chirias care a distrus locuinta......cum sa procedez?

Discutii privind Dreptul Penal
mona33

chirias care a distrus locuinta......cum sa procedez?

Post by mona33 » 01 Jun 2007, 09:05

Un chirias a locuit cu contract inregistrat la finante timp de 6 luni,dupa aceea a mai ramas in continuare inca 6 luni, pana cand la o vizita proprietarul,constata ca toti peretii fusesera patati,distrusi parca de gloante si cere chiriasului sa plece imediat.Acesta se conformeaza,pleca si zice ca o sa platesca el reparatiile la apartament.Dupa 30 de zile de asteptare,chiriasul nu da nici un semn ca ar vrea sa repare sau sa puna o firma sa faca asta,proprietarul angajeaja o firma sa repare si sa varuiasca peretii.
Factura emisa de firma de reparatii este de 1000 lei.Poate proprietarul sa faca plangere penala pentru distrugere si sa se constitue parte civila cu suma respectiva?

mariusms

Post by mariusms » 01 Jun 2007, 19:41

inteleg ca proprietarul este nervos si ca vrea sa se razbune. dar in materie civila isi va gasi linistea, atat cat se poate.

ursu

Post by ursu » 01 Jun 2007, 20:48

parerea mea: daca este in termen poate face plangere penala...fara probleme!...macar il sperie pe ala..si ..e cu impacarea partilor!!!!
bine...merge si actiunea civila! ...dar...pt. a reactiona ala mai repede trebuie...strans putin... cu usa!

mona33

Post by mona33 » 02 Jun 2007, 06:26

Pe civil ,nu cred ca e vreo sansa,dar pe penal sper cand v-a fi chemat la politie sa dea declaratie, sa se angajeze sa plateasca daunele,in schimbul retragerii plangerii!?

kinga

Post by kinga » 02 Jun 2007, 06:55

[quote="mona33"]Pe civil ,nu cred ca e vreo sansa,quote]

de ce?????

dasefx

Post by dasefx » 02 Jun 2007, 09:10

Sa nu va lasati. Faceti plangeri la politie, la parchet, petitii peste petitii, ca doar, doar... :evil:
Eu nu inteleg cum vreti voi sa bagati asa usor un om la puscarie.... :(
Chiriasul are atributul folosintei si de problema degradarilor se ocupa si Codun civil nu numai Penalun

ursu

Post by ursu » 02 Jun 2007, 09:33

degradere? mi s-a parut ca citesc distrugere!
..si fii linistit: nu intra nimeni la puscarie pt. asta!...eu aveam in vedere doar mijlocul de presiune(plangerea penala) care de cele mai multe ori..tine!

offtopic:
hm..interesanta propunerea lui mariusms vis-a-vis de cotele de pariuri, de la alt topic!...pacat ca a ...lasat o...asa!

dasefx

Post by dasefx » 02 Jun 2007, 09:59

URSU wrote:
offtopic:
hm..interesanta propunerea lui mariusms vis-a-vis de cotele de pariuri, de la alt topic!...pacat ca a ...lasat o...asa!
??? la ce te referi

ursu

Post by ursu » 02 Jun 2007, 10:08

imi pare rau ! nu stiu cum sa fac un..link! :( ...poate ma invata careva!
daca vrei , vezi "intrebare debutant" de la comercial!

mona33

Post by mona33 » 05 Jun 2007, 10:48

Vom trimite prin posta plangerea penala,si vom anexa factura prin care s-au platit lucrarile de reparatii ,si contractul de inchiriere unde sunt si datele personale ale faptuitorului.
E bine asa?

ursu

Post by ursu » 05 Jun 2007, 11:04

da

frido

Post by frido » 05 Jun 2007, 11:29

URSU wrote:imi pare rau ! nu stiu cum sa fac un..link! :( ...poate ma invata careva!
daca vrei , vezi "intrebare debutant" de la comercial!
Si pe mine ,si pe mine!!

Este careva sa ne scoata din intunericul informatic?? 8O

siad

Post by siad » 09 Jun 2007, 12:21

Exista vreun document din care sa rezulte starea in care a fost predata locuinta chiriasului si ce anume i-a fost predat? Ma refer la starea peretilor, usilor, geamurilor, instalatiilor, mobilei si la inventarul incaperilor. Exista o clauza in contract care sa-l oblige pe chirias sa restituie locuinta pe baza de proces verbal de predare si in starea in care a primit-o? Cred ca trebuia luat macar un angajament de plata de la chirias, angajament in care sa apara ce anume va trebui platit si cam la cat se ridica despagubirile.

mona33

Post by mona33 » 11 Jun 2007, 10:11

Locuinta a fost inchiriata pe baza unui contract de inchiriere prin intermediul unei agentii imobiliare care s-a ocupat de inchiriere.Agentia a prezentat apartamentul potentialilor clienti,iar acestia au cazut de acord cu conditiile,intocmindu-se un contract.Nu a fost nevoie de un proces-verbal de predare-primire pentru ca apartamentul,a fost nemobilat ,iar daca starea lui era de degradare inainte de inchiriere,nu cred ca l-ar fi inchiriat cineva.
Martori al starii apartamentului inainte de inchiriere sunt cei de la agentia imobiliara,care pot confirma starea lui,adica buna.

mariusms

Post by mariusms » 11 Jun 2007, 13:25

siad wrote:Exista vreun document din care sa rezulte starea in care a fost predata locuinta chiriasului si ce anume i-a fost predat? Ma refer la starea peretilor, usilor, geamurilor, instalatiilor, mobilei si la inventarul incaperilor. Exista o clauza in contract care sa-l oblige pe chirias sa restituie locuinta pe baza de proces verbal de predare si in starea in care a primit-o? Cred ca trebuia luat macar un angajament de plata de la chirias, angajament in care sa apara ce anume va trebui platit si cam la cat se ridica despagubirile.
daca se merge pe calea actiunii penale, nu trebuie documente, ci martori. sper s-i sperie, dar numai sa fie ei speriosi. :lol:

Post Reply