Judecatorul - intre litera legii si dreptate

Vesti de interes.
Justinian

Post by Justinian » 28 Jul 2007, 17:51

parole wrote:Daca este ori nu este "sofisticat" tot un sofisticat va trebui s-o arate. Pana atunci caravana trece, cainii latra... :twisted: Si pana la urma de ce n-ar latra?! :lol: Latre toti, daca asta stiu sa faca :mrgreen:
Daca vede cineva vreo caravana, sa-mi dea si mie de stire, ca, deocamdata, eu nu vad decat un pustiu din care se aude o voce care zice ca trece o caravana, desi mie imi pare ca seamana cu latrat de caine.

parole

Post by parole » 28 Jul 2007, 18:22

Domnule Iustinian, va deranjeaza demersul creator al domnului Balasa Gabriel??? Inca odata imi afirm surprinderea fata de reactiile vehemente la adresa mesajului sau si fata de achiesarile de rigoare :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 28 Jul 2007, 18:28

Parole... stop joc...
nu te mai consuma... nu ai cu cine.. chiar nu vezi????

Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii.

Justinian

Post by Justinian » 28 Jul 2007, 19:13

parole wrote:Domnule Iustinian, va deranjeaza demersul creator al domnului Balasa Gabriel??? Inca odata imi afirm surprinderea fata de reactiile vehemente la adresa mesajului sau si fata de achiesarile de rigoare :mrgreen:
Domnule Parole, supraestimati cu mult consecintele demersului domnului Balasa. Chiar va inchipuiti ca ar putea deranja pe cineva prin scrierile dumnealui? Eu n-am nimic cu omul atat timp cat scrie linistit in blogul personal sau in juridice.ro. Chiar ca de acolo nu se aude nimic. Dar daca tot ati dorit sa ni-l supuneti atentiei, atunci, ce sa facem, comentam. Vehementa despre care scrieti e fata de comentariile dv. si nu fata de scrierile domnului Balasa. Cel putin nu direct. Asa cum am scris si inainte, recititi aprecierile lui Today, chiar si ultimele lui cuvinte - foarte potrivite. Ma indoiesc un pic ca veti intelege, dar, totusi, va recomand o recapitulare.

Dupa cum vedeti, si altii comenteaza. Vreti sa nu mai comentam? Sau vreti sa auziti doar aprecieri la adresa autorului in chestiune? Aveti cumva vreo legatura mai stransa cu dumnealui? Eu cred ca mintile ilustre sunt cele care nu se cred asa ilustre, iar inteligentele medii discuta evenimente interioare si nu exterioare. Cele superioare nici nu mai discuta, decat arareori. Mintile reduse folosesc niste cuvinte puerile, semn ca n-au trecut de varsta cand intelectul era mai putin dezvoltat. Daca sunteti o inteligenta medie, atunci s-ar putea sa le descoperiti. Nu ma fortati, ca s-ar putea sa scriu mai mult si mi-e teama ca nu va fi pe placul dv. sau al autorului. Nu de alta, dar n-as vrea sa va supar.

kinga

Post by kinga » 28 Jul 2007, 19:25

scuze... dar chiar ca ma apuca rasul.. :-D :-D

si inca un citat ..ce sa fac Justiniane...boala mea.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: eu sunt de parare ca tot ce conteaza s-a spus deja.( nu ma refer strict la topic..vorbesc asa... in general....) . restul este doar o combinatie de cuvinte... :razz:

Cel care crede ca le stie pe toate este foarte enervant mai ales pentru noi,
cei care, oricum, le stim pe toate.

Justinian

Post by Justinian » 28 Jul 2007, 19:40

Domnisoara Kinga, sau doamna, de ce credeti dv. ca puteti sa-o-ntoarceti ca la Ploiesti? Ziceti ca tot ce conteaza s-a spus deja? Si asta in general!? Pai s-o fi spus chiar si ce-ati scris in mesajul anterior sau in alte sectiuni ale forumului. Si-atunci de ce ati mai scris acele cuvinte? Era cumva vreo reluare? Sau va plac combinatiile si-ati zis ca, hai, inca una, ca n-o fi foc.

