ce parere aveti?...

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
ami83

ce parere aveti?...

Post by ami83 » 13 Jan 2007, 19:05

Salutare...va cer parera voua tuturor care aveti experienta mai multa ca mine.

Am terminat facultatea de Drept in iulie 2006, iar in august m-am angajat ca si consilier juridic la o " renumita" societate din Sibiu...dupa aprox 2 luni mi-am dat demisia cu art 79 alin 8 CM pt ca n-am luat nici un ban, iar angajatorul nu-si indeplinea oblig contractuale..toate bune si frumoase pana aici..nenorocirile incep prin refuzul de a inregistra demisia la sediul societatii de catre secretara...nu-i nimic, am gasit o alta cale...am trimis-o prin posta cu confirmare de primire, dar n-a reprezentat pt ei nimik...si ca dovada a faptului ca "ei sunt mari, ei sunt tari" mi-au desfacut CIM cu art 61 lit a CM :-( "amanunt " pe care am avut onoarea sa-l aflu la ITM cand m-am dus sa-mi scot carnetul de munca pt o noua angajare....care, din pacate nu a mai avut loc.

De trei luni sunt in proces cu respectiva societate...si n-am avansat nici un pas...suntem tot la probe....iar pe mine( dat fiind art cu care s-a desfacut contractul) nu ma angajeaza nimeni.

Si acum mareata intrebare: nu ar trebui ca in momentul in care reprezentantul societatii, care merge la ITM cu decizia de concediere( in situatia desfacerii pe motiv disciplinar a contractului unde este necesara cercetarea prealabila) sa prezinte toata documentatia?..incepand de la convocare pt cercetare disciplinara, concluzia cercetarii, decizia de sanctionare -semnata de angajat...in felul asta( in opinia mea) ... se pune capat de la inceput unui eventual proces si pana la proces de o eventuala concediere nelegala....asa cum mi s-a intamplat mie...n-am facut nimic...si m-am ales cu 61 lit a.

Oare nu ar fi mai corect ca printr-o lege speciala, sa revina in grija functionarilor de la ITM verificarea tuturor inscrisurilor care stau la baza desfacerii pe motiv disciplinar a CIM???

astept pareri

actor

Post by actor » 14 Jan 2007, 07:58

daca lipseste convocarea sau actul procedural corespunzator prezinta vicii, sanctiunea este nulitatea, care, evident, se rasfrange si asupra deciziei de concediere.

ami83

lipseste tot!

Post by ami83 » 14 Jan 2007, 23:28

Lipseste convocarea, lipseste cercetarea disciplinara...si lipseste si semnatura mea de pe decizia de concediere....in concluzie ,NULITATE ABSOLUTA....pt motivul asta ma judec cu ei, dar din pacate , societatea tergiverseaza in judecarea cauzei: :-(

alinutzza

Post by alinutzza » 15 Jan 2007, 13:22

Fa si tu scandal in instanta, opune-te la cererile de amanare sau ce-o mai face partea adversa, urla ca e litigiu de dr muncii si se judeca cu precadere si celeritate ( :-D ) - in teorie, cel putin, fa si o sesizare la presedintele instantei ca e inadmisibil ce se intampla si este grav prejudiciat, da-i cu "termenul rezonabil" impus de CEDO etc.
Insa sa stii ca in practica 3 luni intr-un litigiu la fond e absolut normal si nu mi se pare ca "se tergiverseaza". Probleme apar dupa un an. Nu vreau sa te dezamagesc, dar mie la Tribunalul Sibiu intr-un recurs comercial (din nou urgenta, celeritate etc) mi s-a dat termen de 6 saptamani (pe lipsa de procedura).

lauraC

Post by lauraC » 16 Jan 2007, 12:56

In mod normal, ITM-ul nu primeste decizii de concediere disciplinara fara sa existe atasate in copie toate documentele care demonstreaza efectuarea cercetarii. Parerea mea este sa verifici si la ITM. La arhiva ar trebui sa afli ce documente au insotit (daca au insotit) decizia de concediere. Pe de alta parte, ma mai gandesc si la o alta posbilitate: societatea sa-ti fi trimis prin posta convocarea la cercetare, tu sa nu o fi primit din varii motive, iar ei sa fi anexat plicul intors la decizie. Ideea este ca o convocare se face la domiciliul din cim, daca nu se poate inmana personal salariatului. Verifica. A, si instanta nu a solicitat angajatorului sa depuna toate documentele care au stat la baza emiterii deciziei?

Post Reply