limita de varsta sau nu???

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
gavril

Post by gavril » 12 Oct 2007, 14:09

nu m-am simtit lezat.
am glumit cu asa-zisa cesiune de drepturi. cam asa tratam noi majoritatea disputelor. ca sa stii pe viitor ca nu orice gluma/ironie micuta e atac la persoana.
nu am nici un privilegiu in plus fata de tine.
eu zic ca am fost diplomat in discutia noastra. altfel, putem sa ma leg direct de mesajul tau agresiv.

in continuare sustin ca ideea limitei de varsta e destul de amuzanta.

In contractul de cesiune aplicam principiul mutuus consensu/ mutuum dissensus ?
:)

mariusms

Post by mariusms » 12 Oct 2007, 16:52

axion wrote:Conform art. 14 alin. 2 L. nr. 303/2004(r) nu exista o astfel de conditie!
Varsta pensionarii este o conditie, totusi.

kinga

Post by kinga » 12 Oct 2007, 18:31

mariusms wrote:
axion wrote:Conform art. 14 alin. 2 L. nr. 303/2004(r) nu exista o astfel de conditie!
Varsta pensionarii este o conditie, totusi.
pfuiiiiiiiiii
mi- ai dstrus iluziile.. sincer... si eu care vroiam sa devin magistrat ..a.. la 80 de ani... :-D :-D :-D

marga

Post by marga » 14 Oct 2007, 10:19

Raspunsul lui marius mie mi s-a parut singurul la obiect. Varsta pensionarii este singurul obstacol.
Kinga, nu te supara, dar tu chiar trebuie sa raspunzi la orice topic, chiar daca pe langa? Nu trebuie sa raspunzi. :roll:

gavril

Post by gavril » 14 Oct 2007, 11:47

varsta pensionarii e o conditie generala ce se aplica tuturor salariatilor.
banuiesc ca marius a glumit cand a mentionat-o.
topicul punea problema unei conditii speciale referitore la varsta pt. accederea in magistratura.

kinga

Post by kinga » 14 Oct 2007, 12:15

marga wrote:Raspunsul lui marius mie mi s-a parut singurul la obiect. Varsta pensionarii este singurul obstacol.
Kinga, nu te supara, dar tu chiar trebuie sa raspunzi la orice topic, chiar daca pe langa? Nu trebuie sa raspunzi. :roll:
dar tu chiar trebuie sa citesti???
ignora si treci mai departe.... sau ma urmaresti??? :razz: :razz:

citeste doar ce-ti convine... cum era raspunsul pe familiei....bine????

kinga

Post by kinga » 14 Oct 2007, 12:18

Gavril wrote:varsta pensionarii e o conditie generala ce se aplica tuturor salariatilor.
banuiesc ca marius a glumit cand a mentionat-o.
topicul punea problema unei conditii speciale referitore la varsta pt. accederea in magistratura.
Gavrile nu e chiar asa... sunt foarte multi pensioanri care cumuleaza pensia cu salariul...
daca te gandesti ca in baza unei ordonante cadrele militare s-au pensionat pentru limita de varsta la 45-50 de ani... ei de ce nu pot cumula pensia cu salariul???

am angajat la firma care cumuleaza pensia cu salariul... si ma exaspereaza .. cum a trecut 1 an.. cum cerem recalcularea pensiei...

gavril

Post by gavril » 14 Oct 2007, 12:48

astea sunt exceptii, kinga.

cred ca si in magistratura sunt posibile.

kinga

Post by kinga » 14 Oct 2007, 12:54

Gavrile.. poate ca da... nu stiu..
in orice caz la noi e o moda acu ca magistratii pensionari sa devina avocati.... :razz: :razz:

serafim

Post by serafim » 14 Oct 2007, 19:26

:-D :-D :-D achiesez...asa-i !!!!

axion

Post by axion » 15 Oct 2007, 12:02

Deoarece am vazut raspunsuri interesante sunt nevoit sa fac o tratare dpdv istoric a subiectului:

Criteriile generale de admitere in magistratura adoptate in sedinta colegiului MJ din 30.10.1990 prevedea limita de varsta, pentru candidatii la functia de judecator stagiar, de 35 ani (ulterior din 24.03.1994 - 38 ani). Abia in 1996 conditia limitei de varsta pentru admiterea in magistratura a fost inlaturata.

Deci, pentru 1990 - 1996 a existat o astfel de conditie!

axion

Post by axion » 15 Oct 2007, 12:36

Completare: intre anii 2000 - 2002 a existat si conditia ca media de licenta sa fie de minim 8,50. Pe aceasta conditie s-a pronuntat Curtea Constitutionala declarand-o neconstitutionala.

gavril

Post by gavril » 15 Oct 2007, 12:46

te asigur: si conditia de varsta este neconstitutionala.

Franceska29

Post by Franceska29 » 15 Oct 2007, 13:56

axion wrote:Completare: intre anii 2000 - 2002 a existat si conditia ca media de licenta sa fie de minim 8,50. Pe aceasta conditie s-a pronuntat Curtea Constitutionala declarand-o neconstitutionala.

aha, sa inteleg ca nu mai exista aceasta conditie...dap, eu stiam de la vara-mea de conditiile astea...ea profeseaza de vreo 10 ani daca nu chiar mai bine...

serafim

Post by serafim » 15 Oct 2007, 18:35

:-D :-D :-D hahaaaaaa 10 ani Franceska...eu nu sunt sigura de la un termen la altul daca legea sub care am introdus actiunea nu a fost modificata saaaaau mai rau daca mai este in vigoare !!!!! :-D :-D :-D :grin:

Post Reply