Datorie Firma telefonie mobila (MARS COLLECTION )

Discutii privind procedura civila
alinutzza

Post by alinutzza » 22 Jan 2007, 21:53

1 plus 2. Inca o chestie: citatia nu vine cu "confirmare de primire". Daca ai primit-o, inseamna ca e indeplinita procedura de citare si dovada comunicarii se intoarce la dosar (k sa intelege - citatia e formata din 2 bucati, din care 1 ajunge la tine, iar a 2-a se intoarce la dosar cu insemnarea cui i s-a predat citatia - partea 1- sau daca ti-a fost lasata in posta, ceea ce reprezinta asa zisa "procedura prin afisare").
Inca ceva: du-te la un avocat tanar, nu la un maestru celebru care o sa te usuce de bani, pt ca zicala "gaina batrana face zama buna" nu-si are aplicabilitatea. Si sa-i spui sa invoce tot ce s-a scris pe forum.

alinutzza

Post by alinutzza » 22 Jan 2007, 22:03

Am postat inainte sa vad ce ai scris, asa ca:
1. Citatia e citatie (scrie pe ea si e de jumatate de A4), fiind dovada faptului ca ti s-a comunicat cererea de chemare in judecata.
2. Somatia - reprezinta cererea de chemare in judecata (adica actiunea, ce vor ei de la tine).
3. Cand vorbeam de "inscris" ma refeream la c de servicii telefonice, raportat la faptul ca OG 5/2001 privind somatia de plata spune ca pt ca sa te "condamne" pe aceasta procedura (speciala) trebuie sa existe o creanta (datorie) certa, lichida, exigibila si insusita printr-un inscris recunoscut de tine (adica ai semnat contractul printre altele).
4. Cand spuneam ca inscrierea in fals e inadmisibila in somatie - era vorba despre inadmisibilitatea mijloacelor de proba - printre care si inscrierea in fals- in aceasta procedura. Nu are nici o legatura cu "citatia".
Nu-i asa ca debordez de bunavointa azi? :mrgreen: Oare ce-am patit?

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 22:05

alinutzza wrote:1 plus 2. Inca o chestie: citatia nu vine cu "confirmare de primire". Daca ai primit-o, inseamna ca e indeplinita procedura de citare si dovada comunicarii se intoarce la dosar (k sa intelege - citatia e formata din 2 bucati, din care 1 ajunge la tine, iar a 2-a se intoarce la dosar cu insemnarea cui i s-a predat citatia - partea 1- sau daca ti-a fost lasata in posta, ceea ce reprezinta asa zisa "procedura prin afisare").
Inca ceva: du-te la un avocat tanar, nu la un maestru celebru care o sa te usuce de bani, pt ca zicala "gaina batrana face zama buna" nu-si are aplicabilitatea. Si sa-i spui sa invoce tot ce s-a scris pe forum.
MULTUMESC MULT PENTRU SFATURI !

cred ca o sa ii sunam pe cei de la firma de recuperare si o sa platim suma datorata!

decat sa se deplaseze tata pana la constanta !
banii necesari deplasarii la constanta as achita probabil jumatate din suma
asha ca prefer sa renunt!

o sa incercam sa platim !

asta e

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 22:09

Multumesc inca o data pentru sfaturi !

Melinda

Post by Melinda » 22 Jan 2007, 23:56

"]
Nu-i asa ca debordez de bunavointa azi? :mrgreen: Oare ce-am patit?
Nu stiu ce ai patit, dar sper ca te-ai lamurit.

gstefan5

Post by gstefan5 » 23 Jan 2007, 13:44

intarsia_m wrote:

cred ca o sa ii sunam pe cei de la firma de recuperare si o sa platim suma datorata!

asta e
Tocmai asta si doreau stimabilii, daca faci treaba asta le duci la indeplinire planul. Citarea la Constanta este un abuz, SRL-urile ce au ca obiect de activitate recuperari creante sunt ilegale.
Profita de naivitatea oamenilor.

intarsia_m

Post by intarsia_m » 23 Jan 2007, 17:32

gstefan5 wrote:
intarsia_m wrote:

asta e
Tocmai asta si doreau stimabilii, daca faci treaba asta le duci la indeplinire planul. Citarea la Constanta este un abuz, SRL-urile ce au ca obiect de activitate recuperari creante sunt ilegale.

bine dar pana la urma noi ne -am trezit acasa cu o citatie emisa de Judecatoria Consatnata .......si am contactat cateva persoane care au fost in proces cu aceasta firma !iar firma a castigat! ...........

deci ........

legale nelagale !!?aceste SRL-uri se pare ca castiga procesele ..............

