Cand se platesc zilele cuvenite de concediu de odihna ?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
ruxy

Cand se platesc zilele cuvenite de concediu de odihna ?

Post by ruxy » 05 Jun 2009, 09:34

Cand se platesc zilele restante de concediu de odihna daca m-i s-a incheiat CIM ,si care este legea care mentioneaza acest lucru?Multumesc!

frezie

Post by frezie » 05 Jun 2009, 10:12

zilele restante din concediul de odihna atunci cand s-a incheiat cim ar fi corect sa fie compensate in bani la incetarea cim.
Despre concedii, gasesti prevederi de la art. 139 din CM, dar ce intrebi tu gasesti la 141 alin. 4.

ruxy

Post by ruxy » 05 Jun 2009, 10:20

multumesc frezie dar art 141 alineatul 4 nu mentioneaza termenul in care se acorda acesti bani,doar ca se acorda.

frezie

Post by frezie » 05 Jun 2009, 10:53

dar nu ai intrebat de termen
eu ti-am raspuns doar la intrebare
si eu oricum dadusem deja raspuns si la acesta intrebare: "corect sa fie compensate in bani la incetarea cim. " :)

frezie

Post by frezie » 05 Jun 2009, 10:58

Daca angajatorul refuza, te duci la inspectoratul teritorial de munca din localitatea din care esti pentru a-i da un buna ziua :grin: Mai stii ce alte nereguli poate gasi pe acolo. :grin:
Sincer, unii angajatori o merita

ruxy

ha ha ha

Post by ruxy » 05 Jun 2009, 11:19

ai dreptate stiu ce neregului au,ca secretara i-am fost,dar e atat de ambitioasa si proasta incat nu se lasa chiar daca face o multime de ilegalitati.Acuma cica mi-a cerut preavizul,eu inca nu am incheiat cu ea.Ma data afara din birou fara sa aibe vre-un motiv.Cica motivul concedierii este ca nu mi-am dus la bun sfarsit indatoririle de seviciu,o lista cu oferte de macarale,care eu am facut-o, dar datorita faptului ca nu mi-a dat detaliile necesare nu a fost pe placul dansei.e o mare aiureala cu totul dar nu ma las.ca urmare a conflictului meu cu ea, il da afara si pe sotul meu pe motiv ca in doua zile a intarziat la munca 5 min dimineata,si ca nu a vrut sa stea suplimentar.

ruxy

ha ha ha

Post by ruxy » 05 Jun 2009, 11:19

ai dreptate stiu ce neregului au,ca secretara i-am fost,dar e atat de ambitioasa si proasta incat nu se lasa chiar daca face o multime de ilegalitati.Acuma cica mi-a cerut preavizul,eu inca nu am incheiat cu ea.Ma data afara din birou fara sa aibe vre-un motiv.Cica motivul concedierii este ca nu mi-am dus la bun sfarsit indatoririle de seviciu,o lista cu oferte de macarale,care eu am facut-o, dar datorita faptului ca nu mi-a dat detaliile necesare nu a fost pe placul dansei.e o mare aiureala cu totul dar nu ma las.ca urmare a conflictului meu cu ea, il da afara si pe sotul meu pe motiv ca in doua zile a intarziat la munca 5 min dimineata,si ca nu a vrut sa stea suplimentar. :-D

frezie

Post by frezie » 05 Jun 2009, 11:22

oricum nu asta va scrie in decizia de incetare. ii va face sicane si il va determina probrabil sa plece, sa isi dea demisia sau sa ceara incetare cu acordul partilor. important e macar sa va dea toti banii, ca oricum daca i s-a pus pata pe voi, pana nu va da afara nu se lasa. Eu zic sa ii faci o mica sesizare pe la itm.

ruxy

:)

Post by ruxy » 05 Jun 2009, 11:32

eu i-am facut sesizare deja la itm,dar pe sotul acuma il tot poarta pe la fabrica,pentru ca l-a dat si pe el afara fara sa mai poata venii,dar nu vreau sa mai stau la locul ala de munca,dar nici cum vor ei nu ii las,ca pe foarte multi i-a calcat in picioare si i-a dat afara fara preaviz si fara drepturile platite,si multe concedieri ilegale cu 55b dar fara semnatura angajatului.eu astept gresala asta ca ii si articulez.

frezie

Post by frezie » 05 Jun 2009, 11:39

asa sa faci

frezie

Post by frezie » 05 Jun 2009, 11:41

la decizie e nasol ca este un act unilateral al angajatorului. Dar in instanta demonstrati ca nu s-a facut cerere pentru incetare cu acordul partilor. sin in cazul in care apare cu cerere, cereti o expertiza grafologica.

Post Reply