stabilita la art.8. Daca echipamentele utilizate de CLIENT au fost instalate de BRUNO TELECOM, CLIENTul va fi obligat si la plata taxei de dezinstalare.

5.4.3. In cazul in care echipamentele utilizate de CLIENT sunt proprietatea BRUNO TELECOM, partile convin ca valoarea prejudiciului cauzat BRUNO TELECOM este egala cu contravaloarea taxelor de utilizare a echipamentelor stabilita la art. 3.1.2.3, pentru perioada contractata neefectuata, respectiv perioada dintre momentul incetarii contractului si durata contractului stabilita la art.8. Daca echipamentele utilizate de CLIENT au fost instalate de BRUNO TELECOM, CLIENTul va fi obligat si la plata taxei de dezinstalare.
5.5. In cazul renuntarii CLIENTULUI la o legatura de comunicatii de date inainte de expirarea duratei minime contractate pentru aceasta, CLIENTUL va putea fi obligat la plata de despagubiri catre BRUNO TELECOM ce vor fi calculate, astfel:
- conform art. 5.4.1 si 5.4.2. si 5.4.3., atunci cand acestea se aplica, pentru perioada contractata neefectuata, respectiv perioada dintre momentul cererii de renuntare la legatura de comunicatii de date respective si durata minima contractata pentru acea legatura.
5.6. CLIENTUL este singur rapunzator de functionarea, paza si siguranta echipamentelor proprii, BRUNO TELECOM neavand nici o responsabilitate in acest sens.
5.7. CLIENTUL este direct raspunzator de orice vatamare adusa echipamentelor BRUNO TELECOM aflate in posesia sa.
5.8. In caz de nereturnare de catre CLIENT a acestor echipamente in termen de cel mult 10 zile de la incetarea contractului sau data cererii emise de BRUNO TELECOM, acesta va fi obligat la plata de despagubiri catre BRUNO TELECOM in cuantum de 0,5% pe zi de intarziere calculate asupra valorii totale a echipamentelor nereturnate.
Articolul 6 - Forta Majora
Forta majora, convenita ca fiind acel eveniment absolut imprevizibil si de neinlaturat, petrecut dupa intrarea in vigoare a contractului, care impiedica partea sau partile sa-si indeplineasca obligatiile asumate prin contract, exonereaza de raspundere partea care o invoca in conditiile legii.
Partea care invoca forta majora va aduce la cunostinta celeilalte parti aparitia cazului de forta majora, in maxim 48 de ore de la producere si va remite acesteia confirmarea Camerei de Comert si Industrie privind existenta cazului de forta majora in termen de maximum 5 zile de la aparitia cazului de forta majora.
Daca durata confirmata a existentei cazului de forta majora este mai mare de 10 zile, partile se vor reuni in mod obligatoriu pentru a decide conditiile continuarii contractului sau incetarea acestuia.
Exonerarea de raspundere opereaza numai pe durata existentei cazului de forta majora.


Articolul 7 - Notificari
In intelesul prezentului contract orice notificare/comunicare adresata de o parte celeilalte va fi considerata valabil indeplinita daca va fi transmisa la adresa mentionata la inceputul prezentului contract prin posta-curierat rapid sau sub forma de scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Comunicarile/notificarile verbale nu sunt luate in considerare de nici una din parti, daca nu sunt confirmate prin modalitatea prevazuta mai sus.
Articolul 8 - Durata Contractului si intrarea in vigoare
Prezentul contract intra in vigoare la data semnarii sale de catre ambele parti si are o durata de 12 luni.
Contractarea de catre CLIENT de noi legaturi de comunicatii de date fata de cele mentionate la art. 1 atrage prelungirea prezentului contract exclusiv pentru respectivele locatii pe durata minima stabilita mai sus, cu exceptia cazului in care partile convin in scris de comun acord altfel.
In cazul in care intervine o suspendare temporara, conform art. 3.1.4, contractul va fi prelungit automat in conditiile art. 3.1.4.3. exclusiv pentru respectiva sau respectivele legaturi de comunicatii de date, daca durata minima contractata a acesteia/acestora nu a expirat la momentul ajungerii la termen a prezentului contract.
Incetarea contractului pentru una din legaturile de comunicatii de date mentionate la art. 1 nu atrage incetarea contractului in integralitatea lui decat daca intervine unul din cazurile prevazute la art.10.
Acest contract poate fi prelungit automat cu perioade similare de timp, daca nici una din parti nu notifica celeilalte o intentie contrara, cu minimum 60 de zile inainte de expirarea perioadei de valabilitate in curs.
Articolul 9 - Confidentialitatea
Partile vor pastra confidentiale si nu vor divulga catre terte parti informatiile confidentiale provenite de la oricare din ele in cursul derularii prezentului contract.
Partile vor pastra confidentialitatea tuturor documentelor privind executarea contractului, indiferent de natura acestora si indiferent de suportul documentelor.
Orice divulgare externa de informatii se va efectua numai cu consimtamantul scris acordat in prealabil de catre partea de la care provine informatia.
In cazul in care una din parti isi incalca obligatia de pastrare a confidentalitatii, incalcare constatata prin hotarare judecatoreasca, este obligata sa plateasca daune interese care sa acopere prejudiciul creat celeilalte parti.

