Functionarul (deci nu functionarul public) poate fi subiect activ al infractiunii prevazute de art. 263 Cod penal?
In cursul lui Dobrinoiu scrie ca fapta inculpatilor, persoane incadrate in munca la un magazin cu autoservire, care surprinzand diferite persoane ca au sustras marfuri, nu au sesizat organele judiciare, ci au pretins si obtinut de la acestea sume de bani, sub amenintarea ca le vor denunta, constituie atat infractiunea de omiune a sesizarii organelor judiciare, cat si aceea de santaj.
Omisiunea sesizarii organelor judiciare - subiect activ
infractiunea, dupa parerea mea, poate fi comisa doar de angajati ai statului (indiferent daca sunt functionari publici sau personal contractual).
Oricum cred ca ies din discutie persoanele juridice de drept privat, chiar daca printre actionari sau asociati ar fi si statul.
a se vedea si art 145 si 147 C.P.
Oricum cred ca ies din discutie persoanele juridice de drept privat, chiar daca printre actionari sau asociati ar fi si statul.
a se vedea si art 145 si 147 C.P.
total de acord eu faceam doar diferenta intre functionarii publici asa cum sunt definiti in Legea functionarilor publici (188/1999 daca nu ma insel) si celelate categorii de personal angajat la stat
Adica, in sensul codului penal, intra toti angajatii institutiilor definite la art. 145 C.P., indiferent daca exercita o functie publica sau nu
Adica, in sensul codului penal, intra toti angajatii institutiilor definite la art. 145 C.P., indiferent daca exercita o functie publica sau nu