interdictie apropiere

Familiei
Post Reply
viky56

interdictie apropiere

Post by viky56 » 17 Sep 2005, 20:08

x plecat in strainatate de 7 ani y ramasa in tara cu minorii.In urma divortului minorii sunt incredintati lui y iar x perioada de vizitare 1 luna vara 1 saptamana iarna.
Acesta suna din cand in cand si o ameninta pe y si nu trimite nici pensie de intretinere
Intrebare" - poate y sa ceara interdictie de apropiere a lui x de minori si de ea (in ideea ca ar putea rapii copii) si unde se face plangerea sau ...
Doar in perioada de vizitare are voie sa vorbeasca cu minorii sau oricand(vb din punct de vedere legal al hotararii nu uman)
multumesc

constable

Post by constable » 17 Sep 2005, 20:43

Ambii parinti au dreptul la legaturi personale cu minorii. Nu cred ca se poate interzice unui parinte apropierea de copilul sau. Numai in cazuri de abuzuri grave dovedite. Ori simple telefoane...
X poate raspunde penal pentru 305 Cp
Y poate raspunde penal pentru art. 307 Cp

wittmann

Re: interdictie apropiere

Post by wittmann » 17 Sep 2005, 20:56

viky56 wrote: Intrebare" - poate y sa ceara interdictie de apropiere a lui x de minori si de ea (in ideea ca ar putea rapii copii) si unde se face plangerea sau ...
Nu exista astfel de hotarari in legislatia romana.

constable

Post by constable » 18 Sep 2005, 12:12

Interzicerea apropierii de familie este o institutie procedural-penala noua introdusa numai pentru prevenirea si combaterea actelor de agresiune in familie si este prev. de art. 26 din Lege nr. 217/2003. Masura de interzicere se ia in cursul urmaririi penale sau in faza de judecata, din oficiu sau la cerere.
Nu stiu daca exista pana in prezent astfel de situatii practice.
Oricum initiatorul discutiei nu se inscrie in prevederile legale de care am facut referire.

wittmann

Post by wittmann » 18 Sep 2005, 14:15

Constable, ai dreptate. Aveam in vedere hotararile date ca urmare a unei actiuni separate, fara legaturi cu vreun proces penal.

Post Reply