Daca le stiti pe toate, eu nu ma bag. Retineti: eu nu le stiu pe toate, ca sunt om, prea mic, intr-un univers atat de mare. Insa, negresit, dv. le stiti pe toate si va enerveaza ca si altii mai stiu una sau alta. Si ce rau va enervati! Se misca si podelele! Numai ca e bine sa aflati: de unde privesc eu, n-am vazut sa se clatine nici o farama de univers.

kinga

Post by kinga » 28 Jul 2007, 20:04

Justinian wrote:Domnisoara Kinga, sau doamna, de ce credeti dv. ca puteti sa-o-ntoarceti ca la Ploiesti? Ziceti ca tot ce conteaza s-a spus deja? Si asta in general!? Pai s-o fi spus chiar si ce-ati scris in mesajul anterior sau in alte sectiuni ale forumului. Si-atunci de ce ati mai scris acele cuvinte? Era cumva vreo reluare? Sau va plac combinatiile si-ati zis ca, hai, inca una, ca n-o fi foc.

Daca le stiti pe toate, eu nu ma bag. Retineti: eu nu le stiu pe toate, ca sunt om, prea mic, intr-un univers atat de mare. Insa, negresit, dv. le stiti pe toate si va enerveaza ca si altii mai stiu una sau alta. Si ce rau va enervati! Se misca si podelele! Numai ca e bine sa aflati: de unde privesc eu, n-am vazut sa se clatine nici o farama de univers.
dap Justinian.. stai olecuta si gandeste-te...
tot ce spunem pe for.. toate sfaturile , gandurile noastre..au fost spuse deja....candva....nu noi inventam acum dreptul ..sau reinventam dreptul.... citam din codul civil, penal,.. ce o fiii.. citam din tratate... sunt ideile noastre ce spunem????
noi am inventat???am invatat ..de la altii.. si redam.. sunt doar combinatii de cuvinte ..care s-au spus deja...
e ca si cum am spune ca noi am inventat dreptul roman... :razz: :razz:
sa fim seriosi..... totul s-a spus deja.. candva... . totul...
nu noi inventam morala, onestitatea, cinstea, ura, dispretul, etc.... totul
s-a spus deja....exista.. a existat .. va exista...

nu am pretentia ca le stiu pe toate... Doamne fereste... ma consider o persoana mediocra.. care mai are mult de invatat ...din acele lucruri care s-au spus deja.....

dar indraznesc sa spun... ..ce facem noi.. e doar o combinatie de cuvinte... :razz: :razz:

si indraznesc sa merg si mai departe..
ce ai scris tu... crezi ca s-a spus doar acu???ca tu ai inventat??? ca nu s-a mai spus niciodata?????

e doar o combinatie de cuvinte :razz: :razz: :razz:

Justinian

Post by Justinian » 28 Jul 2007, 20:33

kinga wrote: dap Justinian.. stai olecuta si gandeste-te...
tot ce spunem pe for.. toate sfaturile , gandurile noastre..au fost spuse deja....candva....nu noi inventam acum dreptul ..sau reinventam dreptul.... citam din codul civil, penal,.. ce o fiii.. citam din tratate... sunt ideile noastre ce spunem????
noi am inventat???am invatat ..de la altii.. si redam.. sunt doar combinatii de cuvinte ..care s-au spus deja...
e ca si cum am spune ca noi am inventat dreptul roman... :razz: :razz:
sa fim seriosi..... totul s-a spus deja.. candva... . totul...
nu noi inventam morala, onestitatea, cinstea, ura, dispretul, etc.... totul
s-a spus deja....exista.. a existat .. va exista...

nu am pretentia ca le stiu pe toate... Doamne fereste... ma consider o persoana mediocra.. care mai are mult de invatat ...din acele lucruri care s-au spus deja.....

dar indraznesc sa spun... ..ce facem noi.. e doar o combinatie de cuvinte... :razz: :razz:

si indraznesc sa merg si mai departe..
ce ai scris tu... crezi ca s-a spus doar acu???ca tu ai inventat??? ca nu s-a mai spus niciodata?????

e doar o combinatie de cuvinte :razz: :razz: :razz:
Domnisoara Kinga, m-am gandit&... si m-a strafulgerat gandul ca va place ezoterismul, poate un pic si misticismul. N-ar fi rau, daca sentimentul ar fi autentic. Versiunea dv., insa, e una apocrifa, pentru ca versiunea reala spune ca: " La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu".