luc4s

Post by luc4s » 23 Jan 2007, 17:37

Sa nu fie oamenii lor undercover cei ce spun ca au castigat :fluierat:
Spune-le sa scaneze hotararea si sa ti-o trimita prin mail.
Si arat-o si aici pe forum, poate au castigat cu ceilalti dintr-un motiv anume, care nu e in cazul tau :)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Jan 2007, 11:06

intarsia_m wrote:
gstefan5 wrote:
intarsia_m wrote:

asta e
!. Eu sunt de parere sa formulati intampinare prin care sa invocati exceptia necompetentei teritoriale a jud. Constanta caci e competenta instanta de la domiciliul vostru (adica Cluj) si nu de la sediul creditoarei si nici nu va aflati in situatia unei competente teritoriale alternative. sa solicitati declinarea competentei la Cluj.
Si daca in contract ar fi existat prevedere speciala ca este competenta exclusiv instanta de la sediul lor clauza ar fi fost abuzive, exista decizie a CEJ in acest sens.
2. In ce priveste obligarea voastra la penalitati de intarziere pe 3 ani in opinia mea si aceasta clauza este abuziva caci rostul inserari unor penalitati de intarziere in contracte este acela de a acoperi eventualele pierderi ale creditorului si nu acela de a duce la imbogatirea nejustificata a acestuia. Cu o aparare buna eu zic ca ati putea obtine o solutie prin care sa fiti obligati numai la plata sumelor facturate.
Penalitatile nefacturate (alea sunt cele mai multe) si calculate aiurea in tramvai de mars collection nu vad un motiv pentru care sa va fie puse in sarcina.

bine dar pana la urma noi ne -am trezit acasa cu o citatie emisa de Judecatoria Consatnata .......si am contactat cateva persoane care au fost in proces cu aceasta firma !iar firma a castigat! ...........

deci ........

legale nelagale !!?aceste SRL-uri se pare ca castiga procesele ..............

intarsia_m

Re: Datorie Firma telefonie mobila (MARS COLLECTION )

Post by intarsia_m » 26 Feb 2007, 19:56

intarsia_m wrote:Buna ziua

Prin 2003 fratemiu a luat buletinul lui taicamiu si contractul de apartament si a facut un contract la connex .
Nu a respectat contractul care spunea sa fii minim un an de zile abonat iar inainte cu 4 luni de data expirarii contractului nu a mai platit abonamentul lunar !

de atunci tot vine acasa pe numele tatalui meu somatii de plata care acum s-au cumulat undeva la 1000 de RON incluzand penalitati si plata corespondentei

sa zica asha sa fi fot vreo 3 somatii in tot acest timp dupa care brusc azi gasesc in posta o citatie la judecatoria Constanta pe numele tatalui meu !

vreau sa stiu daca a mai auzit cineva de aceasta firma MARS COLLECTION si care sunt sansele lor de a castiga acest proces !...............
si daca este normal ca ei sa il cHeme pe tata in instanta la Constanta !

PLS
astept sfaturi si sugestii despre ce se poate face !

pentru noi suma de 1000 de RON este foarte mare !

am fi dispusi sa platim 89 ron suma restanta prin neplata abonamentului lunar

nu stiu ce sa zic ! este posibil ca cei de la MARS COLLECTION sa castige acest proces ???

multmesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde

Buna

iata ca aduc in actualitate topicul pe care l-am deschis acum ceva vreme!
am sa revin cu cateva precizari pe care nu le-am spus initial ,si am sa va povestesc cum au evoluat lucrurile !

Nu am vrut sa se streseze tata prea mult el fiind bolnav de inima ! .....si am decis sa ii sun pe cei de la firma de recuperari sa negociez cu ei suma pe care o datora!.........

in fine .i-am sunat si am reusit sa negociez cu ei suma de 400 de ron adica mai putin de jumate fata de cat datora din scrisorile lor de insintare.
am platit suma !..........
au trimis prin posta o factura fisacla care confirma plata sumei si o scrisoare de instintare prin care spuneau ca nu mai are tata datorii fata de societatea lor

INSA ce nu am precizat eu cand am deschis acest topic este urmatorul lucru !......fratemiu a facut atunci doua abonamente ! unul pe numele tatalui si unul pe numele lui !

cand au trimis prima data scrisoare prin 2004 pe numele lui fratemiu ..tata a sunat si le-a zis ca fratele este plecat in Spania iar de atunci nici o scrisoare nu a mai venit pe numele lui !..........

acum dupa ce tata a platit datoria a aparut scrisoare cu notificare la executor judecatoresc pe numele fratelui meu !

UN LUCRU E CLAR !
nu avem de gand sa platim si aceasta datorie !.......si ma gandeam totusi sa le trimit un mail celor de la firma de recuperari in care sa le atasez o poza cu dacia ruginita pe care o are fratele meu ! si care sta nemiscata in fat blocului de 3 ani sa ....le trimit o poza si sa le spun ca este singura propietate pe numele fratelui meu ....si ca daca vor sa o ia sa vina ca le-o dau si fara executor judecatoresc !

