sporul de vechime

Discutii privind litigiile de munca
dina

sporul de vechime

Post by dina » 23 Oct 2006, 10:32

la societatile private se impune obligativitatea acordarii sporului de vechime unui angajat ?

maxxim

Post by maxxim » 23 Oct 2006, 13:26

nup

juliana

Post by juliana » 23 Oct 2006, 15:17

In situatia in care societatea de drept privat are mai mult de 21 de salariati, are obligatia de a respecta contractele colective la nivel de ramura si pe cel unic la nivel national. In cel unic la nivel national, este prevazuta obligatia angajatorului de a acorda minim 5% spor vechime pentru cel putin 3 ani vechime in munca.
Desigur ca ar fi binevenite mai multe detalii despre societate.

maxxim

Post by maxxim » 23 Oct 2006, 15:28

gresit.
din amintiri: partile is de acord sa actioneze in vederea includerii unor sporuri in salariul de baza..... in practica, la firmele cu peste 21 de salariati nu platesti minimul pe economie, ci cateva mil peste ..... asa ca ... :mask:

juliana

Post by juliana » 23 Oct 2006, 15:57

Nice 2 meet U!
ce e gresit, Maxxim? daca partile sunt de acord sa actioneze pentru includerea unor spouri..., foarte bine, le includ in contractele colective la nivel de unitate! Nu prea cred ca pot fi de acord si ulterior sa nu aplice ceea ce au convenit...
Normal ca la societatile cu peste 21 de salariati este vorba de mai multe milioane, pentru ca se calculeaza si indice de ierarhizare, pe langa sporul de vechime.
Oricum, sporul de vechime poate fi inclus in salariul de baza, prin negociere la momentul incheierii contractului individual de munca. Insa daca tot se include, profesionist ar fi sa se si defalce salariul pentru a se sti sporul de vechime cat anume reprezinta...

kinga

Post by kinga » 23 Oct 2006, 19:22

juliana wrote:Nice 2 meet U!
ce e gresit, Maxxim? daca partile sunt de acord sa actioneze pentru includerea unor spouri..., foarte bine, le includ in contractele colective la nivel de unitate! Nu prea cred ca pot fi de acord si ulterior sa nu aplice ceea ce au convenit...
Normal ca la societatile cu peste 21 de salariati este vorba de mai multe milioane, pentru ca se calculeaza si indice de ierarhizare, pe langa sporul de vechime.
Oricum, sporul de vechime poate fi inclus in salariul de baza, prin negociere la momentul incheierii contractului individual de munca. Insa daca tot se include, profesionist ar fi sa se si defalce salariul pentru a se sti sporul de vechime cat anume reprezinta...

:-D :-D :-D :-D
asa ca nu lucrezi in sectorul privat????
cred ca nu.......

juliana

Post by juliana » 24 Oct 2006, 06:54

uite ca te inseli... lucrez in sectorul privat, intr-o companie cu mult peste 21 de salariati si salariile sunt defalcate in contractul individual de munca, precum si ulterior in actele aditionale, astfel incat fiecare angajat sa isi cunoasca sporurile acordate conform contractului colectiv la nivel de unitate, tinand seama de cele la nivel de ramura si unic... Partea cu "in practica... se intampla anapoda" e relativa, mai sunt si companii care fac din respectarea legii o datorie!

aiurel

Post by aiurel » 24 Oct 2006, 06:54

kinga wrote:
juliana wrote:Nice 2 meet U!

:-D :-D :-D :-D
asa ca nu lucrezi in sectorul privat????
cred ca nu.......

Saraca.
Viseaza cu ochii deschisi.
:-D :-D

juliana

Post by juliana » 24 Oct 2006, 06:59

nu visez cu ochii deschisi, Aiurel... Unde lucrez eu, legea e lege si se respecta... de ce e asa de greu de priceput?

aiurel

Post by aiurel » 24 Oct 2006, 09:34

Poti sa ne dezvalui si noua unde lucrezi?
Mai au ceva posturi libere pe acolo?

juliana

Post by juliana » 24 Oct 2006, 09:41

La o companie de telefonie mobila... chiar vroiam in mesajul anterior sa te invit la mine la serviciu in schimb de experienta :)
Asta e intrebarea care mi se adreseaza tot timpul, sa stii. Chiar acum nu sunt locuri libere la Legal, insa te voi anunta cand vor fi!
Insa, te avertizez ca politica societattii este ca daca apare vreo prevedere legala si nu o aduc la cunostinta departamentelor vizate si nu o respectam intocmai, este mare, mare problema...

maxxim

Post by maxxim » 24 Oct 2006, 09:48

:-D :-D :-D , sorry dar e prea buna poanta!

juliana

Post by juliana » 24 Oct 2006, 09:54

nu e nici o poanta... dar poate mi-o spui tu, daca zici ca ai descoperit vreuna si amuzanta, pe deasupra!

maxxim

Post by maxxim » 24 Oct 2006, 10:09

ai incercat sa treci intr-un carnet de munca toate sporurile si sa defalci salariul aferent!!!!! :mask:

includerea sporurilor in salariu urmareste si scaderea hartogariei si apoi, sa vad de-mi zice cineva de ce n-am spor de vechime la societatea mea cu 400 de salariati..... :(

juliana

Post by juliana » 24 Oct 2006, 10:39

Cu defalcarea salariului in carnetele de munca se ocupa Departamentul de Resurse Umane... este corect ca salariatii sa stie care le sunt sporurile!
indiferent cat de complicat este pentru angajator!
sunt si societati cu mai multi salariati si se face acest lucru...

Post Reply