Accident rutier cu un taximetru

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

Accident rutier cu un taximetru

Post by Guest » 15 Feb 2015, 13:15

Buna,
Am avut un accident rutier in care culpa imi revine mie iar cealalta persoana implicata in accident este taximetrist. Partea legala a fost rezolvata pana aici de catre politie (eu am primit amenda contraventionala, daunele lui sunt suportate de asigurarea mea). Acum victima imi spune sa ii platesc daune pentru perioada in care nu poate lucra din cauza imobilizarii autovehiculului, cu toate ca acestea ar trebui acoperite tot de RCA. As vrea sa stiu daca is in ce masura poate el sa imi ceara bani in instanta sub pretextul ca are de platit rata pentru ceva bunuri amanetate si isi va pierde bunurile datorita incapacitatii de a le plati, masina lui fiind imobilizata.

Multumesc anticipat.

Adela Bratulescu

Re: Accident rutier cu un taximetru

Post by Adela Bratulescu » 15 Feb 2015, 14:14

Partea vatamta nu s-a constituit parte civila in cadrul dosarului penal?

Guest

Post by Guest » 15 Feb 2015, 14:41

Nu s-a infaptuit un dosar penal inca. Victima solicita o plata directa din partea mea, pentru a acoperi in avans pagubele create de accident.

Guest

Post by Guest » 15 Feb 2015, 14:44

Nu sunt familiarizat cu termenii si procedurile, insa partea vatamata beneficiaza deja de despagubirile acordate de societatea de asigurari ca parte civila implicata in accident. Plata de care vorbesc e in afara conditiilor RCA.

Adela Bratulescu

Post by Adela Bratulescu » 15 Feb 2015, 15:34

Pe langa reparatiile autovehiculului, va poate actiona in instanta pentru acoperirea prejudiciului cauzat prin lipsa de folosinta a masinii, insa va trebui sa aduca dovezi in acest sens.

Guest

Post by Guest » 15 Feb 2015, 16:29

Multumesc!

Post Reply