chirias care a distrus locuinta......cum sa procedez?

Discutii privind Dreptul Penal
kinga

Post by kinga » 11 Jun 2007, 14:14

mona33 wrote:Vom trimite prin posta plangerea penala,si vom anexa factura prin care s-au platit lucrarile de reparatii ,si contractul de inchiriere unde sunt si datele personale ale faptuitorului.
E bine asa?
eu sincer nu inteleg de ce pierdeti timpul cu o plangere penala..
chiar nu inteleg.

de ce nu introduceti o actiune impotriva abuzurilor de folosinta, formei sau structurii interioare a lucrului inchiriat???
art. 1432 si art. 1434 Cod civil.

asa pierzi timp inutil cu plangere penala..

pe civil e mult mai usor. Culpa se prezuma, factura cu reparatii ai, martori ai.. ce mai vrei???
Penal??? fain.. .. si succes .. si mai ales .. rabdare.. :mrgreen: :mrgreen:

ursu

Post by ursu » 14 Jun 2007, 17:02

frido wrote:
URSU wrote:imi pare rau ! nu stiu cum sa fac un..link! :( ...poate ma invata careva!
daca vrei , vezi "intrebare debutant" de la comercial!
Si pe mine ,si pe mine!!

Este careva sa ne scoata din intunericul informatic?? 8O
aha..cred ca m-am ...luminat singur!!!!
ei? este un link... sau nu??? :-P
frido...hai ca-i usor!!!...ca in Word!!!

http://avocatura.com/modules.php?name=F ... pic&t=9164

frido

Post by frido » 14 Jun 2007, 17:19

Ahaa! acuma te-ai explicat! Da,pt.siguranta cum e in Word?

ursu

Post by ursu » 15 Jun 2007, 10:24

eeeee...acu nu stii nici in word cum este!!!
mai...marchezi ce vrei sa copii si dai:Ctrl+C... apoi.. mergi pe pagina pe care vrei sa pui ce-ai copiat...si dai Ctrl+V....si gata!
dan eu cred ca tu stii...da faci glume!!!! :-P

frido

Post by frido » 15 Jun 2007, 10:30

:mrgreen: :cafea: :floare: poti deduce raspunsul,da-nu mai zi la nimeni,ok?

mariusms

Post by mariusms » 15 Jun 2007, 13:24

URSU wrote:degradere? mi s-a parut ca citesc distrugere!
..si fii linistit: nu intra nimeni la puscarie pt. asta!...eu aveam in vedere doar mijlocul de presiune(plangerea penala) care de cele mai multe ori..tine!

offtopic:
hm..interesanta propunerea lui mariusms vis-a-vis de cotele de pariuri, de la alt topic!...pacat ca a ...lasat o...asa!
Pai, sa evaluam sansele. In penal, cam greu, deci sansa mica, iar cota va fi mare, sa zicem 10 la 1.
In civil, sansa apare mai mare, avand in vedere prezumtia ca apartamentul s-a predat in stare buna, coroborata cu martorii. Sa zicem o cota de 1,30 la 1 pentru a fi admisa actiunea. :razz:

ursu

Post by ursu » 16 Jun 2007, 19:24

ok! in principiu, de acord, dar...de foarte multe ori(la genul acesta de infractiune)plangerea penala functioneza perfect ca mijloc de presiune!!..iar cota va fi, sa zicem 10 la 1.
aceleasi probe le ai si la urmarirea penala...si de cele mai multe ori intervine impacarea partilor(ca doar asta urmareste cel care foloseste plangerea penala, sa-si ia banutii..nu sa-i faca aluia dosar penal, asa de aiurea)!
in civil, timbrezi...ala nu se sperie ca, deh..e o actiune civila..si obtii o hotarare jud...si daca nu ai ce-i lua?
pe cand in penal...se cam sperie si trens-o dea la pace!!! sa zicem o cota de 1.50 la 1 pt. plangerea penala ca mijloc de presiune!!!

interesant ar fi, vis-a-vis de aceste cote..ca persoana care lanseaza topicul sa revina cu solutia si care a pariat mai bine..stiu eu...trebuie gasita o solutie!!! :razz:

kinga

Post by kinga » 16 Jun 2007, 19:28

URSU wrote:pe cand in penal...se cam sperie si trens-o dea la pace!!! sa zicem o cota de 1.50 la 1 pt. plangerea penala ca mijloc de presiune!!!

:
dar daca nu ai ce sa executi pe civil.. ce rezolvi cu penalul??? :grin: :grin: :grin:
eu cred ca prioritatea este sa recuperezi "contravaloarea facturii" ..care este...

in cel mai rau caz, inchiriezi imobilul fostului chirias... il distrugi.. si apoi invoci compensarea :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ursu

Post by ursu » 16 Jun 2007, 19:56

kinga wrote: dar daca nu ai ce sa executi pe civil.. ce rezolvi cu penalul??? :grin: :grin: :grin:
ziceam ceva de..plangerea penala.. ca mijloc de presiune!...in sfarsit..
scumpo, da si tu o cota, ...si mai vedem noi care-i buna: actiunea civila sau cea penala!
offtopic:
sa inteleg ca zilele astea esti cu vanghelie? :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 16 Jun 2007, 20:05

hi hi... sa pariez???
nup..
eu pariez doar cand stiu ca castig.... :evil: :evil: :evil:

PS
te astept..dincolo... :grin: :grin:

Post Reply