Datorie Firma telefonie mobila (MARS COLLECTION )

Discutii privind procedura civila
intarsia_m

Datorie Firma telefonie mobila (MARS COLLECTION )

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 20:05

Buna ziua

Prin 2003 fratemiu a luat buletinul lui taicamiu si contractul de apartament si a facut un contract la connex .
Nu a respectat contractul care spunea sa fii minim un an de zile abonat iar inainte cu 4 luni de data expirarii contractului nu a mai platit abonamentul lunar !

de atunci tot vine acasa pe numele tatalui meu somatii de plata care acum s-au cumulat undeva la 1000 de RON incluzand penalitati si plata corespondentei

sa zica asha sa fi fot vreo 3 somatii in tot acest timp dupa care brusc azi gasesc in posta o citatie la judecatoria Constanta pe numele tatalui meu !

vreau sa stiu daca a mai auzit cineva de aceasta firma MARS COLLECTION si care sunt sansele lor de a castiga acest proces !...............
si daca este normal ca ei sa il cHeme pe tata in instanta la Constanta !

PLS
astept sfaturi si sugestii despre ce se poate face !

pentru noi suma de 1000 de RON este foarte mare !

am fi dispusi sa platim 89 ron suma restanta prin neplata abonamentului lunar

nu stiu ce sa zic ! este posibil ca cei de la MARS COLLECTION sa castige acest proces ???

multmesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde

alinutzza

Post by alinutzza » 22 Jan 2007, 20:24

Nu plati nimic. Citeste topicul "ajutati-ma din suflet va rog - legea prescriptiei extinctive" din forumul Civil si ai raspuns la absolut toate intrebarile.

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 20:39

alinutzza wrote:Nu plati nimic. Citeste topicul "ajutati-ma din suflet va rog - legea prescriptiei extinctive" din forumul Civil si ai raspuns la absolut toate intrebarile.
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS !

am citit acel topic dar nu cred ca raspunsurile pot fi asemanatoare cazului meu!.........deoarece 3 ani se implinesc in martie 2007

iar astazi am primit prin posta o citatie la proces pe numele tatalui meu !

procesul urmand a avea loc la Constanta iar noi suntem din Cluj!

este NORMAL?....

alinutzza

Post by alinutzza » 22 Jan 2007, 20:49

Citeste cu atentie contractul (daca nu il ai cere sa ti se comunice) si ai grija la 2 chestii:
- este inserata clauza ca "litigiile privind derularea etc... a prezentului contract se solutioneaza de instantele judecatoresti competente din ....." - daca e Constanta, e normal;
- este inserata clauza ca "sunt de acord ca cuantumul penalitatilor de depaseasca cuantumul creantei initiale" - atunci e mai rau;
Ai primit somatie de plata sau actiune in pretentii? K difera (la a doua se cere conciliere - dupa unii chiar si la prima, dar eu personal nu sunt de acord - ceea ce cred ca nu s-a facut, sau cel putin n-ai mentionat).

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 21:01

alinutzza wrote:Citeste cu atentie contractul (daca nu il ai cere sa ti se comunice) si ai grija la 2 chestii:
- este inserata clauza ca "litigiile privind derularea etc... a prezentului contract se solutioneaza de instantele judecatoresti competente din ....." - daca e Constanta, e normal;
- este inserata clauza ca "sunt de acord ca cuantumul penalitatilor de depaseasca cuantumul creantei initiale" - atunci e mai rau;
Ai primit somatie de plata sau actiune in pretentii? K difera (la a doua se cere conciliere - dupa unii chiar si la prima, dar eu personal nu sunt de acord - ceea ce cred ca nu s-a facut, sau cel putin n-ai mentionat).
am primit azi prin posta urmatoarele:

1: CITATIE (judecatoria Constanta ETC dosarul nr ...................)

cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata ,aveti obligatia de a depune INTAMPINARE
In caz de neprezentare a partilor ,se va putea trimite un inscris ,judecata urmand sa se faca in lipsa .

textul presentat cu litere B reprezinta un extras din CITATIE

2: mai am o copie care incepe cu DOMNULE PRESEDINTE ,

.............................sUBSCRISA MARS COLLECTION ......................

CERERE DE EMITERE A ORDONANTEI CUPRINZAND SOMATIA DE PLATA

MOTIVELE CERERII
............

3: AM O COPIE A CONTRACTULUI DE TELEFONI MOBILA DIN 2003 .......

4:copii dufa facturi DUPLICAT

ACESTE 4 DOCUMENTE le-am primit astazi prin posta

Rog sa ma lamureasca cineva ce este de facut ?

sa mearga tata sa se prezinte la proces?

luc4s

Post by luc4s » 22 Jan 2007, 21:02

Trebuie sa plateasca cine a semnat.
Tatal tau a semnat ceva?
Si-a asumat vreo obligatie?
NU
Nici nu ar trebui sa il caute.
Fratele trebuie sa plateasca, dar chiar daca castiga, nu cred ca au ce sa ii ia :grin:

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 21:04

alinutzza wrote:Citeste cu atentie contractul (daca nu il ai cere sa ti se comunice) si ai grija la 2 chestii:
nici una din cele doua clauze scrise de tine nu sunt inserate in Contract

spune doar ca in cazul de neplata Mobifon isi rezerva dreptul de a ma deconecta fara preaviz .........etc ..............in jurul acestui aspect se invarte

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 21:07

Luc4s wrote:Trebuie sa plateasca cine a semnat.
Tatal tau a semnat ceva?
NU
Fratele trebuie sa plateasca, dar chiar daca castiga, nu cred ca au ce sa ii ia :grin:
Tata a sunat la Firma de recuperari si a povestit acest aspect !........ca el nu a semnat nimic ci ca baiatul i-a luat din casa buletinul si contractul de apartament ! ...........iar cei de la Firma de recuperari i-au raspuns sec sa se prezinte in instanta sa povesteasca acest lucru !

