Retributia conform studiilor este obligatorie si pt. SRL-uri?
Imi puteti spune va rog care este aceasta lege?
Si daca obiliga toti angajatorii s-o puna in aplicatie iar acestia nu vor ce se poate face?
va multumesc
Retributie conform studiilor ?
Nu are legatura cu SRL.Si la SRL se platesc coeficientii, bineinteles.Vezi in Contractul Colectiv de Munca pe
2007-2010 cu nr.2895/2006. Pt.restul mergi pana la ITM,te lamuresc "baietii". Ei impun obligativitatea acestor coeficienti.Coeficientii sunt in functie de pregatirea profesionala necesara unui post sau altuia.
2007-2010 cu nr.2895/2006. Pt.restul mergi pana la ITM,te lamuresc "baietii". Ei impun obligativitatea acestor coeficienti.Coeficientii sunt in functie de pregatirea profesionala necesara unui post sau altuia.
Hai sa explic cum sta treaba: omul e angajat ca grafician pe calculator. El nu are studii superioare pe domeniul acesta. Dar solicita aplicarea coeficientului de studii superioare fiindca a absolvit Fac. Matematica si Informatica.
Il incadrez cu studii sup. daca el are studii sup. pe altceva?
Eu as zice ca nu.
Il incadrez cu studii sup. daca el are studii sup. pe altceva?
Eu as zice ca nu.
Te rog sa nu te superi pe mine, dar facultate de "grafica" pe calculator, nu cred ca e la noi.E o materie, care se studiaza chiar la facultatea de Informatica si Matematica. Poti sa-l incadrezi si pe el sau poate seful nu e de acord, dar atunci e alta problema. Uita-te pe copia dupa licenta, la materiile studiate.Poate ma insel...
Cand a aparut CCM in vigoare la ora actuala am avut si noi la firma dilema "studiile bat postul sau postul bate studiile?". Practica ne-a dovedit, pana la urma, ca cea de-a doua varianta a avut castig de cauza. Personal nu sunt de acord (avem inginer angajat pe post de tehnician) dar asta e. Multi patroni au restructurat posturi pentru a evita coeficientii pt. studii superioare.