x plecat in strainatate de 7 ani y ramasa in tara cu minorii.In urma divortului minorii sunt incredintati lui y iar x perioada de vizitare 1 luna vara 1 saptamana iarna.
Acesta suna din cand in cand si o ameninta pe y si nu trimite nici pensie de intretinere
Intrebare" - poate y sa ceara interdictie de apropiere a lui x de minori si de ea (in ideea ca ar putea rapii copii) si unde se face plangerea sau ...
Doar in perioada de vizitare are voie sa vorbeasca cu minorii sau oricand(vb din punct de vedere legal al hotararii nu uman)
multumesc
interdictie apropiere
Re: interdictie apropiere
Nu exista astfel de hotarari in legislatia romana.viky56 wrote: Intrebare" - poate y sa ceara interdictie de apropiere a lui x de minori si de ea (in ideea ca ar putea rapii copii) si unde se face plangerea sau ...
Interzicerea apropierii de familie este o institutie procedural-penala noua introdusa numai pentru prevenirea si combaterea actelor de agresiune in familie si este prev. de art. 26 din Lege nr. 217/2003. Masura de interzicere se ia in cursul urmaririi penale sau in faza de judecata, din oficiu sau la cerere.
Nu stiu daca exista pana in prezent astfel de situatii practice.
Oricum initiatorul discutiei nu se inscrie in prevederile legale de care am facut referire.
Nu stiu daca exista pana in prezent astfel de situatii practice.
Oricum initiatorul discutiei nu se inscrie in prevederile legale de care am facut referire.