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 21:10

Luc4s wrote:Trebuie sa plateasca cine a semnat.
Tatal tau a semnat ceva?
NU
asa este tatal meu nu a semnat nimic !..........dar contractul este pe numele tatalui meu !.............unde apare o semnatura indescifrabila!..............si probabil ca ei au dedus ca ar fi fost facuta de tatal meu !..................deci probabil ca asta e motivul pt care citatia a venit pe numele tatalui meu!....................

alinutzza

Post by alinutzza » 22 Jan 2007, 21:17

Luc4s - bun raspuns. Si mie imi place (cand sunt pe pozitia debitorului) modul cum functioneaza executarea silita. Dar cred ca contractul e pe tata, nu pe frate. Si tatii mai au bunuri.
Pe scurt: - invoca lipsa competentei teritoriale a Jud Constanta, lipsa calitatii procesual active a lui Marte (k doar n-ai fost notificat despre incheierea c de cesiune si Marte din cate stiu nu-i operator de telefonie mobila), ca e clauza abuziva prevederea cu penalitatile uriase sau taxa de deconectare, k penalitatile nu pot depasi cuantuumul creantei etc prin intampinare.
Cel mai bine ar fi sa mergi in Cluj la un avocat sa-ti faca intampinarea.
Si cum orice mare proces incepe cu o cerere de amanare (zicea fostul meu maestru), la primul termen solicita altul, "pentru a-ti pregati apararea si a angaja un avocat, avand in vedere ca nu am studii de specialitate".

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 21:20

am gasit acest text pe un forum !

Din pacate problema somatilor de plata din partea S.C. Mars Collection S.R.L. a intrecut masura, din aceasta cauza am de gand sa ii dau in judecata. Cine mai are probleme cu somatile de plata il rog sa ma contacteze la 0721 333 852, 0788 615 185, fax 0241 587 377, E-mail: Deak.Ati@Gmail.com. Cu cat suntem mai multi cu atat mai bine, lipsa de respect si bataia de joc din partea S.C. Mars Collection S.R.L. trebuie sa inceteze definitiv, este inadmisibil ca o firma care ma da in judecata sa nu aiba nici macar sediu si "negocierea" contractului se face telefonic. Apropo codul CAEN pe care il au este 3426 [Stocuri (materiale, productie in curs de executie, semifabricate, produse finite, marfuri etc.)] asta insemnad ca nu este o Societate civila de avocati.

am dat si eu un telefon la aceasta persoana care a postat mesajul si mi-a spus ca ! NU AM NICI O SANSA EL A PIRDUT PROCESUL SI A FOST OBLIGAT SA PLATEASCA 2100 RON !

NU STIU CE SA FAC SUNT DISPERAT! .............

SA FACEM EFORTURI SA NE IMPRUMUTAM SA PLATIM ACEASTA SUMA ! .......IMI ESTE FRICA CA LA ACEASTA SA NU SE MAI ADAUGE SI CHELTUIELI JUDECATORESTI !!!IAR SUMA SA FIE MULT MAI MARE IN FINAL !

are cineva o solutie?

lex68

Post by lex68 » 22 Jan 2007, 21:35

Apropo de competenta.Ridica exceptia necompetentei teritoriale a jud.Constanta.Eu am invocat si am cistigat la fond,si a declinat competenta.In recurs am pierdut ptr. ca nu am fost prezent.Ai toate sansele sa te judeci la Cluj.Eu ma judec cu ei de 2 ani( exceptii,suspendari...) si nu am atins fondul inca.Si vezi de la ce moment au calc.penalitatile.

alinutzza

Post by alinutzza » 22 Jan 2007, 21:40

Inscriete-te si in fals impotriva contractului, cere expertiza grafologica (evident inadmisibila in somatia de plata), depune scripte de comparatie - cel putin ridici un semn de intrebare judecatorului cu privire la "inscrisul" semnat si acceptat.

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 21:47

imi cer scuze dar nu am inteles prea bine teremenii pe care i-ati folosit in raspunsuri !

deci in CONCLUZIE ce ar fi mai bine sa fac sa facem?!

1) sa se prezinte tata la proces
2)sa contacteze tata un avocat din orasul nostru si sa faca o INTAMPINARE
3) sa asteptam sa se judece procesul in lipsa si sa vina prin posta HOTARAREA JUDECATORESCA care probabil o sa ne faca sa picam pe spate ......iar apoi sa contestam HOTARAREA prin faptul ca nu am primit CITATIE LA PROCES cu confirmare de primire !

care varianta sa o aleg 1, 2 sau 3?

intarsia_m

Post by intarsia_m » 22 Jan 2007, 21:52

alinutzza wrote:Inscriete-te si in fals impotriva contractului, cere expertiza grafologica (evident inadmisibila in somatia de plata), depune scripte de comparatie - cel putin ridici un semn de intrebare judecatorului cu privire la "inscrisul" semnat si acceptat.
ce ai vrut sa spui aici cu acest text citez""(evident inadmisibila in somatia de plata), ""

sa inteleg ca CITATIA pe care am primit.- o ! nu este o citatie ? si este doar O SOMATIE!

Post Reply