lichidare srl cu asociat unic
lichidare srl cu asociat unic
Care e procedura de lichidare a unui srl cu asociat unic?
Stiu ca se transfera drepturile si obligatiile societatii catre asociatul unic, dar practic, cum se procedeaza?
E nevoie de lichidator, se face vreun control din partea unor organe abilitate pe domeniul financiar contabil sau cum?
Multumesc anticipat celor care vor raspunde.
Stiu ca se transfera drepturile si obligatiile societatii catre asociatul unic, dar practic, cum se procedeaza?
E nevoie de lichidator, se face vreun control din partea unor organe abilitate pe domeniul financiar contabil sau cum?
Multumesc anticipat celor care vor raspunde.
Asa e. 236 s-a abrogat.
Din 235, alin.2 rezulta totusi ca s-ar putea face o lichidare gratioasa, fara numirea unui lichidator daca exista cvorumul si majoritatea pentru modificarea statutului si acordul creditorilor.
Eu vad asa lucrurile: asociatul unic hotaraste dizolvarea si lichidarea societatii, stinge toate datoriile societatii si apoi cere radierea. Fara lichidator. Imi scapa ceva?
Din 235, alin.2 rezulta totusi ca s-ar putea face o lichidare gratioasa, fara numirea unui lichidator daca exista cvorumul si majoritatea pentru modificarea statutului si acordul creditorilor.
Eu vad asa lucrurile: asociatul unic hotaraste dizolvarea si lichidarea societatii, stinge toate datoriile societatii si apoi cere radierea. Fara lichidator. Imi scapa ceva?
eu consider ca initial trebuie sa achite toate datoriile catre creditori si abia ulterior sa treaca la masura dizolvarii si radierii. Teoretic, confoem Legii 85/2006 art. 143, parca, orice societate care are datorii mai vechi de 6 luni, si mai mult este si dizolvata, trebuie sa-si ceara deschiderea procedurii insolventei. Greu de crezut ca se aplica aceasta cerinta in practica , dar daca vrei sa fie ca la carte eu zic sa le p[latesti inainte de dizolvare.
Pai bun si cum se face dovada ca eu am stins toate datoriile?
Nu prea vad cum as putea face acest lucru si nici cine trebuie sa verifice daca eu am stins toate datoriile?
Ce face, se uita judecatorul de la ONRC in contabilitate sa vada ce obligatii a avut soc si daca le-a stins?
Poate ca totusi trebuie sa se ajunga tot la lichidator...?
Nu prea vad cum as putea face acest lucru si nici cine trebuie sa verifice daca eu am stins toate datoriile?
Ce face, se uita judecatorul de la ONRC in contabilitate sa vada ce obligatii a avut soc si daca le-a stins?
Poate ca totusi trebuie sa se ajunga tot la lichidator...?
Si inca ceva, societatea nici nu are datorii.
Poate cate ceva din operatiunile curente, dar nu mai mult de 5 milioane lei vechi.
Asa ca poate plati creditorii, nu-i problema.
Nu inteleg, practic, cum e procedura.
E SRL cu asociat unic, deci e decizia lui sa lichideze societatea.
Mai departe, cum face exact?
Multumesc.
Poate cate ceva din operatiunile curente, dar nu mai mult de 5 milioane lei vechi.
Asa ca poate plati creditorii, nu-i problema.
Nu inteleg, practic, cum e procedura.
E SRL cu asociat unic, deci e decizia lui sa lichideze societatea.
Mai departe, cum face exact?
Multumesc.