limita de varsta sau nu???
nu m-am simtit lezat.
am glumit cu asa-zisa cesiune de drepturi. cam asa tratam noi majoritatea disputelor. ca sa stii pe viitor ca nu orice gluma/ironie micuta e atac la persoana.
nu am nici un privilegiu in plus fata de tine.
eu zic ca am fost diplomat in discutia noastra. altfel, putem sa ma leg direct de mesajul tau agresiv.
in continuare sustin ca ideea limitei de varsta e destul de amuzanta.
In contractul de cesiune aplicam principiul mutuus consensu/ mutuum dissensus ?
:)
am glumit cu asa-zisa cesiune de drepturi. cam asa tratam noi majoritatea disputelor. ca sa stii pe viitor ca nu orice gluma/ironie micuta e atac la persoana.
nu am nici un privilegiu in plus fata de tine.
eu zic ca am fost diplomat in discutia noastra. altfel, putem sa ma leg direct de mesajul tau agresiv.
in continuare sustin ca ideea limitei de varsta e destul de amuzanta.
In contractul de cesiune aplicam principiul mutuus consensu/ mutuum dissensus ?
:)
dar tu chiar trebuie sa citesti???marga wrote:Raspunsul lui marius mie mi s-a parut singurul la obiect. Varsta pensionarii este singurul obstacol.
Kinga, nu te supara, dar tu chiar trebuie sa raspunzi la orice topic, chiar daca pe langa? Nu trebuie sa raspunzi.
ignora si treci mai departe.... sau ma urmaresti???

citeste doar ce-ti convine... cum era raspunsul pe familiei....bine????
Gavrile nu e chiar asa... sunt foarte multi pensioanri care cumuleaza pensia cu salariul...Gavril wrote:varsta pensionarii e o conditie generala ce se aplica tuturor salariatilor.
banuiesc ca marius a glumit cand a mentionat-o.
topicul punea problema unei conditii speciale referitore la varsta pt. accederea in magistratura.
daca te gandesti ca in baza unei ordonante cadrele militare s-au pensionat pentru limita de varsta la 45-50 de ani... ei de ce nu pot cumula pensia cu salariul???
am angajat la firma care cumuleaza pensia cu salariul... si ma exaspereaza .. cum a trecut 1 an.. cum cerem recalcularea pensiei...
Deoarece am vazut raspunsuri interesante sunt nevoit sa fac o tratare dpdv istoric a subiectului:
Criteriile generale de admitere in magistratura adoptate in sedinta colegiului MJ din 30.10.1990 prevedea limita de varsta, pentru candidatii la functia de judecator stagiar, de 35 ani (ulterior din 24.03.1994 - 38 ani). Abia in 1996 conditia limitei de varsta pentru admiterea in magistratura a fost inlaturata.
Deci, pentru 1990 - 1996 a existat o astfel de conditie!
Criteriile generale de admitere in magistratura adoptate in sedinta colegiului MJ din 30.10.1990 prevedea limita de varsta, pentru candidatii la functia de judecator stagiar, de 35 ani (ulterior din 24.03.1994 - 38 ani). Abia in 1996 conditia limitei de varsta pentru admiterea in magistratura a fost inlaturata.
Deci, pentru 1990 - 1996 a existat o astfel de conditie!
axion wrote:Completare: intre anii 2000 - 2002 a existat si conditia ca media de licenta sa fie de minim 8,50. Pe aceasta conditie s-a pronuntat Curtea Constitutionala declarand-o neconstitutionala.
aha, sa inteleg ca nu mai exista aceasta conditie...dap, eu stiam de la vara-mea de conditiile astea...ea profeseaza de vreo 10 ani daca nu chiar mai bine...