:lol:

Sincer ce e de facut!

ce se poate intampla daca il dau in judecata pe fratemiu si castiga sa presupunem procesul !..............
ce se poate intampla ?
el nu are propietati pe numele lui !
singura propietate este o dacia 1300 din 1980 ! pe care sunt dispus sa le-o dau eu fara sa vina cu executor judecatoresc !

stiu ca multi dinter voi imi vor spune ca am fost fraer ca am platit datoria tatei! ........INSA el este bolnav de inima si mi-a fost frica sa nu pateasca ceva cu citatiile astora

multumesc antcipat !

intarsia_m

Post by intarsia_m » 26 Feb 2007, 22:01

se poate transforma in inchisoare contraventionala o DATORIE pe care o ai catre o firma si pe care nu o achiti ?

intarsia_m

Post by intarsia_m » 01 Mar 2007, 17:29

intarsia_m wrote:se poate transforma in inchisoare contraventionala o DATORIE pe care o ai catre o firma si pe care nu o achiti ?
Nu stie nimeni raspunsul la aceasta intrebare ?ori nu m-am exprimat eu bine !

aprilie

Post by aprilie » 01 Mar 2007, 17:45

esti cazul tipic de justitiabil care se agita degeaba si nu cere consultanta REALA de la un avocat. In plus cei din formul te-au invedat cu raspunsuri corecte si complete pe care totusi nu le-ai respectat, dar nici nu ai cauta un avocat cu care sa te sfatuiesti. Prin urmare, ai intrat in panica si ai negiciat cu aia. De fapt tu nu trebuia sa platesti nimic si sa amani procesul ala (nu trebuia sa mergi pana acolo, trebuia sa trimiti un inscris - chestie care ti s-a spus!) . Somatia s-ar fi respins oricum (nu exista contract semnat, nu recunosteai debitul, penalitatile si calculul lor...).
Bun, acuma tu tot ai simtit nevoia sa achiti creante derivate din contractul (inexistent) cu tatal tau si le-ai dat aripi alora de la societatea de recuperari. Tu de ce crezi ca au negociat cu tine si au acceptat o suma mult mai mica? Pentru ca in mod real sansele de recuperare (de castig ale actiunii) erau NULE! Pana sa trimiti poze cu masina fratelui tau trimite o adresa (in numele fratelui tau) prin care sa le spui ca nu recunosti contractul/semnatura, nu recunosti creanta si nu recunosti modul de calcul al penalitatilor. Solicita sa nu ti se mai comunice adrese si notificari abuzive pentru ca acest fapt iti creeaza disconfort si prejudicii pe care le vei solicita in instanta daca nu inceteaza cu solicitarea de a achita sume de bani in mod nelegal. Si daca te dau in judecata du-te la un avocat inainte de a mai negocia ceva! Chestia cu inchisoarea a fost chiar draguta, dar raspunsul este NU. Desi nu cred ca o sa ma crezi la cat esti de panicat

intarsia_m

Post by intarsia_m » 01 Mar 2007, 17:49

aprilie wrote:esti cazul tipic de justitiabil care se agita degeaba si nu cere consultanta REALA de la un avocat. In plus cei din formul te-au invedat cu raspunsuri corecte si complete pe care totusi nu le-ai respectat, dar nici nu ai cauta un avocat cu care sa te sfatuiesti. Prin urmare, ai intrat in panica si ai negiciat cu aia. De fapt tu nu trebuia sa platesti nimic si sa amani procesul ala (nu trebuia sa mergi pana acolo, trebuia sa trimiti un inscris - chestie care ti s-a spus!) . Somatia s-ar fi respins oricum (nu exista contract semnat, nu recunosteai debitul, penalitatile si calculul lor...).
Bun, acuma tu tot ai simtit nevoia sa achiti creante derivate din contractul (inexistent) cu tatal tau si le-ai dat aripi alora de la societatea de recuperari. Tu de ce crezi ca au negociat cu tine si au acceptat o suma mult mai mica? Pentru ca in mod real sansele de recuperare (de castig ale actiunii) erau NULE! Pana sa trimiti poze cu masina fratelui tau trimite o adresa (in numele fratelui tau) prin care sa le spui ca nu recunosti contractul/semnatura, nu recunosti creanta si nu recunosti modul de calcul al penalitatilor. Solicita sa nu ti se mai comunice adrese si notificari abuzive pentru ca acest fapt iti creeaza disconfort si prejudicii pe care le vei solicita in instanta daca nu inceteaza cu solicitarea de a achita sume de bani in mod nelegal. Si daca te dau in judecata du-te la un avocat inainte de a mai negocia ceva! Chestia cu inchisoarea a fost chiar draguta, dar raspunsul este NU. Desi nu cred ca o sa ma crezi la cat esti de panicat
Multumesc frumos! pentru raspuns
acum gata sunt complet linistit

gavril

Post by gavril » 02 Mar 2007, 15:07

am intalnit si eu debitori care imi spuneau acelasi lucru : ca nu au semnat ei si ca le-a fost furat buletinul ... care subit aparea inapoi in actele lor fara sa fie declarat pierdut sau furat.

De obicei ... se putea compara semnatura de pe contract cu semnatura de pe copia buletinului.

Oricum .. majoritatea preferau sa plateasca deoarece chiar de le era furat buletinun .. faptuitorul era chiar cineva din familia lor si le era frica ca respectivul intra in alte probleme (fals, inselaciune).

In concluzie, foarte putini din acesti pragubiti de buletin erau inocenti.

Post Reply