Buna,
Am avut un accident rutier in care culpa imi revine mie iar cealalta persoana implicata in accident este taximetrist. Partea legala a fost rezolvata pana aici de catre politie (eu am primit amenda contraventionala, daunele lui sunt suportate de asigurarea mea). Acum victima imi spune sa ii platesc daune pentru perioada in care nu poate lucra din cauza imobilizarii autovehiculului, cu toate ca acestea ar trebui acoperite tot de RCA. As vrea sa stiu daca is in ce masura poate el sa imi ceara bani in instanta sub pretextul ca are de platit rata pentru ceva bunuri amanetate si isi va pierde bunurile datorita incapacitatii de a le plati, masina lui fiind imobilizata.
Multumesc anticipat.
Accident rutier cu un taximetru
Re: Accident rutier cu un taximetru
Partea vatamta nu s-a constituit parte civila in cadrul dosarului penal?
Nu s-a infaptuit un dosar penal inca. Victima solicita o plata directa din partea mea, pentru a acoperi in avans pagubele create de accident.
Nu sunt familiarizat cu termenii si procedurile, insa partea vatamata beneficiaza deja de despagubirile acordate de societatea de asigurari ca parte civila implicata in accident. Plata de care vorbesc e in afara conditiilor RCA.
Pe langa reparatiile autovehiculului, va poate actiona in instanta pentru acoperirea prejudiciului cauzat prin lipsa de folosinta a masinii, insa va trebui sa aduca dovezi in acest sens.