Am terminat facultatea de Drept in iulie 2006, iar in august m-am angajat ca si consilier juridic la o " renumita" societate din Sibiu...dupa aprox 2 luni mi-am dat demisia cu art 79 alin 8 CM pt ca n-am luat nici un ban, iar angajatorul nu-si indeplinea oblig contractuale..toate bune si frumoase pana aici..nenorocirile incep prin refuzul de a inregistra demisia la sediul societatii de catre secretara...nu-i nimic, am gasit o alta cale...am trimis-o prin posta cu confirmare de primire, dar n-a reprezentat pt ei nimik...si ca dovada a faptului ca "ei sunt mari, ei sunt tari" mi-au desfacut CIM cu art 61 lit a CM

De trei luni sunt in proces cu respectiva societate...si n-am avansat nici un pas...suntem tot la probe....iar pe mine( dat fiind art cu care s-a desfacut contractul) nu ma angajeaza nimeni.
Si acum mareata intrebare: nu ar trebui ca in momentul in care reprezentantul societatii, care merge la ITM cu decizia de concediere( in situatia desfacerii pe motiv disciplinar a contractului unde este necesara cercetarea prealabila) sa prezinte toata documentatia?..incepand de la convocare pt cercetare disciplinara, concluzia cercetarii, decizia de sanctionare -semnata de angajat...in felul asta( in opinia mea) ... se pune capat de la inceput unui eventual proces si pana la proces de o eventuala concediere nelegala....asa cum mi s-a intamplat mie...n-am facut nimic...si m-am ales cu 61 lit a.
Oare nu ar fi mai corect ca printr-o lege speciala, sa revina in grija functionarilor de la ITM verificarea tuturor inscrisurilor care stau la baza desfacerii pe motiv disciplinar a CIM???
astept pareri