Retributie conform studiilor ?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
traian2006

Retributie conform studiilor ?

Post by traian2006 » 08 Mar 2007, 17:47

Retributia conform studiilor este obligatorie si pt. SRL-uri?
Imi puteti spune va rog care este aceasta lege?
Si daca obiliga toti angajatorii s-o puna in aplicatie iar acestia nu vor ce se poate face?
va multumesc

valic

Post by valic » 08 Mar 2007, 20:22

Nu are legatura cu SRL.Si la SRL se platesc coeficientii, bineinteles.Vezi in Contractul Colectiv de Munca pe
2007-2010 cu nr.2895/2006. Pt.restul mergi pana la ITM,te lamuresc "baietii". Ei impun obligativitatea acestor coeficienti.Coeficientii sunt in functie de pregatirea profesionala necesara unui post sau altuia.

varsatorsator

Post by varsatorsator » 13 Mar 2007, 12:03

daca angajatorul nu vrea sa aplice una din clauzele ccm unic(implicit cea referitoare la coef. de ierarhizare) mergi la ITM si faci reclamatie.

mamica_dulce

Post by mamica_dulce » 27 Mar 2007, 15:46

Si daca angajatul are studii superioare pe un alt domeniu decat cel pe care e angajat trebuie platit conform studiilor????????

valic

Post by valic » 27 Mar 2007, 16:37

Daca natura jobului necesita studii superioare, se aplica coeficientii.

mamica_dulce

Post by mamica_dulce » 27 Mar 2007, 16:55

Hai sa explic cum sta treaba: omul e angajat ca grafician pe calculator. El nu are studii superioare pe domeniul acesta. Dar solicita aplicarea coeficientului de studii superioare fiindca a absolvit Fac. Matematica si Informatica.

Il incadrez cu studii sup. daca el are studii sup. pe altceva?

Eu as zice ca nu.

valic

Post by valic » 27 Mar 2007, 17:20

Te rog sa nu te superi pe mine, dar facultate de "grafica" pe calculator, nu cred ca e la noi.E o materie, care se studiaza chiar la facultatea de Informatica si Matematica. Poti sa-l incadrezi si pe el sau poate seful nu e de acord, dar atunci e alta problema. Uita-te pe copia dupa licenta, la materiile studiate.Poate ma insel...

mamica_dulce

Post by mamica_dulce » 27 Mar 2007, 18:20

Nu ma supar, ca n-am de ce. Observatia e corecta. Nu exista facultatea de grafica. Pe contractul lui de munca scrie grafician si eu m-am gandit la graficianul care face Arte Plastice. Ceea ce el nu a facut.

Si graficianul pe computer apare in COR la studii medii. La asta m-am gandit.

Zic si eu

demetra

Post by demetra » 27 Jul 2007, 20:37

Cand a aparut CCM in vigoare la ora actuala am avut si noi la firma dilema "studiile bat postul sau postul bate studiile?". Practica ne-a dovedit, pana la urma, ca cea de-a doua varianta a avut castig de cauza. Personal nu sunt de acord (avem inginer angajat pe post de tehnician) dar asta e. Multi patroni au restructurat posturi pentru a evita coeficientii pt. studii superioare.

Post Reply