Am o intrebare.In cazul in care s-a facut un denunt penal impotriva unei persoane juridice, poate reprezentantul legal sa dea o imputernicire consilierului juridic sa dea declaratia la politie, sau trebuie sa mearga personal sa dea declaratia respectiva?
Va multumesc
raspunderea pesoanei juridice
Imi cer scuze daca sunt in eroare insa de cand persoana juridica raspunde penal in Romania?! Dupa ceea ce stiu eu intrarea in vigoare a noului cod penal, cod care va introduce raspunderea penala a persoanei juridice, fost prorogata pentru data de 01 septembrie 2008.
Pana atunci cred ca au efect reglementarile actuale care, asa cum stim cu totii, nu prevad o atare posibilitate.
Or am I wrong?
Pana atunci cred ca au efect reglementarile actuale care, asa cum stim cu totii, nu prevad o atare posibilitate.
Or am I wrong?

Acum in alta ordine de idei, in legea 278/2006 se dispune la final ca prevederile referitoare la pers juridica vor intra in vigoare la 90 de zile de la data publicarii in monitorul oficial, in speta MOF 601/12.07.2006. Avand in vedere aceasta prevedere si principiul neretroactivitatii legii penale (cu exceptia legii penale mai favorabile) daca nu o fi disparut si asta intre timp, cred ca ar trebui sa vezi daca asta te poate ajuta cumva.
Sorry again pentru eroare

Revin ca poate nu m-am exprimat bine. Ceea ce spuneam referitor la aplicarea in timp a legii penale se referea la situatia in care denuntul la despre care face vorbire Augusta vizeaza o fapta savarsita inainte de intrarea in vigoare a prevederilor referitoare la raspunderea penala a persoanei juridice. Daca este asa atunci prevederile respective nu isi gasesc aplicare. :)