prima de vacanta

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
dardor

prima de vacanta

Post by dardor » 07 May 2007, 13:07

personalul contactual din sectorul bugetar este indreptatit sa primeasca prima de vacanta sau nu ?

valic

Post by valic » 07 May 2007, 17:34

Cadru legal exista, bani nu prea sunt, asa ca nu toti bugetarii primesc acesta prima, pe principiul unun da...doi nu...

rhea

Post by rhea » 08 May 2007, 11:09

exista pe rolul instantelor numeroase actiuni pentru plata primelor de vacanta, retroactiv, prime acordate in baza Lg.nr. 188/1999, deci doar pe functionarii publici numiti in functie. Prevederile nu se aplica si pt personalul contractual, lor aplicandu-se prevederile ctr. individual/colectiv/CM..

Natafletz

Post by Natafletz » 09 Jul 2007, 10:02

Buna ziua

Sunt nou pe acest forum si nu sunt deprins cu functionarea lui. Sper ca nu gresesc reluind un subiect la care nu sna mai scris din mai. Adica vreau sa spun> Sper ca va gasi cineva intrebarea mea...
...care e aceeasi cu cea de deschidere a subiectului.
Sunt "contractual" si vreau sa aflu daca primesc sau nu prima de vacanta ?? Nu am reusit sa gasesc nici un text in care sa fie precizat ca nu am dreptul sno primesc. Mi se invoca o anume ordonatza 10 in care nu scrie nimic despre asta...

Va rog sa ma ajutatzi cu un raspuns, sau macar sanmi indicatzi actul normativ in care gasesc raspunsul

Multumesc!

dardor

Post by dardor » 10 Aug 2007, 12:30

OG.33/2001 privind unele masuri referitoare la salarizarea functionarilor publici si a altor categorii de personal. Vezi Dec.278/2005 a Curtii constitutionale. Nimeni nu va recunoaste acest drept din oficiu. Va trebui sa-l solicitam prin instanta. Nu uita sa invoci discriminarea care se practica prin nerecunoasterea dreptului.

Natafletz

Post by Natafletz » 10 Aug 2007, 15:06

Multzam de informatzie dardor. Din pacate nu ma aflu inca in situatzia de anmi cere drepturile in justitie...poate dupa un timp. Dar e bine de stiut!

Bafta!

Post Reply