Incalcarea clauzei de confidentialitate poate constitui motiv de reziliere a contractului, daca partea prejudiciata o cere in conditiile art.10 lit.b.
Articolul 10 - Conditiile de incetare a contractului
Prezentul contract poate inceta:
a) Prin denuntare unilaterala din partea BRUNO TELECOM daca fata de CLIENT se declanseaza procedura de lichidare sau acesta este declarat in stare de incapacitate de plati ori in faliment;
b) Prin reziliere de drept, cu un preaviz de 30 de zile inainte de data incetarii contractului si fara a fi necesara interventia instantei, invocata de una din parti in cazul in care cealalta parte nu isi indeplineste sau isi indeplineste in mod necorespunzator obligatiile contractuale, cu obligarea partii in culpa la plata de daune-interese. Rezilierea nu va avea nici un efect asupra obligatiilor scadente dintre parti;
c) De plin drept in cazul in care BRUNO TELECOM isi pierde licenta de operare prin retragerea si/sau expirarea acesteia;
d) Prin acordul scris al partilor;
e) Prin ajungere la termen, daca partile nu convin asupra prelungirii duratei contractului.
f) In orice alte cazuri prevazute in mod expres in prezentul contract.
Indiferent de modalitatea de incetare a contractului, incetarea nu va afecta obligatiile scadente dintre parti.

Articolul 11 - DATE CU CARACTER PERSONAL
11.1. BRUNO TELECOM nu va face publice numele, adresa si numarul de telefon ale CLIENTULUI, cu exceptia cazurilor prevazute de lege sau expres acceptate de catre CLIENT.

Articolul 12 - Cesiunea Contractului
Partile nu pot cesiona unui tert drepturile si obligatiile stabilite prin prezentul contract fara acordul prealabil, scris, al celeilalte parti, sub sanctiunea nulitatii cesiunii.
Articolul 13 - Rezolvarea litigiilor
Litigiile de orice natura decurgand din derularea, interpretarea si executarea prezentului contract sau in legatura cu acesta, care nu pot fi rezolvate pe cale amiabila de catre reprezentantii desemnati de catre parti, vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Bucuresti.

Articolul 14 - Modificarea Contractului
Partile sunt de acord ca orice modificare sau completare a prevederilor acestui Contract se va realiza in scris prin act aditional, semnat de reprezentantii autorizati ai ambelor parti.
Modificarile contractului constituie parti integrante ale acestuia si intra in vigoare la data semnarii lor de ambele parti.
Incheiat azi __________________ la Bucuresti, in doua exemplare cu valoare de original, cate unul pentru fiecare parte contractanta.
Anexa 1

REGULI IN RETEAUA BRUNO TELECOM

REGULI AMENZI
Nu se injura pe chat in canalul principal, nu se vorbeste in zeflemea sau ironic cu celelalte persoane de pe chat! 30 Euro
Nu se umbla la infrastructura retelei! 300 Euro
Nu se face share la pornografie! 50 Euro
Nu se face hacking, scanare de porturi, flood, DoS, virusari voluntare in retea! 50 Euro
Nu se modifica setarile din calculatoarele personale! 30 Euro
NU SE FAC EXCEPTII DE LA ACESTE REGULI !!


S.C. BRUNO TELECOM S.R.L. CLIENT"


Vi se par sau nu ilegale acele "amenzi" ???
Mi s-a raspuns ca se va da chitante (providerul) pentru amenzi... iar banii ii va pastra providerul.
Chestia e ca a fost o cearta pe chatul retelei referitor la injuraturi iar parerea mea e ca providerul face asta doar ca "bage frica-n pustani". :D

roxana_juridic

Post by roxana_juridic » 27 Jan 2005, 15:06

cum adica amenzi?
in ce calitate da el amenzi? providerul e organ al statului caruia sa i se dea dreptul de a aplica astfel de sanctiuni? 8O intr-un contract cred ca treb. sa se aleaga cu grija termenii folositi, tocmai ca sa nu se dea loc la interpretari gresite.