Dar cum se face ca asa ganduri purificatoare ca ale dv. se plimba prin acest forum comun si astern niste cuvinte nu tocmai initiatice? Iar daca aceste cuvinte ale noastre sunt doar o combinatie de cuvinte, spuse si ras-spuse, oare avem vreo responsabilitate pentru ele? Daca indraznim si gresim si spunem enormitati, platim pentru aceste permutari zburdalnice? sau au platit altii sau chiar ele, cuvintele, in vremuri uitate?

kinga

Post by kinga » 28 Jul 2007, 21:02

[quote="Justinian Domnisoara Kinga, m-am gandit&... ?[/quote]
banuiesc ca te- ai fortat destul de mult... ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Justinian

Post by Justinian » 28 Jul 2007, 21:43

kinga wrote:[quote="Justinian Domnisoara Kinga, m-am gandit&... ?
banuiesc ca te- ai fortat destul de mult... ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

Daca banuiesti chestia asta inseamna ca ai trecut pe BRRC sau daca n-ai trecut, atunci e momentul. Mai ales pentru RC. Eu recomand sa mai incerci una (ca in alte timpuri) si poate va iesi cum trebuie... Sau poate te inspiri de la colegul Balasa, ca e aproape.

jojo

Post by jojo » 28 Jul 2007, 23:02

kinga wrote:... ma consider o persoana mediocra..
Iacata o consideratiune de bun simt.

kinga

Post by kinga » 29 Jul 2007, 08:42

Justinian wrote:
kinga wrote:[quote="Justinian Domnisoara Kinga, m-am gandit&... ?
banuiesc ca te- ai fortat destul de mult... ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Daca banuiesti chestia asta inseamna ca ai trecut pe BRRC sau daca n-ai trecut, atunci e momentul. Mai ales pentru RC. Eu recomand sa mai incerci una (ca in alte timpuri) si poate va iesi cum trebuie... Sau poate te inspiri de la colegul Balasa, ca e aproape.[/quote]

da repede ai scos arama pe fata .. dragul meu ce s-a intamplat cu limbajul elevat????

a disparut inspiratia???? credeam ca poti mai mult... dar nup... nu mai ai de unde sa dai copy paste, asa-i??? :razz:

si inca ceva.. daca seara trec la BRRC... macar fac ceva.. nu ca tu.. esti tare singur??? si pierzi vremea pe for cu niste tentative de monologuri destepte... mai ai de invatat .. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Justinian

Post by Justinian » 29 Jul 2007, 10:22

kinga wrote: da repede ai scos arama pe fata .. dragul meu ce s-a intamplat cu limbajul elevat????

a disparut inspiratia???? credeam ca poti mai mult... dar nup... nu mai ai de unde sa dai copy paste, asa-i??? :razz:

si inca ceva.. daca seara trec la BRRC... macar fac ceva.. nu ca tu.. esti tare singur??? si pierzi vremea pe for cu niste tentative de monologuri destepte... mai ai de invatat .. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Domnisoara Kinga, arama era deja pe fata dumitale, dupa chestia cu "fortajul" in gandire. BRRC insa va apartine, daca nu cumva ati uitat istoria personala. Daca, totusi, ati uitat-o, nu-i nimic, v-o pot indica eu prin forum. Numai sa-mi spuneti ca dau o cautare. De ce va coditi, sunteti dv., nu?

Chestia asta cu "credeam ca poti mai mult" ar trebui sa para un fel de marturisire a propriei dv. competente in judecarea altora? Asta era cat p-aci sa-mi smulga un val de ras in hohote, dar cum nu-mi sta in fire, am zambit doar in coltul gurii. E un zambet malitios, ca sa nu va imbatati cu apa RC.

Vad ca si la inspiratie credeti ca va pricepeti. Ca sa verificam, putem lua iar istoria dv. din forum si ne lamurim si cu asta. Daca tot ziceti ca as da copy si paste, pai spuneti de unde copiez. Si daca nu spuneti atunci o sa ramaneti in rusine. Observam ca o alta specialitate a dv. este speculatia ("esti tare singur?") insa degeaba, nici aici n-aveti talent, nici macar "in nimereala",desi, spunandu-mi ca "mai am de invatat", e clar ca va credeti tare instruita. Instruita in ce? Oti fi in ceva de va tot zburda gandul asta asa liber, dar trebuie macar sa ne marturisiti despre ce e vorba. Un monolog sau chiar o tentativa de monolog ar fi potrivit ca inceput, chiar daca nu v-a ramane decat o tentativa de pierdere de vreme in acest forum. Oricum mai mult p-aci vad ca va plimbati asa ca, statistic, pierdeti vremea in ritm mult, mult mai alert decat multi altii. Dar asa e in viata, vezi paiul din ochiul altuia, fara sa simti barna (si suferinta) din ochiul propriu...

kinga

Post by kinga » 29 Jul 2007, 10:38

Justinian.. stai calm..
pe cine vrei sa convingi tu cu stilul asta protocolar.. si cu limbajul.. ehh
sa lasam limbajul..
eu sunt eu.. si nu am nevoie de tine.. sa-mi demonstrezi cine sunt, cum sunt, ce fac si cum fac, ce e bine, ce e rau, ce nu e bine, cum ar trebui sa fiu, cum nu ar trebui sa fiu, ce ar trebui sa scriu, ce nu ar trebui sa scriu..daca scriu totusi cum ar trebui sa sune... si daca tac.. cum ar trebui sa tac.

