ce inseamna concluzii in sensul art. 68 al 4 cpc?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
croc

ce inseamna concluzii in sensul art. 68 al 4 cpc?

Post by croc » 25 Oct 2006, 12:58

conform prevederilor art. 68 al. 4 cpc, Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat, cu exceptia consilierului juridic care, potrivit legii, reprezinta partea.&"

eu am urmatoarea speta:

o persoana juridica este reprezentata in fata instantei de judecata de o persoana fizica, ce nu-i este consilier juridic angajat;

la exceptia lipsei calitatii de reprezentant avand in vedere prevederile art. 68 al. 4 si ale legii consilierilor juridici, instanta zice asa:

conform art. 67 cpc, soc com respectiva poate sa-si reprezinte drepturile procedurale prin mandatar;
delegatia prin care persoana fizica era imputernicita, ii da acesteia calitatea de mandatar;persoana fizica nu poate pune insa concluzii pe fondul cauzei;

intrebare: exprimarea lui art. 68 al 4 ca nu pot fi puse concluzii inseamna ca nu pot fi puse concluzii pe fondul cauzei, sau ca nu pot fi puse concluzii nici pe exceptii, probe, etc., etc.

aveti un temei?

:floare:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 25 Oct 2006, 13:09

cum 68 alin 3 ice nu poate pune concluzii, fara sa distinga, eu cred ca nu poate pune concluzii pe nimic, nici pe fond, nici pe probe, nici pe exceptii.

corect

Post by corect » 25 Oct 2006, 13:35

Asa este!

croc

Post by croc » 25 Oct 2006, 13:41

aceasta este o exceptie care leaga instanta?

mariusms

Post by mariusms » 25 Oct 2006, 14:13

Da. Dar pot cere amanarea pronuntarii pentru depunerea concluziilor scrise. Se practica. :lol:

croc

Post by croc » 25 Oct 2006, 15:18

a, nu, ma gandeam sa o mai invoc o data :mrgreen:

Pelerinul

Post by Pelerinul » 26 Oct 2006, 19:29

mariusms wrote:Da. Dar pot cere amanarea pronuntarii pentru depunerea concluziilor scrise. Se practica. :lol:
:grin: As vrea sa vad pe cineva cerand un termen pentru a depune concluzii scrise pe...probe! :grin:

Melinda

Post by Melinda » 26 Oct 2006, 23:15

Depinde de judecator , cum interpreteaza acest text de lege. In practica majoritatea judecatorilor considera ca acesti mandatari nu pot pune concluzii pe fondul cauzei, in rest totul decurge normal.

Am avut prilejul de a avea astfel de adversar. Pe fondul cauzei, a depus concluzii scrise.

Post Reply