as comenta mai mult, dar n-am timp sa studiez contractul 8O

fira

Post by fira » 27 Jan 2005, 20:46

adica iti impune restrictii cu privire la share si la ce poti sa vorbesti ? ha, nici nu m-as gindi. Retelele de cartier pot sa para atractive prin abonamentul mic dar in realitate sint intretinute de niste tipi care in general nu prea sint competenti in domeniu, infrastructura e facuta pe utp si switchuri made in china, fiabilitate scazuta, uptime la fel. Plus ca mai mult ca sigur adminu va filtra traficul dupa cum il taie pe el capul si asta nu e un lucru bun.
Si mai e si problema confidentialitatii. In general baietii astia cu lan-uri de cartier nu prea-s sfiosi din fire si-si baga nasu unde nu le fierbe oala (recte in traficul tau ;) )

Sfatul meu , baga un cablelink de la rds, 15$/luna, trafic nelimitat, eu sint foarte multumit.

dinubocos

Post by dinubocos » 28 Jan 2005, 22:15

Este vorba de folosirea in mod neadecvat a termenului. Probabil cel ce a redactat contractul a fost militian.

gavril

...

Post by gavril » 29 Jan 2005, 02:28

fira m-am gandit si eu la solutia asta ... Insa cheltuielile de inceput pt. instalare, echipament, cablu etc. sunt destul de ridicate dupa cunostiintele mele. Apoi viteza metropolitan si extern este mai mica (apropo ... ce viteza este in ab. de 15 $ ?)Chstia cu confidentialitatea ... eu stiu ... daca ai un firewall pus la punct ..nu cred ca e vreo problema ..si chiar si asa .. nu am lucruri de ascuns in PC-ul meu.
Uite .. noi avem server dc++ al retelei unde viteza de download poate ajunge si la 8 MB (asta inseamna ca un film de 700 MB il iai in 1-2 minute). Plus ..ca eu-s fan FIFA (si sunt f. bun ... cel putin asa cred :D ) si in retea pot juca cu baietii. Daca am o problema ..de obicei ii aflu repede rezolvarea pe chatul retelei (sunt cativa "experti" ai pc-urilor ... mai e si un programator in retea.. ). Sunt si dezavantaje ..dar si f. multe avantaje daca faci parte dintr-o retea.

dinubocos ... daca nu ar fi folosit termenul de "amenda" ... ci un alt termen, ar fi fost legal ? N-am intalnit nicodata asa ceva ( dar nici experienta nu am :cry: ).

dinubocos

Post by dinubocos » 29 Jan 2005, 13:29

Nu comentez partea tehnica. Nu sunt la fel de bun ca tine. Dar intre parti exista un contract. Probabil unul de adeziune. In acest contract sau in regulamentul ce face parte din contract iti sunt stabilite unele interdictii. Incalcarea lor naste in sarcina ta obligatia de plata a unei sume de bani in cuantum prestabilit la semnarea contractului. Cred ca avem aici o veritabila clauza penala iar termenul de amenda vrea de fapt sa semnifice daunele stabilite prin clauza penala.

norocel

Post by norocel » 29 Jan 2005, 13:36

Nu pot aexista alte contracte de adeziune decat cele strict stabilite de lege.

dinubocos

Post by dinubocos » 29 Jan 2005, 13:39

Adica?

Sa intele ca ceea ce semenzi cu firmele de telefonie mobila este prevazut de lege?

Stiu ca sunt prevazute de lege contractele obligatorii gen RCA dar nu si cele de adeziune.

Poti, te rog, sa-mi indici actul normativ?

norocel

Post by norocel » 29 Jan 2005, 14:07

Argumentul meu este simplu: nimeni nu poate impune altcuiva continutul unui contract pentru ca s-ar incalca principiul libertatii de vointa (art. 969 si 5 cod civ).
Exceptiile sunt prevazute in lege pentru cazurile in care se presteaza servicii publice dar si in aceste situatii contractele au o parte reglementata de la care nu se poate deroga (clauzele minimale) iar in rest partile pot conveni continutul contractului.

minodora

Post by minodora » 29 Jan 2005, 17:53

Da Norocel, dar aici nu se "impune" contractul.... Daca vrei semnezi, daca nu, nu....
La fel ai contractele si cu marile societati de cablu....
Si cred ca Dinu are dreptate.
Amenzile sunt mai mult clauze penale.
Si pentru Gavril: de acord cu Fira, mai bine faci un contract cu cei de la Astal sau RCS.

minodora

Post by minodora » 29 Jan 2005, 17:55

Da Norocel, dar vezi tu.... nu-i obliga nimeni sa negocieze. Cand ai facut contractul cu societatea prin cablu, spre exemplu, ai negociat vreun contract?
Si cred ca Dinu are dreptate.
Amenzile sunt mai mult clauze penale.
Si pentru Gavril: de acord cu Fira, mai bine faci un contract cu cei de la Astal sau RCS.

dinubocos

Post by dinubocos » 29 Jan 2005, 18:13

Sa nu uitam nici faptul ca aceasta clasificare in contracte negociate, de adeziune sau fortate este facuta de doctrina ca urmare a situatiilor aparute in practica. Fara sa se aduca atingere art. 969 si 5 C. civil. Libertatea ta de a accepta un contract sau nu este nestirbita.

gavril

.....