Las sa ma aprecieze altii ..si aici nu ma refer la tine. Pentru simplul motiv ca nu ma intereseaza pararea ta.
Esti prea mic si nesemnificativ.

Lasa ironia asta ieftina.. imi lasi senzatia de frustrat ..sau om bolnav...
vorbesti..dar nu spui nimic.
De cand ai aparut ai atacat pe toti.si incerci sa dai aere de inteelctual..iti spun eu, cu mine nu merge.
Am mai vazut din astia... slava domnului au disparut repede.. asa ca..nu-mi ramane decat sa-ti urez ..drum bun ..si cale batutata..
nu te consuma sa raspunzi ..nu mai citesc.
Ma plictisesti.. teribil...

Justinian

Post by Justinian » 29 Jul 2007, 11:11

kinga wrote:Justinian.. stai calm..
pe cine vrei sa convingi tu cu stilul asta protocolar.. si cu limbajul.. ehh
sa lasam limbajul..
eu sunt eu.. si nu am nevoie de tine.. sa-mi demonstrezi cine sunt, cum sunt, ce fac si cum fac, ce e bine, ce e rau, ce nu e bine, cum ar trebui sa fiu, cum nu ar trebui sa fiu, ce ar trebui sa scriu, ce nu ar trebui sa scriu..daca scriu totusi cum ar trebui sa sune... si daca tac.. cum ar trebui sa tac.

Las sa ma aprecieze altii ..si aici nu ma refer la tine. Pentru simplul motiv ca nu ma intereseaza pararea ta.
Esti prea mic si nesemnificativ.

Lasa ironia asta ieftina.. imi lasi senzatia de frustrat ..sau om bolnav...
vorbesti..dar nu spui nimic.
De cand ai aparut ai atacat pe toti.si incerci sa dai aere de inteelctual..iti spun eu, cu mine nu merge.
Am mai vazut din astia... slava domnului au disparut repede.. asa ca..nu-mi ramane decat sa-ti urez ..drum bun ..si cale batutata..
nu te consuma sa raspunzi ..nu mai citesc.
Ma plictisesti.. teribil...
Domnisoara Kinga, eu n-am trecut inca la stilul protocolar. Daca vi s-a parut asa, explicatia e una singura. Cand nu esti obisnuit decat cu stilul de jos, foarte de jos, oricare stil cu doar o juman de treapta mai sus, deja ti se pare protocolar si bizar... Vedeti ca nu intelegeti! Mesajele mele nu vor sa va demonstreze cine sunteti, cum sunteti sau cum nu sunteti, ci doar sa va transmita ideea ca, din exterior, se vede altfel si, adesea, cu mai multa obiectivitate. Tocmai ca va contraziceti, daca nu trebuie sa va spun cine sunteti, atunci cum ii lasati pe altii sa va aprecieze? Dar, inca o data, nu va imbatati cu apa RC, si altii v-au apreciat deja. Cititi in forum ca sa va lamuriti.

Prevazusem ca niste cuvinte "protocolare" or sa va lase senzatia ca as fi "frustrat" sau un "om bolnav". Foarte tipic, foarte... Dati-i inainte ca-i dati bine. Protocolar sau nu, nici nu conteaza, sunt convins ca o sa ne transmiteti doar cuvinte sincere... Si ziceti ca-mi dau aere de intelectual? Pariez ca nici macar nu stiti ce-i acela un intelectual si ce-l defineste. Darmite sa sesizati aerele de intelectual. Poate abia acum o sa va puneti problema cu adevarat. Pacat ca n-am avut ocazia sa va pun intrebarea asta in direct. Ce spaima am fi avut.

Si, cum nu se putea mai bine, ati scos si cuvintele care va infunda de tot. Ne declarati: "..iti spun eu, cu mine nu merge". Oti fi Hercule, Bush, Hanibal, Baiazid? Astea sunt cuvintele pe care un ignorant le pronunta fara sa stie nimic despre adversarul sau. Se umfla in pene si striga: eu is cel mai tare, cu mine nu va merge, ma, ati auzit? Ce bine ca nu mai cititi ce-am scris in mesajul asta. E bine sa ai ultimul cuvant desi, va marturisesc, cu un asa oponent nici nu mai conteaza. Ce sa zici, cum sa mai polemizezi ca sa-l dovedesti? Nu mai ai cum, se bate singur! Dar se si plictiseste "teribil" dupa ce citeste tot ce scriu altii...

Post Reply