este sau nu tulburare de posesie?
"a detine" un imobil in baza unei hotarari judecatoresti nu inseamna a-l dobandi prin hot. judecatoreasca. Oricum aceasta are un efect declarativ si poate privi orice--de la dreptul de cumaparare pana la o uzucapiune. In momentul in care sa obtinut evacuarea judecatoreasca, s-a obtinut hotararea ceruta de art. 271 alin. 2 C. pen. A "detine" un imobil in baza unei hotarari judecatoresti presupune in sens penal orice drept care are ca finalitate detinerea imobilului respectiv (proprietate, folosinta, etc). Poti obtine o condamnare pe art. 271 C. pen. in cazul de fata. Eu zic sa mergi cu executorul si daca refuza, cu jandarmii sa fie scosi afara!!!!
Eu as fi de acord cu tine,Sansiro,dar am gasit practica de la CSJ (in Codul penal adnotat - dec.pen. 257/11.02.1993 , dec.pen.1831/1991),care zice ca este necesar ca, la data savarsirii faptei,persoana vatamata sa se fi aflat,efectiv,in posesia locuintei,deci ca hot.jud. a carei nerespectare se invoca,sa fi fost pusa in executare ,voluntar sau silit.