revocarea suspendarii sub supraveghere
revocarea suspendarii sub supraveghere
revocarea suspendarii sub supraveghere in caz de neplata a despagubirilor civile,cererea facuta de partea civila,as avea si eu cateva intrebari la care sa va dati cu parerea:1.modul de sesizare al instantei este cererea?2.in cazul in care condamnata se afla in imposibilitate de a plati se revoca suspendarea?3.se citeaza condamnata-desi este o procedura speciala nu este mentionat faptul ca se citeaza sau nu ,ceea ce inseamna ca se aplica regulile generale(adica trebuie citata)?
Bineanteles ca trebuie citata condamnata, pentru a i se da posibilitatea de a dovedi ca nu a avut putinta de a indeplini acele obligatii, adica de a se apara.
Solutionarea cererii depinde de probe, suspendarea se revoca daca partea civila dovedeste ca inculpatul nu si-a indeplineasca obligatiile civile cu toate ca ar fi avut acesta posibilitate, deci a fost de rea-credinta.
Solutionarea cererii depinde de probe, suspendarea se revoca daca partea civila dovedeste ca inculpatul nu si-a indeplineasca obligatiile civile cu toate ca ar fi avut acesta posibilitate, deci a fost de rea-credinta.
Despre insolvabilitatea condamnatilor......cred ca mai degraba este rea vointa decat neputinta. Se stie ca trateaza cu indiferenta aceasta problema, evitand plata obligatiilor stabilite prin sentinta penala. Si eu am o speta asemanatoare, tipul a scapat numai cu suspendare sub supraveghere timp de 5 ani, munceste la negru, imobilul la instrainat inainte de proces (a fost sfatuit), iar acum nu pot recupera suma de 2,3 miliarde.