Post by gavril » 30 Jan 2005, 01:59

Sa nu ne pierdem in detalii si sa uitam esentialul. Suntem in prezenta unui contract in urma caruia eu am acces la internet, mi se ofera acces la internet ( de fapt eu inchiriez o "banda" prin care primesc informatie din exterior). Nu vad ce are asta a face cu programul de chat al retelei ???? Sunt 2 programe de chat care se folosesc in retea, descarcate de pe net, putand fi folosite de oricine. In ultimul timp ... se foloseste, cu preponderenta, doar un program de chat. Nu vad care e dreptul providerului de net de a impune asemenea reguli intr-un contract???
Scuzati-mi logica "ajuridica". De fapt ...m-am exprimat ca un om fara cunostinte juridice .

Mai astept pareri.
Multumesc celor care si-au expus parerea.

ainsof

Post by ainsof » 14 Aug 2005, 10:45

Vezi Legea 193/2000 privind clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori.

DANA_LM

Ha, ha, ha, Gavril- permite-mi sa rad :grin: !

Post by DANA_LM » 16 Aug 2005, 09:18

Sunt de acord cu Fira.
Am o serie de motive tari ca sa nu te "legi" in reteaua asta:
1. O sa iti virusezi calculatorul de n-o sa mai stii de capul tau.
2. In momentul in care legi mai mult de 5 switch-uri in cascada apar deja probleme privind calitatea transmisiilor de date.
3. Nu este posibil ca o asemenea firma sa-ti distribuie tie si altor sute de oameni internet la calitatea de care ei vorbesc si mai ales sa nu te limiteze. O sa fii surprins cand vei constata ca, de fapt limitarea nu vine de la provider (Astral sau RCS) ci tocmai de la adminul retelei. RETEA - NELIMITAT = SE EXCLUD RECIPROC
4. La primul fulger care loveste vreun cablu din retea switch-urile si placile de retea se "prajesc". Ti-o spun din experienta- am avut o retea de 8 calculatoare, a fulgerat un cablu si mi-a prajit toate cele opt placi de retea si toate switch-urile. Spune-mi si mie- enlight me!- in acest caz cine suporta cheltuielile? Eu m-as mira sa-ti schimbe switch-ul prajit, ca sa nu mai vorbim de placa de retea din calculatorul tau, ca doar din vina lor s-au prajit. Si se vor praji, crede-ma.
Eu luna asta desfiintez reteaua, dar nu ma stresez- ca au aparut altele ca ciupercile dupa ploaie. Ultima data cand am scanat cea mai mare retea de la noi din oras erau conectate 1600 persoane. Acuma, logic vorbind, spune-mi si mie cam ce abonament tren sa aiba ala ca sa distribuie servicii de calitate- "nelimitat" la 1600 persoane. Eu am sala de net cu abonament super tare pe care platesc o capita de bani, am 10 calculatoare dar daca ar trebui sa mai leg 20 sincer ma indoiesc ca as mai oferi aceeasi calitate.
Spui ca ofera calitate - asa a fost si aici la inceput in prima luna a mers ok si pe urma au inceput problemele, acuma multi se plang ca nu le merge netul deloc. Si daca dupa 3 luni, de exemplu, tu nu mai vrei sa beneficiezi de serviciile lor ca nu mai ofera calitate, atunci tu platesti ca fraierul abonamentul pe inca 9 luni, plus taxa de dezinstalare, plus alea, alea. Da ce astia te iau de fraier? Spune-le asa: "Lasa-neeeee, lasa-neee!
Asta e, bineinteles, parerea mea, pe care tu o accepti sau nu, e treaba ta, dar eu cunosc foarte bine problema si eu una nu m-as baga in asa ceva. Tu din afara nu poti vedea problemele asa cum le vede unul din interior si pe cand ajungi in interior si le vezi, vrei sa iesi dar pentru asta platesti o gramada de bani ca sa poti iesi.

Persoana asta daca si-a facut firma si vrea sa intre in legalitate fii sigur ca n-a facut-o ca sa aiba o retea de 10 persoane, o sa va treziti si voi ca o sa fiti 1000 oameni si n-o sa stiti de ce nu va merge netun... Ce astia se cred ASTRAL sau RCS? Sa fim seriosi.... Nu au mijloacele tehnice si mai ales financiare ca sa va ofere ceea ce va promit in contract.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests