CERCETARE INDISCIPLINARA?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
viorel_vic

CERCETARE INDISCIPLINARA?

Post by viorel_vic » 26 May 2007, 14:23

in ultimille2 zile de preaviz m-am certat cu sefii a venit patroana si mi-a spus ca ma baga in preaviz disciplinar si nu mai pot pleca decat cand vrea ea fiinca o sa ma cerceteze indisciplinar cat timp doreste
SE POATE ? CE POT FACE?

acheron

Post by acheron » 27 May 2007, 08:10

O fi avand ea vreun motiv sa te cerceteze cat vrea ea. :D:D:D
Se poate daca vrei si tu :D:D:D

Serios acuma.

Se poate face o cercetare disciplinara pentru a se stabili daca esti vinovat sau nu de faptele comise. In functie de rezultatul cercetarii prealabile se poate dispune una din masurile prevazute de condul muncii.

Cercetarea prealabila nu dureaza la infinit , ci consta intr-o intalnire cu angajatorul in care el te acuza de ceva, si tu te aperi. :D

Da patroana e frumoasa?

judge

Post by judge » 27 May 2007, 13:41

Aiurea! Ai spus ceva de ultimele 2 zile de preaviz? Preaviz la ce? Demisie, concediere?

varsatorsator

Post by varsatorsator » 28 May 2007, 13:59

daca deja esti in preaviz, probabil ca ti-a fost aprobata cererea daca e pe acordul partilor, iar in caz de demisie inseamna ca sefii au luat deja la cunostinta de cel putin 13 zile despre hotararea ta. Nu mai au cum sa revina asupra motivelor de incetare a contractului de munca. Mai mult daca o fac, poti dovedi oricand in instanta ca desfacerea contr de munca pe motive ref la disciplina sau intarzierea nejustificata privind emiterea deciziei de incetare a raporturilor de munca este un abuz din partea conducerii. Bafta multa! imaginatia acestor oameni nu are limite. Cred ca daca sunt"patroni" sunt un fel de zei!!!!!

kinga

Post by kinga » 28 May 2007, 19:33

dap.. patronii astia sunt tare ticalosi.. indraznesc sa te cerceteze indisciplinar

si te mai si baga in preaviz disciplinar... in conditiile in care esti deja in preaviz...

pfuiii .. naspa...

mai ales cand esti in ultimiile 2 zile...

bibi

Post by bibi » 28 May 2007, 19:47

cum e cercetarea asta "INDISCIPLINARA"?

kinga

Post by kinga » 28 May 2007, 20:45

bibi wrote:cum e cercetarea asta "INDISCIPLINARA"?
pai e simplu e cercetarea ala... care dureaza cat vrea "muschii" patronului...
ca alalat .. disciplinar... care este....
e mult mai scurt... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
deci, unul este reglementat de Codul muncii, celalt in Codul patronilor.. :grin: :grin: :grin:

bibi

Re: CERCETARE INDISCIPLINARA?

Post by bibi » 28 May 2007, 21:36

viorel_vic wrote:in ultimille2 zile de preaviz m-am certat cu sefii a venit patroana si mi-a spus ca ma baga in preaviz disciplinar si nu mai pot pleca decat cand vrea ea fiinca o sa ma cerceteze indisciplinar cat timp doreste
SE POATE ? CE POT FACE?
nu vrei sa-i dai in judecata .... hai te rog ca-ti fac eu actiunea gratissssssssssss............

judge

Post by judge » 29 May 2007, 11:30

Demisia isi urmeaza cursul. La sfarsitul perioadei de preaviz CIM inceteaza conform art. 55 lit. "a" rap. la art. 79 alin 1 Codul Muncii.
Nu ai de ce sa iti faci griji.

kinga

Post by kinga » 29 May 2007, 13:50

judge wrote:. La sfarsitul perioadei de preaviz CIM inceteaza conform art. 55 lit. "a" rap. la art. 79 alin 1 Codul Muncii.
eu imi fac griji... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
cand vad ca scrii asa ceva...

ce ai cu art. 55????
hai sa nu confundam incetarea de drept a CIM cu demisia...
e gravvvvvvvvvvvv :grin: :grin:

bibi

Post by bibi » 29 May 2007, 13:53

kinga wrote:
judge wrote:. La sfarsitul perioadei de preaviz CIM inceteaza conform art. 55 lit. "a" rap. la art. 79 alin 1 Codul Muncii.
eu imi fac griji... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
cand vad ca scrii asa ceva...

ce ai cu art. 55????
hai sa nu confundam incetarea de drept a CIM cu demisia...
e gravvvvvvvvvvvv :grin: :grin:
art.55 lit.d) :evil: ...nu e asa grav....esenta e buna ....a gresit putin da sunt sigur ca nu din necunoastere............fun

kinga

Post by kinga » 29 May 2007, 13:59

haideti noa... :-( :-( :-( :-(
nu avem lit. d
aveti un Cod???

bibi

Post by bibi » 29 May 2007, 14:03

vazuta-ti sau nu micuta ironie....cuoscatorii stiu de ce....

Post Reply