sporul de vechime
sporul de vechime
la societatile private se impune obligativitatea acordarii sporului de vechime unui angajat ?
In situatia in care societatea de drept privat are mai mult de 21 de salariati, are obligatia de a respecta contractele colective la nivel de ramura si pe cel unic la nivel national. In cel unic la nivel national, este prevazuta obligatia angajatorului de a acorda minim 5% spor vechime pentru cel putin 3 ani vechime in munca.
Desigur ca ar fi binevenite mai multe detalii despre societate.
Desigur ca ar fi binevenite mai multe detalii despre societate.
Nice 2 meet U!
ce e gresit, Maxxim? daca partile sunt de acord sa actioneze pentru includerea unor spouri..., foarte bine, le includ in contractele colective la nivel de unitate! Nu prea cred ca pot fi de acord si ulterior sa nu aplice ceea ce au convenit...
Normal ca la societatile cu peste 21 de salariati este vorba de mai multe milioane, pentru ca se calculeaza si indice de ierarhizare, pe langa sporul de vechime.
Oricum, sporul de vechime poate fi inclus in salariul de baza, prin negociere la momentul incheierii contractului individual de munca. Insa daca tot se include, profesionist ar fi sa se si defalce salariul pentru a se sti sporul de vechime cat anume reprezinta...
ce e gresit, Maxxim? daca partile sunt de acord sa actioneze pentru includerea unor spouri..., foarte bine, le includ in contractele colective la nivel de unitate! Nu prea cred ca pot fi de acord si ulterior sa nu aplice ceea ce au convenit...
Normal ca la societatile cu peste 21 de salariati este vorba de mai multe milioane, pentru ca se calculeaza si indice de ierarhizare, pe langa sporul de vechime.
Oricum, sporul de vechime poate fi inclus in salariul de baza, prin negociere la momentul incheierii contractului individual de munca. Insa daca tot se include, profesionist ar fi sa se si defalce salariul pentru a se sti sporul de vechime cat anume reprezinta...
juliana wrote:Nice 2 meet U!

asa ca nu lucrezi in sectorul privat????
cred ca nu.......
uite ca te inseli... lucrez in sectorul privat, intr-o companie cu mult peste 21 de salariati si salariile sunt defalcate in contractul individual de munca, precum si ulterior in actele aditionale, astfel incat fiecare angajat sa isi cunoasca sporurile acordate conform contractului colectiv la nivel de unitate, tinand seama de cele la nivel de ramura si unic... Partea cu "in practica... se intampla anapoda" e relativa, mai sunt si companii care fac din respectarea legii o datorie!
kinga wrote:juliana wrote:Nice 2 meet U!
![]()
![]()
![]()
![]()
asa ca nu lucrezi in sectorul privat????
cred ca nu.......
Saraca.
Viseaza cu ochii deschisi.

La o companie de telefonie mobila... chiar vroiam in mesajul anterior sa te invit la mine la serviciu in schimb de experienta :)
Asta e intrebarea care mi se adreseaza tot timpul, sa stii. Chiar acum nu sunt locuri libere la Legal, insa te voi anunta cand vor fi!
Insa, te avertizez ca politica societattii este ca daca apare vreo prevedere legala si nu o aduc la cunostinta departamentelor vizate si nu o respectam intocmai, este mare, mare problema...
Asta e intrebarea care mi se adreseaza tot timpul, sa stii. Chiar acum nu sunt locuri libere la Legal, insa te voi anunta cand vor fi!
Insa, te avertizez ca politica societattii este ca daca apare vreo prevedere legala si nu o aduc la cunostinta departamentelor vizate si nu o respectam intocmai, este mare, mare problema...