revocarea suspendarii sub supraveghere

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
adnonses

revocarea suspendarii sub supraveghere

Post by adnonses » 07 Feb 2007, 15:47

revocarea suspendarii sub supraveghere in caz de neplata a despagubirilor civile,cererea facuta de partea civila,as avea si eu cateva intrebari la care sa va dati cu parerea:1.modul de sesizare al instantei este cererea?2.in cazul in care condamnata se afla in imposibilitate de a plati se revoca suspendarea?3.se citeaza condamnata-desi este o procedura speciala nu este mentionat faptul ca se citeaza sau nu ,ceea ce inseamna ca se aplica regulile generale(adica trebuie citata)?

alinutzza

Post by alinutzza » 07 Feb 2007, 17:31

Art 84 C.p.- "afara de cazul in care cel condamnat dovedeste ca nu a avut putinta de a indeplini acele obligatii".
Si de obieci, inculpatii sunt foarte insolvabili ....
Nici macar nu am auzit de vreo cerere admisa. Dar nu inseamna ca nu exista...

adnonses

mersi

Post by adnonses » 07 Feb 2007, 18:15

cu privire la celelalte intrebari....................?

Melinda

Post by Melinda » 07 Feb 2007, 18:30

Bineanteles ca trebuie citata condamnata, pentru a i se da posibilitatea de a dovedi ca nu a avut putinta de a indeplini acele obligatii, adica de a se apara.

Solutionarea cererii depinde de probe, suspendarea se revoca daca partea civila dovedeste ca inculpatul nu si-a indeplineasca obligatiile civile cu toate ca ar fi avut acesta posibilitate, deci a fost de rea-credinta.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 09 Feb 2007, 09:54

si conform unei spete data la un examen de promovare in profesie, trebuie adus condamantul, altfel nu se poate proceda la judecata

BABI

Post by BABI » 09 Feb 2007, 13:50

Despre insolvabilitatea condamnatilor......cred ca mai degraba este rea vointa decat neputinta. Se stie ca trateaza cu indiferenta aceasta problema, evitand plata obligatiilor stabilite prin sentinta penala. Si eu am o speta asemanatoare, tipul a scapat numai cu suspendare sub supraveghere timp de 5 ani, munceste la negru, imobilul la instrainat inainte de proces (a fost sfatuit), iar acum nu pot recupera suma de 2,3 miliarde.

Post Reply