obtinerea pensiei alimentare

Familiei
Post Reply
anida34

Post by anida34 » 18 Jun 2007, 21:37

Cum se poate obtine o pensie alimentara pt. un copil daca tatal lucreaza in strainatate si nu aduce in instanta documente doveditoare de venit? Lucreaza ca marinar, angajat la o firma din Germania.

jojo

Post by jojo » 22 Jun 2007, 13:30

Solicita instantei sa ceara pe cale oficiala adeverinta de venit de la angajatorul grec.
Adresa tradusa/legalizata, raspunsul asijderea.

anida34

pensie alimentara din germania

Post by anida34 » 11 Jul 2007, 10:54

nu stiu adresa numele firmei, iar angajatorul nu e grec, poate neamt

BABI

Post by BABI » 11 Jul 2007, 14:39

Procedura e greoaie, dar merita incercat. Pana la urma e tatal copilului si trebuie sa isi aduca contributia la intretinerea lui.

andriipopa

Post by andriipopa » 12 Jul 2007, 09:53

Daca are pe undeva un domiciliu stabil (chiar si in Germania) sau macar o resedinta.

kaela

Post by kaela » 14 Jul 2007, 18:36

sa faca instanta adresa la autoritatile germane sa-i comunice daca pers repectiva presteaza munca pe terit tarii resp

nicolla

Post by nicolla » 15 Jul 2007, 00:08

Instantza mai grea sa o faca... :(
Asta e... priccipiul disponibilitatii e in floarea :-(
Sfatul anterios e bun, dan fai tu demersurile, pana /si daca se hotaraste instantza sa o faca.
Daca nu, i se va stabili la venitul minim.... Ceea ce nu se compara cu ce castiga, de fapt, scumpul tatic....

kaela

Post by kaela » 15 Jul 2007, 13:13

e drept...depunde de instanta... :grin: , insa eu stiu pe cineva care avut ceva de genul acesta si instanta a facut adresa...a primit si raspuns si s-a rezolvat...totul e sa lucreze legal si nu la negru... :grin: :lol:

anida34

Post by anida34 » 15 Jul 2007, 19:36

Dar oare daca fac o cerere la ambasada germaniei in romania si spun ca vreau sa aflu daca si unde lucreaza persoana pe terit. lor voi primi raspuns? Sau acestia nu dau informatii decat daca cererea vine DOAR din partea instantei?

anida34

obtinere pensie alimentara

Post by anida34 » 15 Jul 2007, 21:31

Nu stiu adresa locului de munca din germania.Pot afla chestia asta de la ambasada germaniei in romania? Pt. ca avocatii pe care i-am consultat mi-au spus ca tre sa aflu EU adresa locului de munca si pe urma sa deschid actiune de majorare a pensiei.

paisie

Post by paisie » 16 Jul 2007, 11:31

deci procedura e relativ simpla dar dureaza deschizi procesul de majorare pensie intretinere, scoti certificat de grefa, te duci la ministerul de externe si soliciti ca acestia sa faca demersuri in germania pentru a afla domiciliul paratului si veniturile sale. Sau poti suna la informatii la minister sa afli mai multe.

jojo

Re: obtinere pensie alimentara

Post by jojo » 16 Jul 2007, 22:35

anida34 wrote:Pt. ca avocatii pe care i-am consultat mi-au spus ca tre sa aflu EU adresa locului de munca si pe urma sa deschid actiune de majorare a pensiei.
Consulta alti avocati.
Si daca angajezi avocatii cu care te-ai consultat, aia au datoria sa faca tot ce a zis paisie.

caramella

Post by caramella » 23 Jul 2007, 22:35

Pt. Kinga

-Procedura pentru acordarea dreptului la pensie de intretinere in relatia dintre Germania si Romania este reglementata prin Conventia ONU din 1956

"Va rog sa retineti faptul, ca in actul judecatoresc trebuie mentionata in mod expres o suma exacta. In cazul in care pensia de intretinere este stabilita in procente (de ex.: 20% din venitul brut) nu este posibila nici recunoasterea si nici punerea in aplicare."

caramella

Post by caramella » 23 Jul 2007, 22:45

Pt. Kinga:

In cazul in care pensia de intretinere este stabilita in procente (de ex.: 20% din venitul brut) si nu este posibila nici recunoasterea si nici punerea in aplicare, cum se procedeaza avand in vedere ca este vb. de o majorare a apensiei unde sigur vor trebui avute in vedere niste procente ce vor fi caculate din salariul actual tatalui?[/u]

Post Reply